İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrencileri, Atletizmde Türkiye 3.`sü Oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr. İrfan Aslan, 10 Kasım Atatürk’ ü Anma Koşusu Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü olan üniversitenin bay-bayan atletizm takımını kabul edip, çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
Atatürk’ün ebediyete intikalinin 73. yıldönümü nedeniyle Ankara Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom alanında ‘10 Kasım Atatürk’ ü Anma Koşusu’ düzenlendi.
Üniversiteli bayanlar yarışmasına Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin yanı sıra Niğde, Gazi, Atatürk, Anadolu, Karamanoğlu Mehmet Bey, Ankara, Aksaray ve Fırat Üniversiteleri ile GATA ve Kara Harp Okulu olmak üzere 11 takım katıldı. Kızlar ve erkeklerde bin 500, 2 bin, 3 bin, 4 bin, 5 bin ve 6 bin metrelerde gerçekleştirilen yarışlarda küçükler, yıldızlar, gençler ve üniversiteler kategorilerinde 870 sporcu mücadele etti.
4 bin metre üniversiteli bayanlar kategorisinde 55 puanla İbrahim Çeçen Üniversitesi Bayan Atletizm Takımı, Niğde Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin ardından Türkiye 3.`sü oldu.
İbrahim Çeçen Üniversite erkek atletizm takımı ise, 6 bin metre kategorisinde 35 puanla üçüncü oldu. Uzun yıllar Atletizm Milli Takımı’nda görev yapmış olan İbrahim Çeçen Üniversitesi Araştırma Görevlisi Metin Bayram yönetiminde çalışan takımının, bu yıl yapılacak Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonaları’nda başarılı olacağının sinyalini verdi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin 2011 – 2012 eğitim – öğretim yılı spor etkinliklerine hızlı bir giriş yaptığını belirten Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, öğrencilerin başarılarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Güngörmüş, bu vesile ile Rektörümüz Prof. Dr. İrfan Aslan’a, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na ve İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer’e verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.