Fuat Çapa: Bazı Tecrübesizlik ve Olumsuzlukları Azamiye İndirmeye Çalışacağız

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, geride kalan 5 haftada zamana zaman iyi iyşler bazen de beklenenin altında kaldıkları söyledi.


Süper Lig`in 6. haftasında Ankara`da Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak Gençlerbirliği bu maçın hazırlıklarını 8 eksikle sürdürdü. Tek çalışma ile günü tamamlayan kırmızı - siyahlı ekip ısınma koşusuyla antrenmana başladı. 5’e 2 oyunun ardından kuvvet ve koordinasyon çalışması yapan futbolcuları antrenmanın son bölümünü dar alanda çift kale maçla çalışmayı tamamladı.

Anterman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkent ekbinin tecrübeli hocası Fuat Çapa geride kalan 5 haftayı ve takımın son durumun değerlendirdi. Sezona başlarken belli istekleri olduğunu ve bu istekler gerçekleşmediği takdirde bazı sıkıntılar yaşayacağımız yöneticilerle paylaşmıştığını dile getiren Çapa, "Yöneticilerimizde bu sabrı göstereceklerini söylediler. Maçların gidişatına göre oyunumuz belirli olacak. Sonuç olumlu olduğu takdirde oyuncuların istek arzusu artacaktır. Bazı tecrübesizlikler ve olumsuzluklar yaşanbilir bunu azamiye indirmeye çalışacağız. Çünkü Gençlerbirliği bu sezon beklenmedik bir politika çizdi. Ligin en az transfer yapan takımıyız. Beş tane banko oyuncu gönderildi. 2 tane süper lig deneyimi olan oyuncu kadromuza katıldı. Genç arkadaşlar bunu iyi değerlendirmeli. Çünkü futbol sonuç oyunu. Bu şansı iyi değerlendirmezsen başkası değerlendirir. 3 oyuncumuz Özkan, Zec, Azofeifa milli takımlarda. Jurri ve Cem Can sakat hafta içerisinde çalışmalara başlayabilirler. Harbuzi ve Emre Aygün’ün durumu daha sıkıntılı. Bu sıkıntılar yaşanabilir. Önemli olan diğer oyuncuların bunu iyi değerlendirmesi." dedi.

Geride kalan 5 haftalık periyotta zaman zaman çok iyi işler yaptıklarını, zaman zaman beklentinin altında kaldıklarını sözlerine ekleyen tecrübeli çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı:
"Sonuç olarak daha iyi skorlar alabilirdik. Samsunspor karşısında 3 - 0 geriye düşmemize rağmen ikinci yarı çok iyi çıkış yakaladık ama beraberliği hak etmemize rağmen mağlup olduk. Karabükspor maçı bizim açımızdan beklediğimiz gibi geçti. Oyun anlayışları ve şekli belliydi.
Bu maçlarda oyunu anlamında Jurri’nin olmaması bizi çok etkiledi. Eskişehirspor karşısında ise Oktay ve Herve Tum’un olmaması ofansif anlamda olumsuzluklar yaşattı. Bu olumsuzluklara rağmen aldığımız bir puan çok değerliydi. Ankaragücü maçında erken gol rakibi üzerimize çekti kontra ataklarla pozisyonlar bulduk ama son dakika golüyle bir puana razı olduk. Son Bursaspor maçında ise son iki maçını kaybetmiş bir takıma karşı oynadık. Bursaspor karşısında farklı bir strateji benimsedik.
Maçın büyük bir bölümünde bunu çok iyi uyguladık. 65 dakikadan sonra oyun disiplininden uzaklaştık. Farklı bir sonuç ortaya çıktı."