Çalımbay: Gençlerbirliği Maçını Mutlaka Kazanmamız Gerekiyor

Sivasspor, pazar günü oynayacakları Gençlerbirliği karşılaşması hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürüyor.

Takımda sakat oyuncu bulunmazken teknik direktör Rıza Çalımbay, kendi saha ve seyircileri önünde Gençlerbirliği karşılaşmasından mutlaka galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor maçlarının kendileri açısından üç ihtimalli maçlar olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, “Ama böyle maçlar bizim kazanmamız gereken karşılaşmalar. O maçlardan daha zor bir maç Gençlerbirliği karşılaşması. Mükemmel bir şekilde konsantre olmamız gerekiyor. En son oynadığımız maçların temposunun daha üstüne çıkmamız gerekiyor. Çünkü zor bir maç olacak bununda bilincindeyiz." diye konuştu.

Kendilerini çok zor bir fikstür beklediğini anlatan Çalımbay, "Zor maçlarımız var. O nedenle kendi saha ve seyircimiz önünde mutlaka galip gelmek istiyoruz. Galip gelmemiz için de çok iyi konsantre olup her türlü mücadeleyi yapmamız gerekiyor. Oyundan hiç kopmadan 90 dakika oyunun içinde olmamız gerekiyor. Çünkü böyle bir maç oynayacağız. Konsantresi çok yüksek bir maç oynayacağız. Bizim içinde çok önemli bir maç galip gelmek istiyoruz.” dedi.

Çalımbay, şu an için takımda hiçbir sakat oyuncu olmadığını ifade ederek, yapacakları hazırlık maçıyla maç eksiği olan futbolculara şans vereceklerini vurguladı. Eksiği olan oyuncuları oynayan oyuncularla aynı seviyeye getirmek istediklerini aktaran tecrübeli teknik adam, “Çünkü 21 günde 7 maç oynayacağız. Onun içinde bütün herkese ihtiyacımız var, tüm arkadaşlarımızı aynı seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Şuanda oynayamayacak durumda hiçbir sakat arkadaşımız yok." diye konuştu.

Öte yandan Gençlerbirliği maçı öncesi Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim Okulu öğrencileri ve 22. İkmal Merkez Komutanlığı’nda görevli subaylar Sivasspor’u ziyaret etti.
Takıma destek olmak için yapılan ziyarette futbolcular, engelli öğrencilere antrenman sahasında meyve suyu ikram etti. Futbolcularla resim çektiren çocuklar idman sahasında top oynadı. Subaylar ise Rıza Çalımbay’a çiçek verdi. Çalımbay kendisini ziyaret eden subaylarla bir süre sohbet ettikten sonra subaylara, ziyaretin anısına futbol topu hediye etti.

Her iki ziyaretten de duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalımbay, hem onlar hem de kendileri için farklı bir gün olduğunu ifade etti.

Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim Okulu Müdürü Murat Önk de takıma destek olmak ve yanlarında olduklarını göstermek için öğrencilerle birlikte böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.