Abdullah Ercan: Maçı Bu Şekilde Kaybettiğimiz İçin Çok Üzgünüz

Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan, Trabzonspor karşısında uzatma dakikalarında yedikleri golden dolayı aldıkları mağlubiyete çok üzüldüklerini söyledi.

‘Maçı bu şekilde kaybettiğimiz için üzgünüz’ diyen Ercan, “Malesef futbolda böyle şeyler var. Şansa yer bırakmamak lazım.” dedi.
Ercan, Trabzonspor maçı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, maçı kaybetmekten dolayı üzgün olduklarını kaydederek, “Pozisyon itibariyle bizim önde olduğumuz bir maçtı. Gençlerbirliği ve Galatasaray’dan sonra eğer buradan 3 puan veya en kötü ihtimalle 1 puan alabilseydik güzel bir seriyi çok iyi noktalamış olacaktık. Çok şanssız bir şekilde son saniyede futbolun içinde olan bu olaylardan dolayı maalesef kaybettik. Söyleyecek fazla bir şey yok. Pozisyonları eğer değerlendirebilseydik, biz atabilseydik sonucun bizim lehimize olabileceğini söyleyebilirdim. Ben bitti diye bakarken kaybettik. Yolumuza devam ediyoruz. 8 puanımız vardı, 9’a çıkarabilirdik. Pozisyonunun geneline baktığımızda 11’de olabilirdi. Sonuçta kaybettik, üzgünüz.” değerlendirmesinde bulundu.
Basın mensuplarının Wagner ve Bekir Ozan’ın neden kadroda yer almadığı yönündeki sorusunu da cevaplandıran Ercan, “Wagner’in yorgunluğu vardı ve morali de bozuktu. Bu yüzden izin verdik. Bekir’in de sakatlığı vardı. Dün denedik, oynayamayacağını söylediler. Küçük bir şansımız da olsa kullanmayı düşünüyorduk. 2 haftadır çıkışı vardı. Arka adalesinde problem vardı. Mevcut kadrodan böyle bir kurgu düzenledik.” şeklinde konuştu.
Kırmızı siyahlı takımın savunma oyuncularından El Yasa da çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Çok kötü bir mağlubiyet aldık. Çok iyi gidişatımız vardı. 4 haftadır mağlup olmuyorduk. 2 haftadır da galiptik. Bu çıkışımızı devam ettirmek istiyorduk. Maça iyi de başladık. İlk yarının sonlarına doğru biraz oyundan düştük. Ancak ikinci yarının başlamasıyla oyunu elimize aldık. Baskılı oynadık. İyi de oynadık. Galip gelmek istiyorduk. Malesef son dakikada çok şansız bir gol yedik, Şanssızlıktan çok basit bir hata diyelim. Bu bize ders olacak.” ifadelerini kullandı.
Cenk Tosun ise 4 haftadır güzel futbol oynadıklarını hatırlatarak, şu açıklamayı yaptı: “Son 4 haftada iki beraberlik iki galibiyet aldık. O seriyi bugün devam ettirmek istiyorduk. İyi de başladık. İlk dakikalarda birkaç pozisyon bulduk. Onları değerlendiremedik. İlk yarı hakimiyet bizdeydi. İkinci yarı da biz daha üstün oynadık. Sonuçta 1 puana üzüleceğimiz maçta o 1 puanı da alamadık çok üzgünüz.”