Bursaspor-manisaspor Maçının Ardından

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Ligi`nin ilk 9 haftasının alınan sonuçlar açısından kendileri için olumlu geçmediğini belirterek, "Özellikle şampiyonluktan sonra bizim ligin üst sıralarındaki mücadele etme çabalarımız zor hale geldi.

Şartlar el verdiğince bu mücadeleyi vereceğiz. Biz bu takıma inanıyoruz. Bundan sonraki dönem bizim için daha iyi geçecek" dedi.

Bursaspor-Manisaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 8 haftalık dönemde kaybettiklerimi puanlar sonucunda Manisaspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu puan kayıplarını ortadan kaldırabilme noktasında önemli bir fırsattı. Oyunun geneline bakarsak baskılı görünen takım bizdik. Net pozisyonlarımız vardı. Bunları değerlendiremedik. Tartışılacak pozisyonlar var. 9 haftalık bölüm bizim için mücadele açısından değil,alınan sonuçlar açısından olumlu geçmedi. Özellikle şampiyonluktan sonra bizim ligin üst sıralarındaki mücadele etme çabalarımız zor hale geldi. Biz yine elimizden geldiğince Türk futboluna renk katacağız. Ligin üst sıralarında yer almak için çabamız devam edecek. Yaklaşık 41 ve 42 haftadır penaltı olmadı. Bir takım adına enteresan bir durum. Şunu söylemek istiyorum. Anadolu takımları olarak zirvede mücadele etmenin sıkıntıların yaşıyoruz. Bundan sonraki dönemde bunları gidermeye çalışacağız. Yinesöylüyorum ülkenin şartları gereği üst sıralarda kalmak Anadolu takımları olarak uzun yılar kalmayı imkansız hale getiriyor. Bu sıkıntılar içerisinde mücadelemizi veriyoruz. Şartlar el verdiğince bu mücadeleyi vereceğiz. Biz bu takıma inanıyoruz. Bundan sonraki dönem bizim için daha iyi geçecek" diye konuştu. "BANGURA HAFTAYA OYNAYABİLİR" Banguranın önümüzdeki İstanbul büyükşehir Belediyespor maçında sahada yer alabileceğini söyleyen Sağlam, "Bangura`nın sakatlıkları iyileşmek üzere. Bu maçta riske etmedik" şeklinde konuştu.

Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Bursaspor`dan 1 puan almanın kendileri için çok güzel olduğunu belirterek, "Bursaspor adına da üzüldüm. Çok kaliteli bir maçtı. İkinci yarısı Bursaspor için çok güzeldi. Buradan bir puan almak mutluluk verici. Bizim için tek kazan aldığımız beraberlik. Bursaspor çok iyi bir takım" dedi. "KALECİ HARİÇ BÜTÜN FUTBOLCULAR TEDAVİ GÖRÜYOR" Ankaragücü maçını kazandıktan sonra kısa bir süre içerisinde sahaya çıktıklarını şikayet eden Özdeş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "3 gün süre dolmadan burada maç oynamanın yanlışlığına vurgu yapmak istiyorum. Oyuncuların enerji saatleri 72 saattir. Bunlar dolmadan Bursaspor ile dinlenmedik. Bursaspor ile aynı süre içerisinde oynamak isterdik. Şu anda kaleci hariç bütün futbolcuların soyunma odasında tedavileri yapılıyor. Bu programı yapanlar buna dikkat etmeli. Kaliteli oyunlar, şartlar gerçekleştirildiğinde olur. Burada daha kaliteli futbol oynayabilirdik. Ama futbolcular yorgundu. İkinci yarı savunma yapmaktan ileri gidemedik.Manisaspor olarak bir seri peşinde değiliz. Önümüzdeki Antalyaspor maçını düşünüyorum. Bursa`dan 1 puanla ayrılmak çok güzel. Bizim için 5`te 5 gibi bir durum. Çok etkili oynadılar" Manisasporlu oyuncu Simpson da takım olarak Bursaspor maçı öncesi 4 maçlık galibiyet serilerinin olduğunu hatırlatarak, "12 puan topladık. Bu maçta berabere kaldık. Buraya 3 puan hedefi ile geldik. Gerçekten Bursaspor çok iyi bir takım. Çok iyi maç çıkardılar. Ama biz daha iyi olacağız İleriki maçlarda bizden de daha iyi oynayacaklarına inanıyorum" açıklamalarında bulundu. "BERABERLİĞE SEVİNİYORUZ" Manisasporlu oyuncu Kahe, Bursaspor maçının zor geçtiğini belirterek, "Bugün oyunu gördüğümüzde 1 puana sevinmek gerek. Bursaspor 3 puan üstündeyiz. Defans oyuncularını kutlamak istiyorum. Önümüzdeki maça bakacağız" dedi.

Bursasporlu Serdar Aziz, "Karşımızda zorlu bir ekip vardı. Manisaspor 4`te dört yaptı. Onun bilinciyle sahaya çıktılar. İyi başladık. Pozisyonlar bulduk. Biz büyük bir kulübüz. İyi yonucularla kurulu bir takımız. Tabi ki çok pozisyonlara girdik. Her şeyi yaptık. Şanssızlığı üzerimizden atamadık. Hakemlerle ilgili yorum yapmak istemiyorum" şeklinde konuştu. "HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR" Bursaspor`un başarılı oyuncusu Ozan İpek ise Manisaspor maçına çok iyi hazırlandıklarını dile getirerek, "Kesinlikle 3 puan almamız gerek bir maçtı. Futbol adına herkes her şeyi yaptı. Futbol adına herkes üstüne düşeni yapıyor. Geçmiş 3-4 maçın hepsi aynı oldu. Söylenecek bir şey yok. Bu şanssızlık ya da becerisizlik bir gün kırılacaktır. Çok iyi takımız. Ama bazen olmayınca olmuyor" dedi.

Kaynak: İHA