Boyabat Daylı Stadı’ndaki Çalışmalara 17 Yıl Sonra Yeniden Başlatıldı

Sinop’un Boyabat ilçesinde atıl durumda bulunan Daylı Stadı için yapım çalışmalarına 17 yıl aradan sonra yeniden başlandı.


1994 Yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan ve ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanayan Daylı Stadı`nın inşaatının zemininde bulunan molozları İl Özel İdaresine ait iş makineleri tarafından temizlenmesine başlanıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik, Bu proje yıllardır beklemekteydi. İl Müdürümüz Mustafa Çelik’in göreve başlamasıyla ivme kazandı dedi. Eliçevik, “Stadın 2012 yılında tamamlanmasını hedefliyoruz. Daylı Stadı için Gençlik ve Spor Bakanlığının 2012 bütçesinden bir milyon liraya yakın bir ödenek ayrılması bekliyoruz. Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy’un konuyla ilgili büyük destekleri var, yine İl Genel Meclisi üyelerimiz çalışmaların aksamaması için İl Özel İdaresi yetkilileri ile devamlı irtibat içindeler, bu da çalışma şevk ve motivasyonumuzu arttırıyor. Geçtiğimiz hafta Sayın Valimiz Dr. Ahmet Cengiz, İlçe Kaymakamımız İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Müdürümüzün yanı sıra diğer teknik personel ile birlikte sahayı yerinde incelemek suretiyle çalışmaların başlaması için gerekli talimatları verdi ve hafta başında hafriyat çalışmalarına başlandı. Kısacası İlçemizin bu tablodan kurtulması ve bu yatırımın tamamlanması için çok güçlü bir iradenin oluştuğuna inanıyorum.” diye konuştu.