7 Aralık'ta derbi maçı oynanamaz

Ahmet Çakar, Galatasaray Fenerbahçe derbisinin 7 Aralık günü oynanamayacağını sebepleriyle anlattı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 7 Aralık'taki Lille-Trabzonspor maçına denk gelmesi, federasyonun başını ağrıtacak gibi. Bu kez işin içine UEFA da girdi! Süper Lig’deki Çarşamba-Pazar trafiği Futbol Federasyonu’nu ciddi bir çıkmaza soktu. Daha önceden A çıklanan program gereği 14. haftadaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 7 Aralık’taki Lille-Trabzonspor maçıyla aynı güne denk gelmesi, UEFA’yı da işin içine dahil etti.

Beyaz Tv'de yayınlanan Derin Futbol programında konuşan Ahmet Çakar, Galatasaray-Fenerbahçe ve Trabzonspor-Lille maçının aynı güne denk gelmesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

7 Aralık'ta derbi maçı oynanamaz

DERBİ MAÇI OYNANAMAZ

Federasyonu UEFA'dan gelecek talimatları takip etmemekle suçlayan Çakar "7 Aralık günü Türkiye'de Galatasaray-Fenerbahçe derbisi oynayanacağını açıkladı. Aynı gece 7 Aralık'ta Trabzonspor-Lille, Fransa'nın Lille şehrinde Şampiyonlar Ligi maçı oynayacaklar. 8 Temmuz 2011 tarihinde UEFA'dan ülke federasyonlarına gönderilen sirkülerde, şu talimat çok açık: "Bir ülke federasyonu Şampiyonlar Ligi gecesinde o ülkenin naklen yayınlanacak üst düzey bir maçını koyamazlar." Bu bir talimattır. Tabii ki bu Mehmet Ali Aydınlar'ın görevi değil. Bunların bir departmanı vardır." dedi.

HADİ OYNATINDA GÖRELİM

Federasyonda ki birimlerin işini iyi yapmadığına dikkat çeken Ahmet Çakar "Hadi bende diyorum ki Federasyon Galatasaray- Fenerbahçe maçını oynatsın da görelim. Sizin UEFA'da sirküleri, talimatları takip edecek bir biriminiz yok mu? Ki var. Orada ki insanlar işlerini layıkıyla yapmıyorlar mı? Ki yapmıyorlar. Skandal üzerine skandala imza atarak Türk Futbolu'na nasıl iyi hizmet edeceğinizi söylersiniz. Şimdi ben mi koydum 7 Aralık gecesine Fenerbahçe-Galatasaray maçını? Ben mi koydum UEFA'nın o talimatını ? Ben mi koydum 7 Aralık gecesi Lille şehrinde oynanacak Lille-Trabzonspor Şampiyonlar Ligi maçını?" diye konuştu.

BEYAZ GAZETE