Hiddink kendini savundu

Ay-yıldızlı futbolcu Arda Turan Hırvatistan mağlubiyetinden sonra A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'i hedef tahtasına aldı.

Milli Takım'ın, Hırvatistan bozgunuyla Avrupa Şampiyonası finallerini mucizelere bırakması büyük tepki çekerken, Atletico Madridli Arda Turan'ın, maçtan sonra yakın çevresiyle yaptığı sohbette ilginç tespitlerde bulunduğu ortaya çıktı.

Milliyet'in haberine göre, Türk Telekom Arena'dan maç gecesi takımdan ayrı özel otosuyla ayrılan Arda'nın, Hiddink'in korkak futbol anlayışı nedeniyle Hırvatistan karşısında ağır bir yenilgi aldıklarını da eklediği ve şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

"Hiddink'in tercihleri bu sonucu hazırladı. Özellikle forvet bölgesinde büyük sıkıntı yaşadık. Hocamız, Burak'ı ilerde tek başına oynattı, böylece gol bölgesinde etkisiz kaldık. Allah aşkına, kendi sahamızda oynuyoruz. Ama ilerde bir tek Burak. Hücum bölgesinde en az 3 oyuncunun olması gerekirdi. Ne yazık ki, Hırvatlar'ı gözümüzde çok büyüttük. Rakimizin Dünya sıralamasındaki yerine göre hocamız çekingenlik gösterdi."

Hiddink'in, kontrollü futbol oynatma isteğinin Türk oyuncusunun yapısına ters geldiğini belirten ay-yıldızlı oyuncunun, "Kenarda sizi yöneten hocanız eğer futbolcusuna güvenmiyorsa, zaten maça 1-0 geride başlarsınız. Öyle de olmadı mı? Oysa 2008'de Avrupa şampiyonu olduğumuzda Türk oyuncusunun karakteristik yapısına uygun şekilde her maçı son dakikaya kadar kovaladık. Bugün (önceki gece) ikinci dakikada maç bizim için bitti" ifadelerini kullandığı da vurgulandı.

Arda Turan cezası nedeniyle Hırvatistan ile oynayacak rövanş maçında yer alamayacak.

HİDDİNK'TEN ŞAŞKINLIK YARATAN SAVUNMA

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan mağlubiyeti ardından boş durmadı, gece geç saatlerde Hollanda gazetesi Telegraaf'a haftalık köşe yazısını yolladı.

Ay-yıldızlı ekibin başına getirildiği günden beri özel anlaşması nedeniyle ülkesi Hollanda'da yaşayan ve maçlardan sadece birkaç gün önce Türkiye'ye gelen Hiddink son yazısında şaşkınlık yaratan ifadeler kullandı.

BURAK ONUN ESERİYMİŞ

Hırvatistan karşısında alınan ağır yenilgi nedeniyle rövanş öncesi Euro 2012 finalleri umudunu kaybettiğini vurgulayan tecrübeli hoca, Burak Yılmaz'ın gösterdiği gelişimde büyük pay sahibi olduğunu savunurken, yaşanan büyük hayal kırıklığını adeta gizlemeye çalıştı.

Hırvatistan deplasmanında gençlere şans vereceğini kaydeden Hiddink, "Play-off'un ortasındayız ve şu bir gerçek ki, EURO 2012'ye katılmamız neredeyse imkansız. 3-0'lık mağlubiyetten sonra durumumuz tamamen umutsuz oldu. Salı akşamı Zagrep'te onurumuzu korumaya çalışacağız. Oraya genç oyuncularla gidip, bir şeyler deneyeceğiz. Ama gerçekçi olmak gerekirse karar zaten verildi. Hırvatistan kendilerine 4 gol atmamıza izin verecek bir takım değil" yorumunu yaptı.

HIRVATLARI YENMEK MUCİZE


Hırvatistan'ı göklere çıkarırken ay-yıldızlı ekibimizde yer alan uluslararası çaptaki oyuncuları neredeyse görmezden gelen Hollandalı teknik adam şöyle devam etti:

"Hırvatlar'ı elemek için mucize yapmamız gerekir. Çünkü çok güçlüler. Sonra kendisini çok geliştiren bir bek. Olic ve Modric de çok tehlikeli. Benim oyuncularım gibi Hırvatlar da oyuna çok duygu katarak oynuyor. Ama fark şu ki Hırvatistan'da birçok oyuncu, Avrupa'nın büyük liglerinde top koşturuyor. Son haftalarda sürekli bu maçla, EURO 2008'deki karşılaşma kıyaslandı. Ben de o maçı tekrar izledim. Türkiye yine çok iyi değildi, ama güzel maçtı. Türk Milli Takımı'nda göreve başlamamdan sonra kendisini en çok geliştiren oyuncu Burak Yılmaz oldu. Gelişime açık, başarıyı hedefleyen ve tavsiyeleri dinleyen bir oyuncu. Onun yaptığı gelişimden dolayı çok gururluyum. Burak'ın gelişimi için Avrupa şampiyonasına gitmesi çok iyi olurdu ama bunun için Zagreb'te bir mucize gerekiyor."

EŞİNİ GÖNDERDİ


Hırvatistan'a karşı salı akşamı A Milli Takım'ın başındaki son maçına çıkmaya hazırlanan Teknik Direktör Guus Hiddink dün sabah erken saatlerde eşini Hollanda'ya gönderdi. Çok sayıda bavulla birlikte Atatürk Havalimanı'na gelen Hollandalı hoca, eşini uğurladıktan sonra ay-yıldızlı takımın kampına döndü. Hiddink'in bavullarını verirken görevli ile küçük bir tartışma yaşadığı öğrenildi. Hollandalı hocanın, limiti aşan 13 kilo fazla yük için, "Türk Hava Yolları bizim sponsorumuz değil mi" diyerek ek ücret ödemek istemediği kaydedildi.

GOLÜ ÇEVİREMİYORLAR

Guus Hiddink, Türkiye-Hırvatistan maçından sonra Hollanda televizyonuna yaptığı açıklamalarla yine şoke etti. Deneyimli çalıştırıcı, "Türkler çok duygusal oynadıkları için ilk golü yiyince maçı çeviremiyorlar. Ayakları ile değil duygularıyla oynuyorlar. Gücümüz bu kadardı" ifadelerini kullandı.