Alanya Bisiklet Turu`nu Gabor Kasza Kazandı

Uluslararası Bisiklet Birliği`nin (UCI) yarış takviminde yer alan 2.

2 kategorisindeki 2. Uluslararası Alanya Bisiklet Turu`nu Gabor Kasza kazandı. Bugün Alanya- Manavgat arası gidiş gelişi toplamda 115 kilometrelik 4. etabına 41 sporcu katıldı. Kleopatra Plajı’nda başlayan ve yine aynı yerde biten etabın birinciliğini 2.48.24 süreyle Konya Torku Şekerspor’dan Hüseyin Özcan, ikinciliğini 2.48.25 süresiyle Ukrayna takımından Sergiy Shumilov, üçücülüğünü de 2.49.22 süreyle Manisaspor’dan Gabor Kasza kazandı. Genel klasmanında ise Gabor Kasza birinciliği elde etti.

Bisiklet turunun bugün Alanya-Manavgat arası gidiş gelişi toplamda 115 kilometrelik 4. etabına 41 sporcu katıldı. Kleopatra Plajı’nda başlayan yarış başladığı yerde bitti. 4. etabın birincisi 2.48.24 süreyle Konya Torku Şekerspor’dan Hüseyin Özcan olurken, ikinciliği Ukrayna takımından Sergiy Shumilov 2.48.25 süresiyle alırken, 2.49.22 süreyle de Manisaspor’dan Gabor Kasza üçüncü oldu. Düzenlenen törende 4. etapta dereceye girenlerin madalyaları takıldı. Genel klasmanda takım bazında Manisaspor birinci, Konya Torku Şekerspor ikinci, İran takımı da üçüncü oldu. Yapılan ödül göreninde Gabor Kasza’ya sarı, ikincisi Brissaspor’dan Nazım Bakırcı’ya yeşil ve üçüncü İran takımından Muhammed Paori’ye kırmızı mayo giydi.

4. etabın birincisi Hüseyin Özcan, rüzgara rağmen çok iyi bir yarışma olduğunu belirtti. Sonuncu etapta birinci olmanın güzel ve gurur verici bir şey olduğunu dile getiren Özcan, “Sezonu da kapattık. İnşallah yeni sezona daha iyi hazırlanıp çıkarız.” dedi.
Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, 7 tane 2.2 yarışı olan Dünya Bisiklet Birliği’nin Olimpiyat kalifikasyon turlarının sonucunun sona erdiğini kaydetti. Türkiye adına neler yapılabileceğini dünyaya gösterdiklerini dile getiren Müftüoğlu, bu yarışta 40 yıl sonra olimpiyatı garanti etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 2 sporcunun verilere göre garanti olduğunu ifade eden Müftüoğlu, “Profesyonel takımların ayrılacağı farklı bir kategori var. İnşallah 15 Ekim’de daha fazla sporcuyu olimpiyata göndeririz diye düşünüyorum. Amaç ülkemizin hem tanıtımı, hem sporumuzun gelişmesi hem de olimpiyatlara gitmekti. Bakanlık olarak, Gençlik Spor Müdürlüğü, Valilerimiz ve Kaymakamlarımız ile birlikte hep beraber bu başarıyı elde ettik ülke olarak. Bunu tüm dünyaya gösterdik. Türk insanı istediği zaman istediğini yaptığını bir kez daha göstermiş oldu.” diye konuştu.