Beşiktaş 2-2 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta karşılaşmalarında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi konuk etti.

Maçın başlamasıyla birlikte Fenerbahçeli taraftarlar stadı bastı. Hakem maçı durdurdu. Maça demir kapıyı kırarak giren Fener taraftarları tirübünündeki yerini alınca maç yeniden başladı. Beşiktaş, 12. dakikada Simao'nun attığı golle öne geçti: 1-0. Alex'in 59. dakikada attığı golle skora eşitlik geldi: 1-1. 72. dakikada Almeida'nın golü ile skor 2-1 oldu. 88. dakikada Cristian'ın golü ile Fener, beraberliği yakaladı: 2-2. Sezonun ilk derbisinde 4 gol atıldı ama galip gelen olmadı: 2-2

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki sezonun ilk derbi maçına iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi.

Hafta içi olmasına rağmen iki takım taraftarları da tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarını destekledi.

Bu arada yoğunluk nedeniyle bazı taraftarlar, maç başladıktan sonra stada girebildi.

-Van'daki deprem ve şehitler unutulmadı-
Siyah-beyazlı taraftarlar, derbi öncesinde Van'daki deprem ve şehitler için pankartlar açıp, tezahüratlar yaptı.

Maç öncesi kapalı tribünde ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' yazılı dev Türk bayrağı açılırken, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye tezahüratlar yapıldı.

Van'daki deprem için de ''Acımız sokağın taVAN'ı kadar'', ''Van'ımız canımız çok büyüktür acımız'' pankartları açıldı. Bu arada, karşılaşma öncesinde şehitler ve Van'da hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

-Beşiktaşlı şehit er için pankart-
Derbi maçta, Avcılar Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği üyesi, şehit er Eyüp Çolakoğlu için pankart açıldı.

Hain terör saldırında Hakkari Çukurca'da hayatını kaybeden 24 şehitten birisi olan er Eyüp Çolakoğlu için kapalı tribüne ''Bunu asla unutma ey kahraman şehit, seni toprağa değil yüreğimize gömdük'' yazılı dev bir pankart asıldı.

-Tribüne girmek için kapı kırdılar-
Derbi maçın ilk dakikalarında, Fenerbahçeli taraftarların büyük bölümünün bir anda tribünlerin altındaki büyük kapıdan içeriye girmesi ortamı gerdi.

Fenerbahçeli çok sayıda taraftar maç öncesi stat dışında bekletild, karşılaşma başladıktan sonra 2. dakikanın içinde bu tribünün altındaki büyük kapının olduğu taraftan çok sayıda Fenerbahçe taraftarının koşarak büyük bir aceleyle tribüne doğru yöneldi. Fenerbahçeli taraftarların yarattığı durum bir anda statta atmosferi gererken, çevik kuvvet ekipleri eski açık tribünün olduğu bölüme doğru giderek taraftarları kontrol altında tutup, sarı-lacivertli taraftarlar için ayrılan tribünlere yerleştirmeye çalıştı. Söz konusu kapının stada bakan bölümündeki camlı bölümde zarar meydana geldiği görüldü.

Tribünde bu olay yaşanırken karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus maçı da durdurdu. Karşılaşma 3 dakikalık bir duraksamanın ardından yeniden başladı.

Beşiktaşlı taraftarlar Fenerbahçe takımı sahada ısınırken küfürlü tezahüratlar yaptılar. Küfürlü tezahüratların özellikle Emre ve Bilica üzerinde yoğunlaşması dikkat çekti.

Fenerbahçeli taraftarların Fiyapı İnönü Stadı'na giriş yaptıkları noktada oluşan kalabalıkta bir taraftar ayağından yaralandı. Ayağında kırık şüphesi olan taraftar arkadaşlarınca yola çıkarılarak daha sonra hastaneye kaldırıldı.

>> Beşiktaş cephesi..

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Fenerbahçe derbisinde, son yapılan Mersin İdmanyurdu karşılaşmasının kadrosundan sadece 1 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Siyah-beyazlılarda, Mersin İdmanyurdu karşısında ilk 11'de forma giyen Necip Uysal, derbide yedek soyunurken, yerine Mehmet Aurelio oynadı.

-Forvette Mustafa, Almeida yedek-
Beşiktaş'ta derbi maçta forvette Mustafa Pektemek forma giyerken, sakatlığı geçen Hugo Almeida ise yedek kulübesinde yer aldı.

Almeida, Maccabi Tel Aviv ile UEFA Avrupa Ligi maçında sakatlandıktan sonra ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Siyah-beyazlı takımda Almeida ve Necip'in yanı sıra Umut Kaya, Mehmet Akyüz, Filip Holosko, Sidnei ve Tanju yedek kulübesinde oturdu.

Quaresma ve Simao kanatlarda görev alırken, Veli Kavlak ise Mustafa'nın arkasında görev aldı. Savunmanın sağında Hilbert, solunda ise İsmail oynarken, ön liberoda da Aurelio ile Ernst forma giydi.

-Carvalhal'in ilk derbisi-
Şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Tayfur Havutçu'nun yerine göreve getirilen Carlos Carvalhal, takımın başında ilk kez bir derbi maça çıktı.

-İlk kez derbi heyecanı yaşayanlar-
Beşiktaş'ta, Carvalhal'in yanı sıra siyah-beyazlı formayla ilk kez Fenerbahçe derbisine çıkan futbolcular da vardı.

Yeni transferler Egemen Korkmaz, Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek ilk kez Fenerbahçe derbisine çıkarken, geçen sezon Fenerbahçe derbilerinde forma giyemeyen Roberto Hilbert de ilk Fenerbahçe maçı deneyimini yaşadı.

>> Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe'de, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yapılan derbi mücadelesinde sakatlıkları geçen Volkan Demirel ve Mehmet Topuz ilk 11'de forma giydiler.

Spor Toto Süper Lig'de bundan önce 5. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyen kaleci Volkan, tedavisinin ardından derbi maça yetiştirildi.

Fenerbahçe'nin ligde Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor ile yaptığı maçlarda kaleyi genç Mert Günok'a bırakan Volkan Demirel, Fiyapı İnönü Stadı'ndaki derbide kaleyi devraldı.

Volkan ile aynı şekilde sarı-lacivertli takımın son iki lig maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Mehmet Topuz da tedavisin ardından hafta içi takımla antrenmanlara başlayarak derbiye hazırlandı.

-Forvette Bienvenu, sol kanatta Caner-
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş'a karşı forvette Bienvenu'yu, orta alanın solunda ise Caner'i tercih etti.

Ligde 7. hafta maçında Samsunspor'a karşı ilk 11'de forvette Semih'i tercih eden Kocaman, Beşiktaş'a karşı takımının forvetinde Bienvenu'ya yer verdi.

Samsunspor mücadelesinin 11 kişilik kadrosunda orta alanın sol kanadında Stoch'u görevlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü, siyah-beyazlı ekibe karşı bu mevkide Caner'e yer verdi.

Teknik direktör Kocaman, 11 kişilik kadrosunda 5 yabancı futbolcuyu oynatırken Stoch ve Bilica yedekler arasında yer aldı.

Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda sol omzundan sakatlığı bulunan Dia'nın yanı sıra sakatlıktan yeni çıkan Serdar Kesimal ile Uğur ve Orhan da bulunmadı.

-Ziegler ve Bienvenu'un ilk derbi heyecanı-
Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı futbolculardan Bienvenu ve Ziegler, sarı-lacivertli formayla ilk kez bir derbi heyecanı yaşadı.

Fenerbahçe ile geçen sezon Galatasaray maçında derbi heyecanı yaşayan Caner ise Beşiktaş'a karşı ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Caner geçen sezon siyah-beyazlı ekiple yapılan iki maçta da forma giyememişti.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü'nü protokol tribünde kulüp başkan vekili Nihat Özdemir temsil etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

90' +4 Sağdan Simao'nun ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Aurelio'nun ayak koyduğu top Volkan'da kaldı..

90' +3 Beşiktaşlı taraftarlar, atkılarını toplayarak Van'daki depremzedelere gönderilmesi için sahaya atmaya başladı.. Bazı atıların sahaya gelmesi nedeniyle hakemin bir süre durdurduğu oyun tekrar başladı..
90' +2 Fenerbahçe öne geçmeye çok yaklaştı.. Soldan Stoch'un yaptığı ortaya altıpas köşesinden uygun durumdaki Özer gelişine vurdu, top az farkla üstten auta çıktı..
90' Maçın sonunda en az 3 dakika uzatma var..
88' Fenerbahçe yeniden beraberliği sağladı.. Yaklaşık 30 metreden kazanılan frikikte Cristian'ın sert vuruşu sol köşeden ağlara gitti..
88' Cristian Baroni (Fenerbahçe) Gol.....
86' Filip Holosko(Girdi) - Ricardo Quaresma(Çıktı) (Beşiktaş)
83' Fenerbahçe beraberlik golüne çok yaklaştı.. Semih'in indirdiği topla ceza sahasına giren Alex'in vuruşunda Cenk'ten seken top Brezilyalı yıldaza çarparak direk dibinden auta çıktı..
81' Sağ kanattan çizgiye inen Necip'in ortasında Simao'nun topla buluşmasına Gökhan izin vermedi..
79' Semih Şentürk(Girdi) - Henry Bienvenu(Çıktı) (Fenerbahçe)
78' Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Quaresma orta yerine kaleyi düşündü, vuruşu kaleyi tutmadı..
77' Sol çaprazdan ceza sahasına giren Stoch'un vuruşu az farkla auta gitti..
76' Sağdan Quaresma'nın ceza sahasına yaptığı ortada Volkan çıkarak Almeida'dan önce kontrol etti..
75' Sol çaprazdan ceza sahasina girip çizgiye inen Stoch'un ortası hiçbir arkadaşının olmadığı noktaya gitti..
73' Necip Uysal(Girdi) - Veli Kavlak(Çıktı) (Beşiktaş)
72' Beşiktaş yeniden öne geçti.. Sol kanatta rakibinden kurtulup içeri giren Quaresma'nın ortasında arka direkte Almeida'nın yaptığı kafa vuruşu Ziegler'in müdahalesine rağmen ağlara gitti..
72' Hugo Almeida (Beşiktaş) Asist: Ricardo Quaresma
71' Sol köşeden Alex'in ceza sahasına ortaladığı kornerde ön direkte savunma topu karşıladı..
69' Sol kanatta rakibinden kurtulan Simao'nun ceza sahasına yaptığı orta Almeida için yüksek oldu..
68' Ceza sahası sol çaprazına gönderilen pasta Almeida'nın dönerek yaptığı vuruş Volkan'da kaldı..
67' Ziegler sol çaprazdan kaleyi düşündü, vuruşu Cenk'te kaldı..
66' Sağ kanada atılan pasa hareketlenen Quaresma Yobo'dan kurtulamadı..
64' Miroslav Stoch(Girdi) - Caner Erkin(Çıktı) (Fenerbahçe)
64' Özer Hurmacı(Girdi) - Mehmet Topuz(Çıktı) (Fenerbahçe)
63' Beşiktaş etkili geldi. Ceza sahası önünde topla buluşan Quaresma, beklemeden vurdu. Pozisyonda kaleci Volkan başarılı.
62' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Mustafa oyundan çıkarken yerine giren isim Hugo Almeida.
60' Caner'in ceza sahasından etkili vuruşu direkten döndü. Pozisyonu takip eden Alex topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş:1 Fenerbahçe:1
60' Ve gooolll. Beşiktaş:1 Fenerbahçe:1
59' Ernst 'in orta sahadaki hareketi faul. Top Fanerbahçe'de.
57' Simao ceza sahası dışından etkili vurdu. Kaleci Volkan topu son anda çıkardı.
56' Orta sahada Mehmet Topuz faul yaptı. Top Beşiktaş'ın.
55' Quaresma sağ kanattan tehlike yaratmak istedi. Caner pozisyonda başarılı.
53' Gökhan gönül sağ kantta girdiği ikili mücadelede topu kaybetti.
52' Ceza sahası dışında topa elle müdahale eden Bekir sarı kart gördü
51' Pozisyonun devamında Gökhan Gönül topu ceza sahasında kaybetti. Ceza sahası içindeki ortada Mustafa kayarak golü attı ama ofsayt kararı çıktı.
51' Quaresma Veli'nin pasında topu sağ kanatta aldı. Yobo'yu geçip topu son çizgiden çevirdi. İlk vuruş savunmadan döndü, Mustafa'nın vuruşu ise direkten döndü.
50' Fi-Yapı İnönü Stadı'nda nefes kesen bir maç izliyoruz.
48' Mustafa yerde kaldı. Karar faul.
47' Caner şık bir çalımla rakibini geçti ve ceza sahasına ortaladı. Tehlikeli gelen ortaya Beşiktaş savunması müdahale etti.
46' Ziegler kendisine verilen uzun pasa yetişemedi. Karar taç.
45' Hakem ilk yarıyı başlattı. İlk atak şansı ev sahibi Beşiktaş'ın.

48' Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi. İlk yarı sonucu Beşiktaş: 1 Fenerbahçe:0
48' Fenerbahçe ilk yarının son anlarında mutlak bir golden oldu. Ceza sahasına yapılan ortaya Beşiktaş savunması müdahale etti. Alex'in önünde kalan topta Beşiktaş savunması tehlikeyi önledi.
45' Maça en az 3 dakikalık oynanmamış süre eklendi.
44' Bienvenu ceza sahası sol köşesinde topu kaybetti, Beşiktaş kontra atağa çıkmak istedi ama uzun pasta sol kanatta Quaresma ofsayta yakalandı.
43' Maç kısa süreliğine durdu.
43' Ernst ve Emre arasında bu pozisyonda bir ağız dalaşı yaşandı, hakem kartına gerek duymadı.
42' Gökhan kendi pozisyonunu yarattı. Topla birlikte ceza sahasına paralel bir koşu yapan Gökhan, kaleyi görür görmez vurdu. Top üstten auta çıktı.
40' Alex, çok şık bir pasla Bienvenu'yı topla buluşturdu. Bienvenu kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleci Cenk pozisyonda başarılı.
38' Beşiktaş, Fenerbahçe savunmasını ikiye iki yakaladı. Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortayı Fenerbahçe savunması kesti.
36' Simao sol kanttan tehlikeli geldi. Üst üste ceza sahasına yaptığı ortada Beşiktaş savunması tehlikeyi önledi.
35' Caner sol taç çizgisinde aldığı topla ceza sahasına çok güzel girdi ve ortasını yaptı. Kaleciyi geçen topta arka direkte Gökhan kafayı vurdu, Egemen topu çizgiden çıkardı.
34' Fenerbahçe mutlak bir gol çıkarıyor. Egemen kaleye giden topu çizgi üzerinden çıkardı.
33' Cristian ceza sahası dışından şansını denedi. Topu sektirmeyen kaleci Cenk pozisyonda başarılı.
31' Alex Beşiktaş savunması arkasında topla buluştu. Düzgün vuruşu ağlarla buluştu fakat yan hakem pozisyona ofsayt kararı verdi.
30' Alex'in kullandığı serbest vuruş kaleci Cenk'in kucağında kaldı.
29' Mehmet Topuz, Fenerbahçe atağında yerde kaldı. Karar faul.
28' Korner sonrası Caner ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Pozisyonda kaleci Cenk başarılı.
27' Caner'in pasında topla buluşan Bienvenu ceza sahasına ortaladı. Top savunmadan kornere çıktı.
25' Alex, orta sahada yerde kaldı. Karar faul.
24' Mehmet Topuz, Quaresma'ya yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.
23' Quaresma Gökhan'la girdiği ikili mücadele ardından topu kaybetti. Karar aut.
21' Bu sefer Fenerbahçe tehlikeli geldi. Ceza sahasına yapılan orta Alex'i geçti. Alex'ten sonra penaltı noktasına yapılan ortayı ise Beşiktaş savunması kesti.
20' Hilbert'in ceza sahasına yaptığı ortaya 3 Beşiktaşlı yükseldi ancak Fenerbahçe savunması pozisyonda tehlikeyi önledi.
19' Gökhan sağ kanatta uzun pas sonrası topla buluştu. Dengesini kaybeden Gökhan, topun auta çıkmasını engelleyemedi.
18' Fenerbahçe savunması şu dakikalarda zor anlar yaşıyor.
17' Veli'nin ceza sahasına yaptığı ortayı Bekir karşıladı. Beşiktaş rakip yarı sahaya yerleşmiş durumda.
16' Fenerbahçe aynı köşeden bir köşe vuruşu daha kullanacak.
15' Ziegler'in ceza sahasına yaptığı orta Beşiktaş savunmasından kornere çıktı.
13' Quaresma yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.
12' Derbi erken gelen bir golle başladı. Mustafa Pektemek ceza sahası dışında tek topla sol çaprazdaki Simao'yu gördü. Simao uzak mesafeden gelişine yaptığı muhteşem vuruşla topu ağlara gönderdi. Volkan tabiri caizse 90'a giden topta çaresiz kaldı.
12' Ve goooolll... Beşiktaş:1 Fenerbahçe:0
11' Orta sahada karşılıklı top kayıpları.
9' İsmail orta sahada şık hareketlerden sonra pasını Quaresma'ya verdi. Quaresma İsmail'in pasına yetişemeyince araya savunma girdi.
7' Simao sol kanttan atak geliştirmek istedi ancak Fenerbahçeli futbolcular dikkatli.
6' Quaresma'nın ceza sahasına ortaladığı topu Fenerbahçe savunması kesti.
5' Hakem karşılaşmayı yeniden başlattı.
3' Stada alınmayan bazı Fenerbahçeli taraftarlar bir anda tribünlerin altındaki büyük kapıdan içeriye girdi.
2' Beşiktaş'ın stadında beklenmedik olaylar yaşanıyor. Hakem karşılaşmayı durdurdu.
2' Caner'in sol kanttan yaptığı ortaya Beşiktaş savunması müdahale etti. Karar korner.
1' Ve karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla başladı.

Van'daki depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için de saygı duruşu yapıldı.

Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu.

Milli marşımız

Her iki takımda sahaya çıktı.

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ
Cenk
Hilbert
Sivok
Egemen
İsmail
Aurelio
Ernst
Veli
Quaresma
Simao
Mustafa

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Yobo
Bekir
Ziegler
Cristian
Emre
Mehmet Topuz
Caner
Alex
Bienvenu


BEŞİKTAŞ SERİYİ BOZMAK İSTİYOR

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak Beşiktaş, ezeli rakibini Fiyapı İnönü Stadı'ndan puansız göndermenin hebasını yapıyor.

Son Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle kötü gidişine ''dur'' diyen siyah-beyazlı takım, Süper Lig'de 25 maçtır yenilmeyen, deplasmanda 12 maçtır kazanan ezeli rakibinin bu unvanlarına son vermek amacında.

Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Ersan Gülüm ve Bebe derbide forma giyemeyecek.

EZELİ REKABETTE 329. RANDEVU

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, yapacakları Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisiyle birlikte 329. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 87 yıllık ezeli rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 328 maçta Fenerbahçe 123, Beşiktaş 120 galibiyet alırken, 85 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Rekabette Fenerbahçe'nin toplam 446 golüne, Beşiktaş 415 golle karşılık verdi.

39'A 35 FENERBAHÇE ÖNDE

Ezeli rakipler, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise bugüne dek 108 kez karşılaştı.

Ligde geride kalan maçlarda, Fenerbahçe 39, Beşiktaş 35 galibiyet alırken, ezeli rakipler 34 maçta eşitliği bozamadı.

Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 117 golüne, sarı-lacivertliler 111 golle karşılık verdi.

İki takım arasında ligde geçen sezon yapılan maçlarda taraflar Kadıköy'de 1-1 berabere kalırken, Dolmabahçe'de gülen taraf 4-2'lik sonuçla Fenerbahçe oldu.

Öte yandan, iki takım arasında bu sezon başında yapılması gereken TFF Süper Kupa maçı, her iki kulübün de futbolda yürütülen şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmada adının geçmesi üzerine iptal edildi.