Alex'e kırmızı kart şoku

Kaptanı atıldı, 84 dakika 10 kişi oynadı. Rakibinden daha fazla mücadele eden Sarı-lacivertli oyuncular Bienvenu'nün 17. dakikada attığı aşırtma golle sahadan 1-0 galip ayrıldı ve yenilmezlik serisini 27 maça çıkardı.

Fenerbahçe 10 kişi kaldığı Karabükspor karşısında sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılmayı başardı. Sarı-lacivertliler böylece 2 maçlık beraberlik serisini bozarak 3 puan hasretini giderdi. Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex de Souza, karşılaşmanın henüz 5. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Yorumcular hakem Aytekin Durmaz'ın Alex'e gösterdiği kırmızı kartın haksız olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Kardemir Karabükspor'u ağırladı. Karşılaşmayı sarı-lacivertliler 1-0 kazanırken maçın tek golü 17. dakikada Henri Bienvenu'dan geldi.

Bu galibiyetle birlikte 2 maçlık beraberlik serisini bozan Kanarya hem 3 puan hasretini giderdi hem de puanını 21'e çıkararak zirvedeki yerini sağlama aldı.

ALEX'E KIRMIZI KART ŞOKU

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex de Souza, karşılaşmanın henüz 5. dakikasında hakem Aytekin Durmaz'ın gösterdiği kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Hakem Durmaz, bir pozisyonda rakibine dirsek attığı gerekçesiyle Brezilyalı futbolcuyu direk kırmızı kart göstererek oyundan attı. Hakemin kırmızı kart kararı sahada futbolcuları, tribünlerde de taraftarları şok ederken, futbolcular hakemin etrafını sararak, tribünler de ıslıklarla karara tepki gösterdiler. Kalesinden çıkarak hakem Aytekin Durmaz'ın yanına kadar gelen kaleci Volkan Demirel sarı kart gördü.

Alex'e büyük sevgi gösterilerinde bulunan tribünler “I love you Alex” şeklinde tempo tuttular. İlk yarının sonunda hakemler soyunma odasına giderken tribünler büyük tepki gösterdi.

YORUMCULAR NE DEDİ?


MARKUS MERK: Kırmızı kart değil. Kontrolsüzce veya kasıtlı olarak yapılmış bir hareket değil. Sarı kart yeterli olur.

MUSTAFA DENİZLİ: Hakem Nikolic'e görünce kırmızı kartı çıkarttı. Sarı olabilirdi

RIDVAN DİLMEN: Alex'in gördüğü kırmızı kart hatalı. Zor pozisyon ama Alex kasıtlı hareket etmedi.

ALEX LİGDE 2. KEZ KIRMIZI KART GÖRDÜ

Maçın henüz 5. dakikasında rakibine dirsek attığı gerekçesiyle hakem Aytekin Durmaz'ın gösterdiği kırmızı kart ile oyun dışında bıraktığı Brezilyalı futbolcu, 2009-2010 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesindeki kırmızı kartının ardından ikinci kez oyundan atıldı.

Brezilyalı futbolcu 2009-2010 sezonunun 23. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe'nin İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenildiği maçın 79. dakikasında kırmızı kart görmüştü.Fenerbahçe'ye 2004-2005 sezonunda transfer olan, sarı-lacivertli formayla 8. sezonunu geçiren kaptan Alex, ligde bugüne kadar 35 sarı 2 de kırmızı kart aldı.

Geçen sezon attığı 28 golle Süper Lig'de 2. kez “Gol Kralı” olan Alex, geçen sezonu sadece 2 sarı kartla tamamlayarak, centilmenliğiyle dikkat çekmişti.

KADIKÖY'DE HAKEM TEPKİSİ


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelede sarı-lacivertliler maç boyunca hakeme tepki gösterdiler.

Alex'in kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıyla başlayan tepkiler maç boyu sürerken, karşılaşmanın 52. dakikasında Gökhan Gönül'ün ardından 53. dakikada da Emre Belözoğlu'na verilen üst üste sarı kartlar teknik direktör Aykut Kocaman'ı da sinirlendirdi.

53. dakikada Fenerbahçe serbest atış kullanacakken topu değiştirmek için saha kenarına attığı görülen Emre'nin aldığı sarı karttan sonra maçın 4. hakeminin yanına giden teknik direktör Kocaman kararın yanlış olduğunu savundu.

Karşılaşmanın 59. dakikasında sakatlandığı için taç çizgisine yakın noktada yerde yatan Caner'e doğru giden hakem Aytekin Durmaz, sahanın bu bölümüne yakın tribündeki taraftarların tepkileri nedeniyle duraksayarak Caner'in yanına gitmedi. Bu sırada tribünlerden sahaya su şişesi atıldığı görüldü.

HAKEM 8 SARI 1 KIRMIZI KART ÇIKARDI


Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor maçının hakemi Aytekin Durmaz, karşılaşmada 8 sarı 1 kırmızı kart gösterdi.

İlk kartını maçın 6. dakikasında Alex'e kırmızı kart göstererek çıkaran hakem Durmaz, daha sonra Fenerbahçe'den kaleci Volkan Demirel, Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu'na, Kardemir Karabükspor'dan da Ali Kuçik, Erdem Özgenç, Nikolic, Ahmet Cebe ve Seric'e sarı kartlar gösterdi.

KAREOGRAFİ 2. YARININ BAŞINDA YAPILDI


Maç başladıktan sonra da taraftarların stada gelmesiyle tribünler, maçın başındakine göre dolarken, sadece Migros kale arkası tribündeki boşluk dikkat çekti.

Stat hoparlörlerinden yapılan anonsla tribünler organize edilirken, 2 Kasım Çarşamba günü 59. yaşını kutlayacak başkan Aziz Yıldırım'a mesaj göndermek için yapılan “Mutlu Yıllar Büyük Başkan” koreografisi de böylelikle gerçekleştirilebildi.

Organizasyonun düzgün yapılabilmesi için Migros üst tribündeki taraftarların alt kata inmeleri için çağrı yapıldı.

BIENVENU 3. GOLÜNÜ ATTI

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı forvet oyuncusu Henri Bienvenu, sarı-lacivertli formayla 3. golünü attı.

Bu sezon Gaziantepspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında 1'er gol atan Bienvenu, Kardemir Karabükspor'a karşı ligde 3. golünü kaydetti.

F.BAHÇE KADIKÖY'DE YENİLGİYİ UNUTTU


Karabükspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, Kadıköy'de 28 maçtır yenilmiyor.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ligdeki son mağlubiyetini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında Bursaspor'a karşı 3-2'lik skorla alan sarı-lacivertli ekip, bu maçın ardından çıktığı 28 lig mücadelesinden 22 galibiyet, 6 beraberlik çıkardı.

Sarı-lacivertli ekip, 28 maçlık kendi sahasındaki yenilmezlik serisinde 56 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. Fenerbahçe'ye yenilmezlik periyodunda, Trabzonspor, Manisaspor, Beşiktaş, Eskişehirspor, Bucaspor, Kardemir Karabükspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor gol atabildi.