Karya’dan Likya’ya Bisiklet Turu

Muğla’da bisiklet derneği tarafından bu yıl ikincisi yapılan “Karya’dan Likya’ya yolculuk turu” başladı.

Muğla’dan başlayarak Fethiye’de sona erecek tura, aralarında Hollanda ve Kanada’dan iki sporcu da olmak üzere toplam 70 bisikletçi katılıyor. Uluslararası bisikletçilerden oluşan karma bir ekiple yola çıkan tur kapsamında bisikletin kültürleri birleştirici, barışçıl ve doğa dostu yönü vurgulanarak üç günlük bisiklet ve kampçılık faaliyetleri gerçekleşecek.

İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi`nde Muğla Bisiklet Derneği öncülüğünde bir araya gelen Muğla Bisiklet Platformu, Belediye Başkanı Osman Gürün ve İl Kültür Turizm Müdür Vekili Kaan Erge`nin katılımıyla tur öncesi bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantı`da Bisiklet Platformu adına konuşan Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bülent Savran turun amaçlarını, “Sağlıklı bir toplum için gerekli şartların yaratılması, hastalıklardan korunma ve yaşam kalitesinin düzeltilmesi için çalışmak, çevremizi yerel ve küresel açıdan korumak.” olarak açıkladı.
2012 yılının Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. yıl dönümü olduğunu vurgulayan ve Muğla Bisiklet Derneği`nin de iki ülke arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılacak resmi kutlamaların bir parçası olduğuna değinen Savran, Gökova Bisiklet Turu`na bu yıl Hollanda`dan katılan çok değerli barış elçileri olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Osman Gürün ise bisiklet sporunun çok farklı alanlarda çok farklı faydaları olduğuna dikkat çekerek, bu sporun çevre üzerindeki olumlu etkisini vurguladı.
Toplantının ardından Muğla Merkez`den saat 11.00’de hareket eden bisikletçiler, saat 12.00’de Ula ilçesine vardı. Kişi başına bir bisiklet düşmesi nedeniyle küçük ‘Çin` olarak adlandırılan Ula ilçesinde Belediye Başkanı Nadi Şenkal tarafından ağırlanan bisikletçiler, buradan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma törenine katıldı.
Bisikletçiler Ula’dan sonra Köyceğiz, Dalyan ve buradan da Fethiye ilçesine geçecek. Üç gün sürecek olan tur boyunca bisikletçilere, Muğla’nın tarihi ve doğal zenginlikleri tanıtılacak.
Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal da bisiklet cumhuriyeti olarak bilinen Ula’da bisikletçileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bisikletçilerimiz tarafından her yıl düzenlenen turda Ula önemli durak haline geldi. Ula ilçesi Türkiye’de en fazla bisikletin bulunduğu yerleşim birimlerinin başında geliyor. Ula’nın tanıtımında bu tür etkinliklerin büyük katkısı var. Yerel yönetimler olarak bisikletçilerimize gereken tüm katkıyı vermeye çalışıyoruz.” dedi.