Şota Arveladze: Takım Ruhunu Tam Yakalayamadık

Kayserispor, deplasmanda Gençlerbirliği’ne, kendi sahasında da Galatasaray’a mağlup oldu.

Galatasaray karşısında istediği oyunu sergilemeyen sarı kırmızılı ekip, renktaşı karşısındaki futbolunu masaya yatırdı. Teknik direktör Şota Arveladze, Sivasspor maçında takım olarak çok iyi olmalarına karşın, Galatasaray maçında kötü bir oyun sergilediklerini ifade etti.
Şota, takım ruhunu geçen yıla göre tam kazanamadıklarını, bu durumun takıma katılan yeni oyuncu sayısının fazla olmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Şota, “Haftalar ilerledikçe daha başarılı olacağız. Buna oyuncularım da inanıyor. Bize biraz zaman lazım.” dedi.

Kayserispor, ligin ilk 9 haftasında istediği başarıyı elde edemedi. Lig sıralamasında 12’inci sırada yer alan sarı kırmızılı takım, 9 maçta 3 galibiyet alabildi. 1 beraberliği bulunan takım 5 mağlubiyet aldı. Kalesinde 13 gol gördü.
Geçen sezon ilk 9 haftada Kayserispor üçüncü sırada yer aldı. 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Kayserispor, 9 haftada 20 puan toplama başarısı göstermişti. 14 gol atan takım kalesinde 4 gol görmüştü.
Şota Arveladze, geçen sezona göre başarısız olduklarını doğruladı. Galatasaray maçındaki oyundan kendisinin de memnun olmadığını ifade eden Şota, “Orta sahada kesinlikle kaybettik. Orta sahada değildik. Maçın ikinci yarısında biraz daha etkiliydik ama sonuçta goller bulamadık. Bulduğumuz 3-4 pozisyon vardı. Ama değerlendiremedik.” dedi.
Kayserispor’un golcü oyuncusu Gökhan Ünal sakatlanarak maçtan çıkmak zorunda kaldı. Gökhan Ünal, sakatlık sebebiyle oyunu terk etmek zorunda kalmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Gökhan, maçın ilk yarısında rakipleri karşısında bir üstünlük kuramadıklarını; ancak ikinci yarıda biraz toparlandıklarını belirtti. Gökhan, kazanmayı çok istedikleri bir maçı kaybettiklerinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarına sözlerine ekledi.