Avrupa Karate Şampiyonları Ufuk’tan

İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda 10 ülkenin katılımıyla 11-13 Kasım 2011 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası’nda Tarabya Özel Ufuk Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa 3.

sü oldu. Ufuk Kolejspor adına yarışan 48 kiloda Ebru Şensoy ve 59 kiloda Amine Şensoy bronz madalya alarak Avrupa 3.sü oldu.

Kıyasıya mücadelelere sahne olan karşılaşmalarda Ufuk Kolejspor sporcuları yoğun çaba gösterdi. Ebru ve Amine kardeşler bu çabalarının karşılığını Avrupa 3.sü olarak aldı. Ailelerine ve okuluna büyük bir sevinç yaşatan Şensoy kardeşler yıllardır karate sporuyla uğraştıklarını, bu çalışmalarının artık meyvelerini almaya başladıkları için çok mutlu olduklarını belirttiler.
Çalışmaya devam edecekerini ifade eden başarılı sporcular hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Sporcuların bu başarısı ailesi ve okulu kadar resmi kurumlarca da takdirle karşılandı. Başta Sarıyer Kaymakamlığı olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de sporcuları bu başarılarından dolayı tebrik etti. Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman sporcuları makamına davet ederek onları tebrik etti. Karaman, sporculara başarılarının devam etmesini temenni ederek onlara aylık 150 TL eğitim bursu hediye etti.