Sivas’ta Koca Reis Turnuvası Başladı

Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Koca Reis Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’ Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün vuruşu ile başladı.


Yenişehir Favori Halısaha Tesisleri’nde başlayan Koca Reis Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’na 45 takım katıldı.
Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanı Hakan Sezerer, turnuvanın adı gibi Koca Reis’e yakışır bir turnuva olacağını söyledi.
Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin Kulmaç ise “Koca reis bizim canımızdı, bizim liderimizdi, koca reis bizim Sivas’ın çocuklarının Muhsin abisi, hanımların Muhsin gardaşı, akranlarının da yoldaşı, arkadaşıydı. Onunla birlikte Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya, Yüksel Yancı ve gazeteci İsmail Güneş kardeşimizde şahadet şerbetini içtiler. İsim olarak koca reis futbol turnuvası ama hepsini adını yaşatmak ve anmak için bu organizasyon yapıldı. Bu tür faaliyetler BBP camiasının beraber olmasına kenetlenmesine ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi adına güzel faaliyetlerdir.” dedi.


Önceki gün Van’da depremzedeleri ziyaret ederek Sivas’tan toplanan yardımları ihtiyaç sahibi ailelere dağıtan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas halkının 2 günde oluşturduğu 2 tır, 1 kamyon ve 3 araçlık yardım konvoyunu Van’a ulaştırdıklarını dile getirdi.

Oradaki drama şahit olduklarını anlatan Ürgüp, “Van’ı, Erciş’i ziyaret ettik. Allah devlete zeval vermesin, millete de zeval vermesin. Bu millet gerçekten çok cömert bir millet. Ülkenin her yerinden yardım yağıyor. Vakıflar, sivil toplum kuruluşları yemek veriyor. Biz oraya rahmetli Muhsin Başkanın bıraktıkları olarak gittik. Genel merkezden de yöneticilerimiz katıldılar. Biz bu kampanyayı bitirmiyoruz. Çünkü kış geldikten sonra yardımlar kesiliyormuş. Bu nedenle yardımlarımıza devam edeceğiz. Rahmetli genel başkanımız ağabeyimiz Muhsin başkanımız ki O Sivas’ın her şeyiydi. Muhsin Başkan partili partisiz herkesin hakkını savunan, derdini dinleyen partiler üstü bir liderdi. Onunla yolculuğa çıkan Erhanımız, Muratımız, Yükselimiz, İsmailimiz ve pilotumuz mekanları cennet ruhları şad olsun.” şeklinde konuştu.

63 mahalleden toplam 45 takımın katıldığı turnuvanın anlamının çok büyük olduğunu dile getiren Ürgüp, eski parti yöneticileri, belediye yönetimi ve basın mensuplarının şehre yön veren insanların bir arada olmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Turnuvada Basın Mensuplarıyla, Sivas Belediye Başkan Yardımcıları Hayri Köse, Cafer Çongar ile Yılmaz Uysal’ın da yer aldığı BBP yöneticilerinin yer aldığı takımlar bir gösteri maçı yaptı. Maçın başlama vuruşunu ise Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptı.
Merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu başta olmak üzere helikopter kazasından yaşamını yitiren Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya, Yüksel Yancı’nın ailelerine Başkan Ürgüp ve parti yöneticileri plaket takdim etti. Başkan Ürgüp ayrıca turnuvaya katılan takımlara ve mahalle muhtarlarına da plaket verdi.