Türk Telekom`u 88 - 78 Yenen Anadolu Efes Galibiyetle Başladı

Periyot: 17-31
2. Periyot: 25-18
3. Periyot: 19-17
4. Periyot: 17-21

Lacivert-Beyazlı takım, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’ndaki ilk maçında Türk Telekom’u 78-88’lik skorla geçti.

Anadolu Efes, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu mücadelesine galibiyetle başladı. Gruptaki ilk maçında Türk Telekom ile karşı karşıya gelen Lacivert-Beyazlılar, birinci çeyrekte 31 sayı üreterek yakaladıkları avantajı maç sonuna kadar korumayı başardılar ve mücadeleyi 78-88 kazandılar. İzmirli basketbol severler, karşılaşmanın oynandığı Aliağa ENKA Spor Salonu’nun tribünlerini doldururken, Aliağa Petkim’in eski oyuncusu Kaspars Kambala’ya ve Türk Telekom forması giyen Mehmet Okur’a sevgi gösterilerinde bulundular. Mücadeleyi Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Necati Güler, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan ve Merkez Hakem Kurulu Üyesi Firuz Koçaş da izledi. 18 Sayı- 3 ribaund- 2 asistlik performansıyla Maçın Yıldızı seçilen Sasha Vujacic ise ödülünü TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan`ın elinden aldı.

Maçın ilk basketlerini Kaspars Kambala ve Darius Washington ile bulan Türk Telekom 4-0 öne geçti. Anadolu Efes’de Cenk Akyol’un üçlüğü farkı 1’e indirdikten sonra Kerem Tunçeri skoru takımının lehine çevirdi. Bekir Yarangüme’nin uzak mesafeli isabetiyle tekrar üstün duruma gelen Başkent ekibi, Sasha Vujacic’e Mehmet Okur ile yanıt verdi. Cenk de orta mesafeli atışıyla 3 buçuk dakika geride kalırken durumu eşitledi: 9-9. Vujacic ile sayı üretmeyi sürdüren Anadolu Efes, Ersan İlyasova’nın pota altı basketiyle farkı 5’e çıkardı. Televizyon molasının ardından Kerem Tunçeri - Tarence Kinsey ikilisi Lacivert-Beyazlıların serisini 10-1’e taşıyınca Türk Telekom mola aldı. Suskunluğunu Simas Jasaitis’i ile bozan Ankara temsilcisi, Ersan ve Kinsey’in basketlerine engel olamadı. Sinan Güler’in de katkı vermesiyle 8-0’lık seri yakalayan Lacivert-Beyazlılara yine Jasaitis’ten cevap gelse de Türk Telekom ilk periyodu 17-31 geride kapattı.

İkinci çeyrek Esteban Batista’nın sayılarıyla açılırken, Nedim Yücel basket faulle farkı 13’e indirdi. Üçüncü dakikaya girilirken tempo yükseldi ve karşılıklı isabetlerle skor 29-41’e geldi. Türk Telekom, savunmaların ikinci planda kaldığı bu bölümün sonunda Ali Karadeniz’in sayılarıyla farkı 10’e düşürdü. Anadolu Efes’in aldığı mola sonrası Ermal Kurtoğlu’nun basketine yine Ali Karadeniz arka arkaya iki isabetle yanıt verdi. Mehmet Okur da kullandığı serbest atışları sayıya çevirdi. Ama Lacivert-Beyazlılar, Tarence Kinsey’nin son saniye basketiyle devreyi 42-50 üstün noktaladı.

Türk Telekom, üçüncü periyotta Mehmet Okur (4), Bekir Yarangüme (3)ve Darius Washington’ın (2) sayılarıyla farkı 3’e düşürdü. Fakat Kerem Tunçeri - Sasha Vujacic ikilisinin üçlükleri ve Ersan İlyasova’nın üst üste kaydettiği 5 sayıyla 11-0’lık seriye imza atan Anadolu Efes durumu 51-65 yaptı. Ankara temsilcisi, Mehmet Okur’un art arda isabetleriyle toparlanırken, Muratcan Güler’in hızlı hücumdaki smacı farkı 8’e indirdi. Washington’ın serbest atışları da çeyreğin sonucunu belirledi: 61-67.

Final çeyreğine Nedim Yücel’in pota altı basketiyle başlayan Başkent ekibi, Dusko Savanovic’in arka arkaya 4 sayı kaydetmesini önleyemedi. Nedim bir de tip yaparak takımına katkı sağlamaya devam ederken, Ermal Kurtoğlu’nun isabetini ise Ali Karadeniz cevapladı. Ancak Anadolu Efes, Cenk Akyol’un da devreye girmesiyle 9-2’lik seri yakaları ve son 4 dakikaya girilirken skoru 72-82’ye getirdi.
Faul çizgisinden gelen isabetlerle farkın kapanmasına izin vermeyen Lacivert-Beyazlıları, Sasha Vujacic’in bitime 1 dakika 21 saniye kala bulduğu üçlük iyice rahatlattı ve Anadolu Efes maçı 78-88 kazandı.