Karya’dan Likya’ya Bisiklet Turu Başladı

Muğla Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen 2.

Karya’dan Likya’ya Yolculuk Turu başladı. Muğla’dan Fethiye’ye kadar olan tura, aralarında Hollanda ve Kanada’dan iki yabancının da bulunduğu toplam 70 bisikletçi katılıyor. Tur kapsamında bisikletin kültürleri birleştirici, barışçıl ve doğa dostu yönü vurgulanarak, üç günlük bisiklet ve kampçılık faaliyeti yapılacak.

Dernek öncülüğünde biraraya gelen Muğla Bisiklet Platformu, Belediye Başkanı Osman Gürün ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kaan Erge`nin katılımıyla İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi`nde bir toplantı düzenledi. Toplantıda platform adına konuşan Dernek Başkanı Bülent Savran, amacın sağlıklı bir toplum için gerekli şartların oluşturulması, hastalıklardan korunma ve yaşam kalitesinin düzeltilmesi için çalışmak, çevreyi yerel ve küresel açıdan korumak olduğunu söyledi. 2012`nin Türkiye-Hollanda ilişkilerinin başlamasının 400. yılı olduğunu belirten Savran, Muğla Bisiklet Derneği`nin de iki ülke arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılacak resmî kutlamaların bir parçası olduğunu, Gökova Bisiklet Turu`na bu yıl Hollanda`dan katılan çok değerli barış elçileri olduğunu ifade etti. Başkan Gürün ise bisiklet sporunun çok farklı alanlarda faydaları olduğuna dikkat çekerek, çevre üzerindeki olumlu etkisini vurguladı.

Toplantının ardından şehir merkezinden saat 11.00’de hareket eden bisikletçiler, 12.00’de Ula ilçesine vardı. Kişi başına bir bisiklet düşmesi sebebiyle "Küçük Çin" olarak adlandırılan Ula`da Belediye Başkanı Nadi Şenkal tarafından ağırlanan bisikletçiler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma törenine de katıldı. Bisikletçileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Şenkal, “Ula, Türkiye’de en fazla bisikletin bulunduğu yerleşim birimlerinin başında geliyor. İlçemizin tanıtımında, bu tür etkinliklerin büyük katkısı var. Yerel yönetimler olarak bisikletçilerimize gereken tüm katkıyı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Ula’dan sonra Köyceğiz, Dalyan ve Fethiye`ye geçilecek üç günlük tur boyunca bisikletçilere, Muğla’nın tarih ve doğa zenginlikleri de tanıtılacak.