Udinese'yi çözdü Aktif sıkıştırıyor

Beşiktaş'ın Udinese'ye olan 3 milyon Euro'luk borcunu başkan Demirören kapattı ancak şimdi de Aktif Reklam 10 milyon dolarlık alacağı için kapıda

Beşiktaş'ta yaşanan mali deprem ve vadesi gelmiş borçlar nedeniyle Avrupa Ligi'ne katılım tehlikeye girerken, başkan Yıldırım Demirören krize el koydu. Futbolcular ve Türk kulüplerine olan borçlarında yeni ödeme takvimi yapan siyahbeyazlı ekipte, bir tek Udinese ile anlaşma sağlanamamıştı. Zapotocny ve Sivok'un transferlerinden kalan 3 milyon Euro'luk alacakları için, "Ya hemen ödersiniz ya da Avrupa'ya gidemezsiniz" tavrı takınan İtalyan kulübünün borcunu Demirören'in kulübe borç takviyesi yaparak kapattığı öğrenildi. Böylece Beşiktaş için Avrupa tehlikesi ortadan kalktı ancak siyah-beyazlı kulübün başkanına olan borcu 88 milyona ulaştı.

DAVAYI KAYBETTİLER
Beşiktaş yönetimi, tam Udinese'ye olan borcun kapatılmasıyla rahatlamıştı ki yeni bir alacaklı kapıya dayandı. Siyah-beyazlı kulübün, 2006'da sözleşmesini feshettiği Aktif Reklam, açtığı 10 milyon dolarlık tazminat davasını kazandı. Bir yıl önce Aktif Reklam ile pazarlık masasına oturarak davanın geri çekilmesi için 4 milyon Euro'ya el sıkışan siyah-beyazlı yönetim, daha sonra bazı avukatların, "Bu davayı geriye çeviririz" önerisiyle anlaşmadan vazgeçmişti. Ancak sonuç acı oldu. Mahkeme, Beşiktaş'ı Aktif Reklam'a 10 milyon dolar ödemeye mahkum etti. Şimdi yeni bir alacaklı daha kapıya dayandı.