Yusuf Şimşek Atıyor, Turgutlu Coşuyor

Spor Toto 2.

Lig Beyaz Grup takımlarından Turgutluspor`da hem teknik direktör hem de oyuncu olarak görev yapan Yusuf Şimşek, attığı ve attırdığı gollerle takımının başarısında önemli rol oynuyor.

Türk futbolunda benimsenmeyen ve örneklerinin çok nadir olduğu oyuncu teknik direktörlük konusunda bu sistemin tutacağını kanıtlamak için Turgutluspor ile sezon başında anlaşmaya varan yıldız oyuncu Yusuf Şimşek`in çalıştırdığı Turgutluspor, geride kalan 4 haftada 2 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak başarılı bir grafik ortaya koydu

Takımını kenardan yöneten ihtiyaç duyulduğunda ise kendisini oyuna dahil eden Yusuf Şimşek, 4 maçta sonradan oyuna girmesine rağmen 3 gol atma başarısı gösterdi. Yıldız oyuncu, bu sistemle başarının geleceğini kanıtlayarak Türkiye`ye örnek olmayı amaçlıyor. Fenerbahçe`de 3.5 yıl birlikte forma giydiği Serhat Akın`ı da takıma dahil eden Şimşek, Serhat Akın`a da 4 gol attırdı. İki yıldız oyuncu Turgutluspor`un 8 golünün 7`sine imza attı.

Yusuf Şimşek, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncu teknik direktörlük konusunda bir çok kişiyle görüştüğünü ve bu sistemin tutup tutmayacağını araştırdığını belirterek, "Kendime güvenerek böyle bir karar aldım ve Turgutluspor`dan gelen teklifi kabul ettim. Benim futbol hayatımın bitmesine birkaç yıl var. Geç olmadan başlamak istedim. Ben futbolcu teknik direktörüm ama öncelikli görevim hocalık. Turgutluspor`da oynadığım 4 karşılaşmada da sonradan oyuna girdim. Bu biraz da bizim taktiğimiz. İlkyarıda oyunu izleyip, ardından ihtiyaç duyulduğunda oyuna giriyorum. Turgutluspor`daki kadromuzda bulunan oyuncularımızın büyük bir bölümü ile uzun yıllar top oynadım takım arkadaşlığı yaptım. Takımımızda bulunan oyuncuları yakından tanımam benim için büyük avantaj, hem sahada hem kenarda hiç zorluk çekmiyorum. Saha içerisinde de kontrollerimi sürdürmeye devam ediyorum. Turgutluspor`da her şey yolunda gidiyor. Çok destek görüyorum. Ben Turgutluspor`un çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Yaptığımişten çok büyük keyif alıyorum" dedi.

Geride kalan 4 haftada oyuna sonradan girdiğini kaydeden Şimşek, "Oyuna girmem konusunda yardımcılarım ile ortak karar alıyoruz. Ancak ben oyuna gireceğim zamanı hissediyorum. O zaman kendimle konuşmaya başlıyorum. (Haydi Yusuf, al kramponlarını doğru sahaya) diyorum ve oyuna giriyorum. Bir maçta zaman hatası yapıp oyuna girmekte geç kaldığımı kabul ediyorum" diye konuştu. "SERHAT AKIN İLE ÇOK POZİSYONA GİRİYORUZ" Serhat Akın ile Fenerbahçe`de 3.5 yıl birlikte top oynadıklarını hatırlatan Yusuf Şimşek, "Serhat`ın özelliklerini çok iyi biliyorum. Serhat, 2. Ligin oyuncusu değil. Burası onun için bir çıkış noktası. Kendisi bizi kırmayarak geldi. Fenerbahçe`de Daum döneminde bir Gençlerbirliği karşılaşmasında ikimiz de oyuna sonradan girdik. Orta sahadan verdiğim pası Serhat gole çevirdi ve maçı 1-0 kazandık. Turgutluspor`da da buna benzer çok pozisyona giriyoruz. Serhat`ın istediği türden paslar atıyorum. Şuan içinben 3 gol attım ama gol krallığında bir iddiam yok. Her maçta oynayacağım diye bir kural da yok. Takımımızın ihtiyaç duyduğu dönemlerde kendimi oyuna alırım. Ama gol krallığı Serhat`ın iddiası olabilir. Kendisi 2 maçta 4 gol attı. Ondan çok ümitliyim. Serhat gollerine devam edecek. Ben 32 yaşında Beşiktaş`a transfer oldum Serhat`ın yaşı henüz 30 o da iyi bir transfer yapacak. Ama öncelikle Bank Asya 1. Lig`e çıkıp gücümüze güç katarız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Turgutluspor`un yıldız oyuncusu Serhat Akın da Yusuf Şimşek ile yıllar sonra tekrar aynı takımda olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Bir zamanlar takım arkadaşım olan Yusuf ağabeyimin şimdi hem öğrencisi hem takım arkadaşıyım. Bu çok güzel bir duygu. Turgutluspor`da taşlar oturmaya başladı. Tüm takım arkadaşlarım gibi ben de Yusuf hocanın oyuna girmesini bekliyorum. Onun tecrübesi, yeteneği bizim o anki oyunumuza ve mücadelemize güç katıyor. Dışarıya güzel bir görüntü veriyoruz. Sezon başı takım olarakpozisyona giremiyorduk şimdi üst üste pozisyonlara giriyoruz. Yusuf hoca oyun içerisinde benim ne zaman koşacağımı iyi biliyor ve ona göre paslar atıyor bu paslarla çok net pozisyonlara giriyorum. Fenerbahçe`de olduğu gibi burada da güzel şeyler yaşayacağımıza inanıyorum. Bu hafta Tokatspor ile oynadığımız karşılaşmada Yusuf hocamın attığı golün pasını ben verdim Aramızda çekişme olsun diye gol attırdım. Yoksa ben kopup gidecektim. Aramızda rekabet olmasını istedim" dedi.

Kaynak: İHA