Fikret Yılmaz, 5 Haftayı Değerlendirdi

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz, Bank Asya 1.

Lig`de geride kalan 5 haftada takımların birbirlerinin gücünü gördüğünü belirttti. Yılmaz, Çaykur Rizespor maçında yüreklerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Ligdeki ilk 5 haftanın değerlendirmesini yapan Yılmaz, "Bütün takımlar bu beş hafta birbirini yeniyordu. Takımların gücü tam olarak belli değildi. Şimdi artık herkes birbirinin gücünü gördü. Ligde tanınmayan takım kalmadı. Bundan sonra çok inanılmaz sürprizler olmaz diye düşünüyorum. Bank Asya Ligi`nin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. İyi futbol daha iyi futbol oynanacağını düşünüyorum. Zaten mücadele oluyor futbol olarak da daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum`` dedi.

Evinde maç kazanmanın ya da kazanamamanın çok önemli olmadığını belirten Fikret Yılmaz, ``Önemli olan maç kazanmak. Deplasman olabilir kendi sahanda olabilir. Yenilmemek, asıl olan bunlardır. Şimdi kendi sahamızda maç kazanamadık ama oynadığımız takımların biri Konyaspor birisi Denizlispor. Kafa takımlarıyla oynadık. Ayrıca onlar da buraya Erciyes dağında kayak yapmaya gelmediler. Onlar da buraya puan almaya, mücadele etmeye geldiler. Futbolda `biz bu maçı alacağız, biz bu maçı kazanacağız` söz konusudeğildir`` ifadelerini kullandı.

Önlerindeki Çaykur Rizespor maçına da değinen Yılmaz, ``Rizespor`la bir maç var. Rizespor buraya, bizden puan almak için geliyor. Çok iyi bir takımla geliyor. Şampiyonluğa oynuyorlar. Biz de kendi sahamızda tabi ki kazanmak istiyoruz. Biz de iyi çalışıyoruz. Biz de iyibir takımız. Ya da iyi bir takım olma yolunda önemli adımlar attık. Oynayacağımız Rizespor maçına odaklandık ona göre çalışıyoruz. Rizespor`u analiz ediyoruz, mutlaka Rizespor da bizi analiz ediyordur. Çıkacağız, yüreğimizi ortayakoyacağız. İnancımızı ortaya koyacağız, koşacağız, mücadele edeceğiz. Futbolun gereklerini yerine getirmeye çalışacağız ve Allah`ın izniyle alnımızın akıyla iyi bir sonuçla sahadan ayrılacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA