Kazandıkları Birinciliği Gençlik ve Spor Bakanına Aramağan Ettiler (özel)

Yeni kurulan Samsun Binicilik İhtisas Kulübü katıldığı uluslararası “Atlı Dayanıklılık Branşı” yarışmasında elde ettiği birinciliği Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a armağan etti.


Samsun’un adını güreş ve futbolun yanı sıra binicilikte de tüm Türkiye’ye duyurmayı kısa zamanda başaran Samsun Binicilik İhtisas Kulübü, Nevşehir’de yapılan yarışmadan birincilik kupası ile döndü. Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Dayanıklılık Yarışı’nın, Kapadokya`nın Avanos ilçesinde yapıldığını kaydeden Samsun Binicilik İhtisas Kulübü Antrenörü Boris Arnaut, 20 ve 80 kilometrelik etaplarda yarıştıklarını söyledi.

Amaçlarının Samsun’un adını bincilikte dünyaya duyurmak olduğunu belirten Arnaut, “Kapadokya’da Avanos’ta yapılan uluslararası atlı dayanıklılık branşındaki yarışmanın bu sene ikincisi düzenlendi. Bu yarışmada hem atın hem de binicinin çok iyi bir kondisyonda olması gerekiyor.`` diyerek şöyle konuştu:
``Yarış en küçük mesafe olan 20 kilometreden başlıyor ve 160 kilometreye kadar sırasıyla devam ediyor. Bu yarışa Kemal ile ben 20 ve 80 kilometre olan etaplardaki yarışlara katıldık. O kategoride de birinci olduk. Zor bir parkurdu ama hedeflerimiz hep başarmak olduğu için azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Atlarımızı burada kendimiz yarışlara kendimiz hazırlıyoruz. Aynı zamanda burada sadece biniciliğe değil yerli ve endurans atlarla yetiştiriciliğe de yöneleceğiz. Önümüzdeki ay yine bir yarışma var oraya da engel atlama atlarımız katılacak. Kızımız İnci geçen ay yine böyle bir yarışmaya katıldı ve birinciliği var. Hedefimiz çok iyi bir binicilik tesisi olmak, iyi sporcular yetiştirmek. Özelliklede Karadeniz bölgesinden çıkıp Türkiye’yi uluslararası yarışmalar temsil etmek.”
Samsun Binicilik İhtisas Kulübü Üyesi olan ve yarışmalara katılan Kemal Tarım kazandıkları birinciliği Samsun’un bakanı olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a armağan ettiklerini vurguladı.
Bu anlamda Bakan Kılıç’tan destek beklediklerini anımsatan Tarım, “Geçen hafta Samsun’umuza yaraşır ulusal anlamda çok iyi bir kupa getirdik. Binicilik sporu ile ilgilenen ve yakından takip edenler için çok önemli ve büyük bir başarı bu.`` diyerek sözlerini şöyle tamamladı:
``Samsun’umuza ilk kupamızı getirdik bunu devam ettireceğimizi düşünüyorum. Bu sebepten dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’tan destelerini bekliyoruz. Çünkü Samsun’umuzda binicilik sporunun gelişimi, ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil edebilmemiz için bu tür sporların desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple de bakanımızdan gerekli desteği bekliyoruz.
Öte yandan bir çok büyük ilde olan hipodrom bize göre Samsun için de büyük bir ihtiyaçtır. Hipodrom bizim tabirimizle bacasız bir fabrika gibidir. Çevresine olan etkileri çok fazladır. Bulunduğu şehirleri kalkındıran bir tesistir. Bu nedenle Samsun’a bir hipodrom yapılmasını büyük bir hevesle bekliyoruz.”