Sağlam: Anadolu Takımı Olarak Zirve İçin Mücadele Etmenin Sıkıntısın Yaşıyoruz

Spor toto Süper Ligi’nin 9.

haftasında kendi sahasında Manisapor ile golsüz berabere kalan Bursaspor’da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, şampiyon olduktan sonra bir dizi sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Sağlam, “Şunu itiraf etmem gerekir ki, 42 haftadır penaltısız geçiriyoruz. Çok enteresan bir durum. Biz bir Anadolu takımı olarak, ligin zirvesinde mücadele etmenin sıkıntılarını yaşıyoruz. İnşallah bunu bundan sonraki dönemde gidermeye çalışacağız.” dedi.

Maçın ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Ertuğrul Sağlam, şampiyon olduktan sonra büyük sıkıntılar yaşadıklarını, Anadolu takımı olarak zirveye oynadıklarını kaydetti.
8 haftalık dönemde kaybedilen puanlar sonucunda bugünkü maçın önemli hale geldiğini anlatan Sağlam, “Bu puan kayıplarını ortadan kaldırabilme adına fırsattı bizim için. Oyunun genelinde oyunun tek hakimi görünen bizdik. Baskının karşılığında yeteri kadar pozisyon ürettik mi tartışmak lazım. Bunları değerlendiremedik. Birçok tartışılacak pozisyon var. Ama şunu gördük ki, 9 haftalık bölüm bizim için mücadele açısından söylemiyorum ama alınan sonuçlar açısından olumlu geçmedi. Bundan sonrasını daha olumluya çevirmek gerekiyor. Şampiyonluktan sonra, bizim ligin üst sıralarında mücadele etme çabalarımız zor hale geldi ve bazı sıkıntıları beraberinde getirdi. Ama biz yine elimizden geldiğince Türk futboluna renk katmaya ve ligin üst sıralarında yer almaya devam ediyoruz. Şunu itiraf etmem gerekir ki, 42 haftadır penaltısız geçiriyoruz. Çok enteresan bir durum. Biz bir Anadolu takımı olarak, ligin zirvesinde mücadele etmenin sıkıntılarını yaşıyoruz. İnşallah bunu bundan sonraki dönemde gidermeye çalışacağız. İçerde ve dışarıda yapmamız gereken şeyler var. Ülkenin şartları maalesef bir Anadolu takımı olarak ligin zirvesinde uzun yıllar kalmayı imkansız hale getiriyor. Biz de bu sıkıntılar içinde mücadele veriyoruz. Bundan sonra da şartlar el verdiğince yapmaya çalışacağız. Biz bu çocuklara inanıyoruz. Bundan sonraki dönem daha iyi geçecektir, buna inanıyorum.” diye konuştu.
Sağlam, kadroda yeralmayan Bangura’nın takımla birlikte idmanlara başladığını; ancak yüzde yüz performans alamayacaklarını düşündükleri için oyuncuyu riske etmediklerini dile getirdi.

OZAN İPEK: OLMAYINCA OLMUYOR
Bursaspor’un başarılı futbolcusu Ozan İpek ise Manisaspor beraberliğini değerlendirdi. Ozan, şunları söyledi: “Maç için çok iyi hazırlandık. Kesinlikle 3 puan almamız gereken bir maçtı. Bugün herkes herşeyi yaptı. Şanssızlık mı, beceriksizlik mi bilmiyorum. Bunun çözümünü bulacak birşey yok. Futbol adına herşeyi yapıyoruz. Pozisyona giriyoruz ama atamıyoruz. Kazanamadığımız maçların aynısı oldu. Kalemizde belki yok denecek kadar pozisyon ama sonuca gidemiyoruz. Bu şanssızlık birgün kırılacaktır. Çok iyi takımız, bunu da gösteriyoruz ama bazen olmayınca olmuyor."

SERDAR AZİZ: KAZANMAK İÇİN HERŞEYİ YAPTIK
Bursaspor`un başarılı stoperi Serdar Aziz Manisaspor beraberliğinin ardından açıklamalarda bulundu. Serdar, "Karşımızda zorlu bir ekip vardı. Onun bilincinde sahaya çıktık. Taraftarımızın desteğiyle kazanmak istiyorduk. Rakibimiz beraberlik için gelmiş. Biz büyük bir kulübüz ve iyi oyunculardan kurulu takımız. Kazanmak için herşeyi yaptık ama şanssızlığı üzerimizden atamadık. Hakemlerle ilgili yorum yapmak istemiyorum." diye konuştu.