Metin Şahin, Avrupa Taekwondo Birliği Başkanlığı Seçimini Kaybetti

Avrupa Taekwondo Birliği Başkanlığı için aday olan Metin Şahin, Yunanlı mevcut başkanın ayak oyunları nedeniyle seçimi kazanamadı.


15 ülkenin oy kullanmasını son anda engelleyen Yunanlı Sarkis Pragalos, tekrar seçimi kazanırken, WTF’nin seçimleri iptal etmesi bekleniyor.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) başkanlık seçiminde Yunan oyunu. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Pafos kentinde yapılan seçimde Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile mevcut ETU Başkanı Yunanlı Sarkis Pragalos başkanlık için yarıştı.
Başkanlık seçiminin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yapılmasını sağlayan, böylece delegelere psikolojik baskı uygulayan Pragalos, Metin Şahin karşısında her türlü hileye başvurarak, seçimi 44 oy alarak kazanan taraf oldu. Şahin ise genel kurulda 14 oy aldı.

15 ÜLKE OY KULLANAMADI
Sarkis Pragalos, yeniden ETU Başkanlığını kazanmak için 15 ülkenin delegeliğini iptal etti. Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin’in çekirdek kadrosunda yer alan İspanya, Fransa ve Portekiz’in yanı sıra destek sözü veren Moldova, Monaco, Arnavutluk, Kosova, Estonya, Litvanya, Finlandiya, Letonya, İrlanda, İzlanda ve Slovakya, kuralları yerine getirmediği bahane edilerek, oy kullanmaları engelledi. Böylece 49 ülkenin oy kullanması gerekirken, 34 ülke oy kullandı.

BİSKÜVİ KUTUSUNDA OY, SEÇİME İTİRAZ
Türk delegesi Ali Sağırkaya, Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) statüsü gereği ETU Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ülkelerinde federasyon başkanları olmaları gerektiğini, bu nedenle statüye aykırı bir seçim yapıldığını, Yunanlı Pragalos’un ülkesinde Federasyon Başkanı olmadığını söyledi. Ancak itiraz gerekçesiz kabul edilmedi.

Pafos’da seçimler komediye dönüştü. Oy sandığı, otelde bulunan bir bisküvi kutusundan oluşturuldu. Oy atılan yerde Pragalos’un elemanı gözlemcilik yaptı. Delegelere böylece baskı uygulandı.