Bir Zamanlar Arsenal’i Deviren Kocaelispor, Yeni Malatyaspor’a 9-0 Yenildi

10 yıl önce İngiliz devi Arsenal`i 4-1 gibi farklı bir skorla yenen Kocaelispor, Spor Toto 2.

Lig`i Beyaz grupta karşılaştığı Yeni Malatyaspor`a 9-0 yenilerek tarihinde bir ilki yaşadı.
Spor Toto 2. Lig`de mücadele eden Kocaelispor’da 2010-2011 sezonundaki futbolcuların Körfez Futbol Kulübü’ne geçmesi ile takımda oyuncu kalmayınca yönetim altyapıdaki oyuncularla yola devam etme kararı aldı.
1993 doğumlu futbolcularla Spor Toto 2. Lig’de maçlara çıkan yeşil - siyahlı ekip, evinde konuk ettiği Yeni Malatyaspor’a 9-0 yenilerek tarihinde bir ilki yaşadı. Maçın ilk yarısında kalesinde 4 gol gören körfez ekibi, ikinci yarıda da 5 gol yiyerek maçtan 9-0 mağlup ayrıldı.
Kocaelispor, geride bıraktığı üç maçta kalesinde 13 gol görürken, Yeni Malatya maçından 9-0 mağlup olarak ayrıldı ve toplamda 4 maçta kalesinde 22 gol görmüş oldu. Yeşil - siyahlı ekip, 4 maçta golle tanışamadı.


İNGİLİZ DEVİ ARSENAL’İ 10 YIL ÖNCE 4-1 YENMİŞTİ
25 Temmuz 2001`de Avusturya`da oynanan karşılaşma Türk futbol tarihinin en fantastik maçlarından birisi olarak arşivlerdeki yerini almıştı.

Spor Toto 2. Lig`de tarihinin en kötü sezonunun başlangıcını yapan Kocaelispor, 10 yıl önce Avusturya`daki bir hazırlık maçında David Seaman, Lee Dixon, Martin Keown, Patrick Vieira, Robert Pires, Dennis Bergkamp, Tony Adams, Ray Parlour, Ashley Cole ve İnamoto`lu Arsenal`ı 4-1 gibi farklı bir skorla yenerek Avrupa’da ve Türkiye’de büyük yankı uyandırmıştı.
Bu mağlubiyet sonrasında Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger Hikmet Karaman`ın çalıştırdığı Körfez ekibi karşısında mahcup olduğunu belirtmişti.