38. Hitit Rallisi Kemer`de Yapılacak

38.

Hitit Rallisi, 18-20 Kasım tarihleri arasında Antalya`nın Kemer ilçesinde gerçekleştirilecek. Kemer`e bağlı Beycik Köyü`nde ralli hazırlıklarını sürdürmekte olan TİM 47 Takımı`nın antreman yaptığı alana gelen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, ünlü Ralli Pilotu Volkan Işık`a co-pilotluk yaptı. Volkan Işık`ın yarış otomobiline binen Başkan Gül, 10 kilometrelik parkurda co-pilotluk yaptı. Volkan Işık, Başkan Gül`ün ilk kez co-pilotluk yapmasına karşın, başarılı olduğunu söyledi.

Türkiye`de otomobil sporunun gelişmesini sağlayacak yerel organizasyonların geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Işık, "Ralli organizasyonun kalıcı olması için yerel sporcuların yetişmesi gerekir. Bu bakımdan yerel ralli organizasyonlarının desteklenmesi gerekir" şeklinde konuştu

Volkan Işık arazide yapılan ralli organizasyonların heyecan verici olduğunu ancak seyirci açısından izleme güçlükleri bulunduğunu belirterek, şehir içinde Monte Carlo`da olduğu gibi yarışların yapılabileceğini söyledi. Kemer Motor Sporları Kulübü Başkanı Ramazan Yıldırım da Kemer`de şehiriçi rallisi için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, organizasyonun Altın Nar Festivali kapsamında yapılması için Kemer Belediye Başkanlığı`nın desteğine başvuracaklarını kaydetti. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise organizasyona destek sözü verdi.

Kaynak: İHA