Hiddink: Bizden Beklenmeyeni Başarmaya Çalışacağız

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan Milli Takımı ile yarın yapacakları maçtan şaşırtıcı bir netice ile ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.



Karşılaşma öncesinde bu akşam A Milli Takım`ın son antrenmanını yaptığı Maksimir Stadın’da basın toplantısı düzenleyen Hollandalı teknik adam, “Yarınki maçta bizden beklenmeyeni başarmaya çalışacağız dedi. Hırvatistan önünde sahaya süreceği kadroda gençlerin olacağını dile getiren Hiddink, "Her ne kadar şansımız sınırlı olsa da yarın oynayacak takımımız çeşitli değişikliklere uğrayacaktır. Farklı isimlerden oluşacaktır. Oyuncularımız bizden beklenmeyeni başarmaya çalışacaktır. İlk maçta olduğu gibi bu sefer biz de şaşırtıcı bir skor alabiliriz. Futbolda ne olabileceğini bilemezsiniz.” dedi.


Hiddink tartışmaya neden olan sarı kartlar konusunda ise bunun kendilerini zor durumda bıraktığını, kasti bir durumun olduğuna inanmadığını, sadece Arda’nın sarı kart görmesinin ‘aptalça bir durum olduğunu’ kaydetti.


Hiddink böyle bir kritik maçta yaşadığı futbolcu krizinin ise futbol kariyerinde ilk defa yaşadığını, daha öncesinde böyle bir duruma şahit olmadığını ifade etti. Ünlü çalıştırıcı İstanbul’a odaklanan milli maçların diğer Anadolu kentlerine alınmasına ise sıcak baktığını ve bu kentlerden birisinin de Bursa olduğunu aktardı.

Basın toplantısında Hiddink`in yanında yer alan milli futbolcu Ömer Toprak ise “ Kendi sahamızdaki skor, elbette bizim için iyi değil. Artık kimse turu geçme adına bize inanmıyor ve güvenmiyor. Yarın zor bir maç olacak. Takım olarak maçı kazanmayı düşünüyoruz. Futbol bu, biz de belki ilk dakikalarda gol atabiliriz. En iyi futbolumuzu oynamak için buraya geldik. Biz umutluyuz, umudumuz var, kendimize güveniyoruz. İnşallah öyle olur.” diye konuştu.