Güzelbey: Milli Takımın Başarısızlığının Sebebi Yabancı Futbolcuların Çokluğu

Bank Asya Birinci Lig’de mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Onursal Başkanı Asım Güzelbey, 3 büyük takımlarda 9 yabancı futbolcunun oynadığını, bunun için A Milli Takım’da oynayacak yerli oyuncunun kalmadığını söyledi.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un Onursal Başkanı olan Asım Güzelbey, Türk Milli Takımı’nın başarısız olmasının nedeninin Süper Lig’deki takımlardaki yabancı futbolcu sayısının fazla olmasından kaynaklandığını kaydetti.
Başkan Güzelbey, belediye meclis toplantısı öncesi Milli Takım’ın durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BANK ASYA LİGİNİN YABANCI OYUNCUSU OLMAYAN TEK TAKIMIYIZ"
Türk Milli Takımı’nın, son Hırvatistan maçını 3-0 kaybettiğini dile getiren Başkan Güzelbey, “Rövanş maçı oynanmadı, ancak büyük ihtimalle ümidimizi kaybettik.” dedi.
Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da bir tek yabancı futbolcu olmadığını vurgulayan Güzelbey, “Oysa Süper Lig takımlarına baktığınız zaman 11 futbolcunun 9’u yabancıdır. Üç büyüklerden birini ele alalım. Bu takımın yabancı futbolcularını çıkarın, takım küme düşer. Peki, Milli Takım’da kim oynayacak? Milli takımda Süper Lig’de oynayan futbolcular oynayacak. Biz prensip olarak yabancı futbolcu oynatmıyoruz. Süper Lig’de ve Bank Asya 1. Lig’de yabancı futbolcu oynatmayan tek kulübüz.” diye konuştu.
Milli takımın düştüğü durumdan üzüntü duyduklarını ifade eden Güzelbey, “Bir taraftan ‘A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink gönderilsin, 25 milyon Euro parayı kim verecek?’ deniliyor. Hiddink gitsin başkası gelsin gene aynı şey olur. Mesele ne Hiddink meselesi ne Arda’nın başarısı ne de öbürünün başarısızlığıdır. Mesele prensip meselesidir. Gözümüzün önüne bakmalıyız. Süper Lig’de bu kadar yabancı futbolcunun oynamasına müsaade etmeyecek bir yasal düzenlemenin yapılması lazım.” şeklinde konuştu.
“Biz, yabancı futbolcu olmadan başarılı olmuş bir takımız” diyen Güzelbey, “Bu nedenle bu konunun gündeme gelmesini istiyorum. Üç büyükler 9 yabancı futbolcuyla mücadele ederlerse bu milli takımda kim oynayacak. Türkiye’nin milyonlarca doları yabancılara gidiyor. Aynı şartlar bizim Serdar’a sağlansa Serdar bugün gol kralı olur.” ifadelerini kullandı.