Gaziantepspor`da Hedef 10 Bin Öğrenci Taraftar

Son dönemlerde tribünlerde taraftarların az sayıda olmasından rahatsız olan kulüpler harekete geçti.

Daha çok ve genç taraftarı tribüne çekmek isteyen Gaziantepspor, bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı. İl genelindeki tüm okullara birer yazı gönderen milli eğitim müdürlüğü, bundan sonra Gaziantepspor maçlarının bilet fiyatlarının 1 TL olduğunu ve karşılaşmayı izlemelerini istedi.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelen Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl yönetim kurulu üyeleri, sezon boyunca tribünlere gelecek olan öğrencilerin maçları 1 TL’den izlemesi için protokol imzaladı.
Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, sadece Gaziantepspor’un taraftara sıkıntısı çekmediğini ifade ederek, “Süper Lig’de oynayan bütün kulüpler taraftar sıkıntısı çekiyor. Biz de bu sıkıntıya bir çözüm anlamında böylesi bir projeyi geliştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık ve sezon sona kadar öğrencilerin Gaziantepspor maçlarını 1 TL’den izlemesini sağladık. Bugün burada milli eğitim yetkilileri ve okul müdürleri ile bir araya geldik. Bu projemizden 10 bin öğrenci taraftar bekliyoruz. Umarım bu proje karşılığını bulur.” diye konuştu.
Statların boş olmasının Türkiye’nin sıkıntısı olduğunu belirten Kızıl, şike olayları ile yanlış tezahüratların statları boşalttığını öne sürdü. Türk sporunu zorlu bir dönemden geçtiğini vurgulayan Kızıl, Gaziantep’teki tüm gençleri spora kazandırmak istediklerini söyledi.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Murat Kar ise, tüm okullarda Gaziantepspor Marşı ve sloganı yarışması düzenlediklerini söyledi. Kar, toplantıya katılan tüm beden eğitimi öğretmenlerinden stat 10 bin öğrenci getirme sözü aldı.
Gaziantepspor Asbaşkanı Mehmet Kızıl da, son dönemlerde statlarda şike olaylarından dolayı bir sorun yaşandığını belirterek, “Futbolun olmazsa olmazı taraftardır. Biz bu bağlamda okulların beden eğitimi öğretmenleri ile bir toplantı yaptık. Öğretmenler bundan sonra beden eğitim derslerinin son 10 dakikasında futbolu ve Gaziantepspor’u konuşacaklar. Bundan önce TürkOil sponsorluğunda öğrencileri 1 TL’ye maçlara getirmiştik. Bundan sonra da aynı sponsorun önderliğinde yine öğrencileri statlara getireceğiz. Bu 1 TL’yi de TürkOil karşılayacak.” dedi.
Nüfusu 2 milyona yaklaşan Gaziantep’te 18 bin kişilik stadın dolması gerektiğini açıklayan Kızıl, iki sene önce yaptıkları kampanyada stadın adeta bir karnaval yerine döndüğünü kaydetti. Kızıl, bu projenin başarılı olacağını ve hedefine ulaşacağını belirtti.
Bu arada, toplantıya katılan tüm okul beden eğitimi öğretmenlerine birer tane Gaziantepspor kaşkolü hediye edildi.