Vakıfbank Gstt, Şampiyonluk İçin Yola Çıktı

Dünya Kulüpler Şampiyonası`nda Türkiye`yi temsil edecek Vakıfbank Türk Telekom Kadın Voleybol Takımı, şampiyonluk hedefiyle Katar`a hareket etti.

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Voleybol Şube Sorumlusu Ramazan Yıldırım, geçen yıla göre daha geniş bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, “İnşallah şampiyon olacağız” dedi.
Geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde şampiyon alan Vakıfbank GSTT, Katar`da 8-14 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Dünya Kulüpler Şampiyonası’na gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi.
Vakıfbank GSTT Voleybol Şube Sorumlusu Ramazan Yıldırım, Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olarak bu unvanla Dünya Şampiyonası’na gittiklerini belirtti. Avrupa’yı ve Türkiye’yi temsil ettiklerini söyleyen Yıldırım, “Kolay bir turnuva değil. İyi bir takımız. Geçen seneden daha geniş bir kadromuz var. Hedefimiz şampiyonluk. Tabii ki ilk hedefimiz ilk maçımız. Her maçı kazanmak için çıkacağız. Takımımıza güveniyoruz. İyi durumdayız. İnşallah şampiyon olacağız.” diye konuştu.
Vakıfbank GSTT`in ikiz oyuncuları Özge ve Gözde de iddialı konuştu. Geçen sezon Avrupa Şampiyonu olduklarını hatırlatan Gözde Sonsırma, aynı yıl içerisinde hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonu olabileceklerini söyledi. Tek antrenmanla Dünya Şampiyonası’na gittiklerini kaydeden Gözde, “Çok güçlü takımlar var ama bizde gayet güçlüyüz. Çok iyi oyuncular var. A Milli takımı oluşturan kemik kadro bizde. O yüzden bir kendimize güveniyoruz. Anlımızın akıyla bu turnuvayı tamamlayacağız.” ifadesini kullandı.
Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği’nin Türkiye yerine İtalya’ya "wild card" vermesini de değerlendiren Gözde sözlerini şöyle tamamladı: “Dünya kupasında ilk 3’e giren takımlar olimpiyata gidecek. İtalya’ya verilmesinin sebebi son Dünya Kupası Şampiyonu olması olabilir. Avrupa Şampiyonası’nda biz onları 2 kez yendik ama İtalya voleybolda köklü bir tarihe sahip. Mayısta kendi elememiz var oradan çıkarız. İnşallah Türk insanı kendi istediğini kendi başaracak.”
Özge Çemberci ise, turnuvanın kendileri ve kulüpleri için önemli olduğuna dikkat çekti. Özge, Avrupa Şampiyonu oldukları gibi Dünya Şampiyonu da olmak istediklerini ifade etti.