Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta maçları tamamlandı

Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta maçları tamamlanırken, haftanın en önemli karşılaşmasında Beşiktaş, kendi sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sahasında Gaziantepspor'a yenilmesi, Trabzonspor ve Bursaspor'un ise rakiplerine puan kaptırmasının ardından Fenerbahçe, aldığı 1 puanla haftayı ilk sırada kapatan ekip oldu.

Fiyapı İnönü Stadı'ndaki sezonun ilk derbisinde karşılaşmanın ilk yarısını siyah-beyazlı ekip Simao'nun 12. dakikada attığı güzel golle 1-0 önde tamamladı.

Maçın ilk dakikalarında oldukça atak görünün Beşiktaş, baskılı ve istekli oyunun karşılığını Simao'nun golüyle buldu. Maçın 4. dakikasına girilirken, Fenerbahçeli taraftarların bir anda tribüne girmeleri nedeniyle maç bir süre durdu. Siyah-beyazlı ekip, üstünlük golünün ardından da orta sahada topun hakimi oldu. Bir ara oyunun hakimiyetini kaybeden Beşiktaş, zaman zaman kalesinde tehlikeler görmeye başladı.

Fenerbahçe, ilk tehlikeli pozisyonunu 28. dakikada Caner'in şutuyla yarattı. Daha sonra, Gökhan Gönül ile 34. dakikada net bir pozisyondan yararlanamayan sarı-lacivertli ekip, 40. dakikada bu sefer Bienvenu ile net pozisyona girdi. Sarı-lacivertli ekip, uzatma dakikalarında Alex ile yine tehlike oluşturmasına rağmen eşitlik golünü bulamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe, 60. dakikada Alex ile beraberlik golünü buldu. Ev sahibi ekip, Quaresma'nın hazırladığı pozisyon sonrası 72. dakikada Almeida ile 2-1 üstün duruma geçti. Ancak Beşiktaş, serbest vuruşta Cristian'ın 88. dakikada attığı gole engel olamayınca skor 2-2 oldu. Beşiktaş, iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşmadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Haftaya lider olarak başlayan Fenerbahçe, puanını 18'e çıkararak ligin zirvesindeki yerini korudu.

Galatasaray'ın sahasında Gaziantepspor'a yenilmesi, Trabzonspor ve Bursaspor'un ise rakiplerine puan kaptırmasının ardından Fenerbahçe, aldığı 1 puanla haftayı en karlı kapatan ekip oldu.

Günün diğer maçlarında ise Gençlerbirliği, kendi sahasında Kayserispor'u 1-0 yendi. Gençlerbirliği'nin golünü 72. dakikada Soner kaydetti. Günün bir diğer karşılaşmasında Sivasspor, Mersin İdmanyurdu'nu aynı skorla 1-0 yendi. Sivasspor'un sayısını 21. dakikada Eneramo kaydetti. Manisaspor ise konuk ettiği Ankaragücü'nü 33. dakikada Murat Erdoğan ve 61. dakikada Yiğit Gökoğlan'ın attığı gollerle 2-0 yendi. Bu maçta Yiğit Gökoğlan, 64. dakikada kırmızı kart gördü.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki maçlarda toplam 24 gol atılırken, karşılaşmaların 3'ünü ev sahibi takım kazanırken, 5 maç berabere, 1 maç ise deplasman takımının üstünlüğü ile sona erdi.

Gol krallığında ise Trabzonsporlu Burak Yılmaz, attığı 11 golle ilk sırada yer alırken, bu futbolcuyu 6 golle İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Webo ve 5 golle de Mersin İdmanyurdu forması giyen Nobre takip etti. Alex ise Beşiktaş maçındaki golüyle bu sezonki 4. golünü kaydetti.

Ligde yapılan maçlarda alınan sonuçlar ve 9. haftanın programı şöyle:

Beşiktaş-Fenerbahçe...........................:(2 - 2)

Manisaspor-Ankaragücü.........................:(2 - 0)

Gençlerbirliği-Kayserispor....................:(1 - 0)

Sivasspor-Mersin İdmanyurdu...................:(1 - 0)

Samsunspor-Kardemir Karabükspor...............:(0 - 0)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Eskişehirspor:(2 - 2)

Orduspor-Bursaspor............................:(1 - 1)

Trabzonspor-Medical Park Antalyaspor..........:(2 - 2)

Galatasaray-Gaziantepspor.....................:(2 - 4)

-9. hafta-


29 Ekim Cumartesi:

------------------

15.00 Medical Park Antalyaspor-Orduspor

19.00 Gaziantepspor-Trabzonspor

19.00 Eskişehirspor-Samsunspor

30 Ekim Pazar:

--------------

15.00 Bursaspor-Manisaspor

16.00 Kayserispor-Galatasaray

19.00 Ankaragücü-İstanbul Büyükşehir Belediyespor

19.00 Beşiktaş-Sivasspor

31 Ekim Pazartesi:

------------------

20.00 Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor

20.00 Mersin İdmanyurdu-Gençlerbirliği

Kaynak: AA