Tekvandocular Güney Kıbrıs`tan 1 Altın ve 2 Bronz Çıkardı

Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası`nda Türkiye ikinci altın madalyasını yine erkeklerde aldı.

68 kiloda Mehmet Korucu kürsünün en tepesine çıkarken, Kübra Serdar ve Ensar Uğuz ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Kıbrıs Rum Kesimi’nde ikinci altın madalyamız erkekler 68 kiloda Fransız Chin’i yenen Mehmet Korucu’den geldi.

Mehmet Korucu, çekişmeli geçen maçta İtalya’dan Luciano Bonaccorso’yu 13-11 mağlup etti. Sporcumuz madalya yolundaki son engelde Büyük Britanya’dan George Lee ile adeta bir antrenman maçı yaptı. 7-1 kazanan Korucu, yarı finale yükseldi.
Mehmet, daha sonra karşılaştığı Sırp Damir Fejzic’e adeta dayak attı. 7-2 kazanan sporcu, finale yükselirken, rakip ise hakem masasına itiraz etti. Elektronik koruyucunun çalışmadığını iddia eden Sırplar’ın itirazına Teknik Direktör Ali Şahin tepki gösterdi. Hakemlerin maçı bitirdiğini ifade eden Şahin, Sırpların itirazını dinleyen hakemlere itirazla karşılık verdi. İki dakika süren kargaşa, hakemlerin Mehmet’i galip ilan etmesiyle son buldu.

Finalde tam bir gerilim yaşandı. Fransız rakibi Raihau Chin’e sayısal üstünlük kurmasına rağmen tam 7 köngo (ceza) alan Mehmet, son devreyi de bu stresle geçirdi. 17-9 önde olan Korucu, Chin’in yorgunluktan ayakta duramaması sayesinde maçı tamamlamayı başardı ve altın madalya kazanan ikinci Türk sporcu oldu.

49 kiloda Kübra Serdar, ev sahibi Kıbrıs Rum Kesimi’nden Stella Kynakidov’u 15-8 yenmeyi bildi. Mücadeleci yapısını Alman Sabrina Noelp karşısında da sürdüren Kübra, 21-17’lik skorla yarı finale yükseldi ve bronz madalyayı garantiledi. Bayan sporcumuz, çekişmeli geçen maçta Fransız Cindy Rabani’ye 13-12 kaybetti ve finale çıkamadı.

Takımın en ağırı, artı 78 kiloda Ensar Uğuz, hızlı bir giriş yaptı. Azerbaycan’dan Evlin Aliyev’i 24-1 teknik üstünlükle saf dışı bırakan Uğuz, İsviçre’den Makro Mamuzic’i de 15-8 yenerken zorlanmadı. Ensar, yarı finalde karşısında siyahi bir Belaruslu buldu. Kendisinden oldukça uzun Arman Silla karşısında sakatlanan Ensar Uğuz, ikinci devrede 7-1 gerideyken çekilmek zorunda kalınca, bronzla yetindi.

Sabah seansında 44 kiloda Nurgül Çelik Fransız Sarah Adidou’ya 12-12 eşitliğin ardından altın vuruşla, 55 kiloda Serdar Yumruçalı da İtalyan Erica Nicoli’ye 13-7 yenilerek elendi. 59 kiloda Ali İhsan Nergiz ise Berus’dan Andrei Suiski’yi 13-12 geçtikten sonra Azeri Huseyn Mahrelyev’e 16-12 kaybetti ve madalya almayı başaramadı.