Türkiye-hırvatistan Maçı Kadroları Belli Oldu

Türkiye, 2012 Avrupa Şampiyonası play-off turu ilk maçında Hırvatistan karşısında avantajlı bir skor elde etmek istiyor.

Zorlu maç öncesinde iki takımın da ilk onbirleri belli oldu.

Millilerimiz, Hırvatistan maçı ile 88 yıllık tarihindeki 487. maçına çıkacak. Şimdiye kadar oynadığı 257`si resmi, 229`u özel olmak üzere geride kalan 486 maçta, 175 galibiyet, 115 beraberlik alan Ayyıldızlılar, 198 kez de rakiplerine yenildi. Türk Milli Futbol Takımı, bu maçlarda 629 gol kaydederken, kalesinde ise 727 gol gördü.


HIRVATİSTAN İLE 5. MAÇ
A Millilerimiz, Hırvatistan ile ise tarihindeki 5. maçına çıkacak. Millilerimiz şimdiye kadar oynanan 2`si resmi, 2`si özel 4 maçtan 1`ini kaybederken, 3`ünde berabere kaldı. Milli Takımımız, Euro 2008`de, Viyana`daki Ernst Happel Stadı`nda oynanan çeyrek final maçında rakibini penaltı atışları sonucu 4-2 yenmişti.


TAKIM KADROLARI
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Felix Brych,Thorsten Schiffner, Mark Borsch (Almanya Futbol Federasyonu)
Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Giray Kaçar, Egemen Korkmaz, Hakan Balta,Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Arda Turan, Burak Yılmaz
Hırvatistan: Stipe Pletikosa, Josip Simunic, Vedran Corluka, Ivan Rakitic, Luka Modric, Darijo Srna, Gordon Schildenfeld, Tomislav Dujmovic, Mario Mandzukic, Ivica Olic, Domagoj Vida