Sivasspor, Fenerbahçe Maçı Hazırlıklarına Başladı

Sivasspor, cuma günü kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Fenerbahçe karşılaşması hazırlıklarına kulüp tesislerinde başladı.

Sakatlığı bulunan Hayrettin Yerlikaya ve Uğur Kavuk düz koşu yaptı.


Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bulundukları konum ve puan itibariyle Fenerbahçe karşılaşmasından yüzde 100 puan almaları gerektiğini söyledi. Fenerbahçe’de Alex’in olmamasını çok önemsemediklerini kaydeden Çalımbay, son maçta da Alex’in olmamasına rağmen takımın çok iyi mücadele ettiğini hatırlattı. Sarı lacivertli ekibin çok iyi bir takım olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, “Sadece Alex değil tüm takıma dikkat etmemiz gerekiyor. Ama burada önemli olan bizim konumumuz. Şu anda puana şiddetle ihtiyacımız var. Bizim mutlaka bu maçtan puan almamız gerekiyor. Bütün gayemiz ve isteğimiz bu. Beşiktaş maçında zaman zaman çok iyi oynadığımız oyunun üzerine çıkmamız gerekiyor bu şartlarda. Zor maç olacak, ama ben takımıma güveniyorum. İnşallah iyi bir şekilde sonuçlanır. Fenerbahçe takımında bir Alex yok, ama zaten çok iyi oyunculara sahipler bütün oyuncularına dikkat etmemiz gerekiyor.” dedi.

Sivasspor’un genç oyuncusu Murat Akça da Beşiktaş maçında takım olarak çok iyi mücadele etmelerine rağmen mağlup oldukları için üzüntülü olduklarını söyledi. Şimdi Fenerbahçe maçına hazırlandıklarını aktaran genç oyuncu, “Bu maç bizim için daha zor olacak. Bayram tatiline mutlu bir şekilde girmek istiyoruz, umarım istediğimiz oyunu ortaya koyup bunu da maç sonucuna yansıtırız.” şeklinde konuştu. Alex`in Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden Akça, "Zaten kalitesini kanıtlamış bir oyuncu. Fenerbahçe’de kişilerin çok fazla önemi yok, Alex’in yerine oynayacak oyuncu da Alex’in kalitesinde olacak. Ama Alex’in yokluğunu hissetmezler dersek de yalan söylemiş oluruz.” diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu Kamil Grosicki, Fenerbahçe maçının zor olacağını, ancak saha avantajını kullanmak istediklerini söyledi. Grosicki, “Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tabii ki Alex’in yokluğu biraz fark ettirecek ,ama bizim takımımızda da iyi oyuncular var.” değerlendirmesini yaptı.