Trabzonspor 2-2 Antalyaspor

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor evinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Süper Lig'de 8. hafta mücadelesinde Trabzonspor sahasında Medical Park Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak taraftarını üzdü. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan ev sahibi ekip ikinci yarı maçı beraberliğe getirmeyi başarsa da galibiyet golünü bulamadı.

Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta maçında Trabzonspor ile Medical Park Antalyaspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kozlarını paylaştı. Mücadele 2-2 berabere sona erdi. Antalyaspor 22. dakikada Deniz Barış ve 26. dakikada Ali Zitouni'nin golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. 58 ve 75. dakikada Burak'ın golleri, taraflara birer puanı getirdi.

Trabzonspor'da Didier Zokora, 75. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Antalyaspor 9 puana yükseldi. Trabzonspor ise 13 puan oldu.

ŞENOL GÜNEŞ ROTASYONA GİTTİ

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, Medical Park Antalyaspor maçında Zokora ve Halil Altıntop'u yedek soyundururken, Celustka ise maç kadrosunda yer almadı.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Şenol Güneş, lig ve Avrupa kupalarındaki 13 maçta ilk 11'de görev verdiği Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora'yı, Medical Park Antalyaspor maçında dinlendirdi.

Bu sezon sadece cezası nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao maçında forma giyemeyen Zokora, ilk kez yedek kulübesinde oturdu.

Geçen haftaki Bursaspor maçında sakatlanan Celustka ise sakatlığı büyük ölçüde geçmesine rağmen Medical Park Antalyaspor maçında riske edilmedi. 18 kişilik maç kadrosuna da alınmayan Çek oyuncunun yerine, Bursaspor maçında sonradan oyuna giren ve iyi bir performans gösteren Ferhat görev yaptı.

Zokora ve Celustka'nın yanı sıra Halil Altıntop ve Marek Cech de yedek soyundu.

ANTALYASPOR'DAN ŞOK ÜSTÜNE ŞOK

Maçın başlama düdüğü ile birlikte gol için saldıran Trabzonspor, 2. dakikada Volkan Şen ve 6. dakikada Adrian ile gole yaklaştı ancak her iki pozisyonda da kaleci Ömer Çatkıç topun ağlara gitmesine izin vermedi.

İlk dakikalardaki baskıyı yavaş yavaş atlatmaya başlayan Antalyaspor, rakip kaleye daha sık gitmeye başladı ve 16. dakikada Kerem ile ilk pozisyonunu buldu.

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde ise Deniz Barış, orta sahadan getirdiği topta rakip defansın ağır kalmasından iyi yararlandı ve kaleci Tolga'yı da geçip topu boş kaleye bırakarak takımını 1-0 öne geçirdi.



Ev sahibi ekip, yediği golün şokunu atlatmadan ikinci golü de kalesinde gördü. 26. dakikada, Mehmet Eren'in sağdan ortasında, savunmanın arkasında uygun durumdaki Ali Zitouni gelişine harika bir vuruşla, meşin yuvarlağı kaleci Tolga'nın sağ köşesinden filelere yolladı.

2-0'dan sonra Sapara'nın yerine Zokora'yı oyuna sokan Şenol Güneş, en azından ilk yarıyı bir gol atarak tamamlamayı amaçladı ancak Antalyaspor defansı hata yapmadı ve devre 2-0 Medical Park Antalyaspor üstünlüğüyle sona erdi.

HALİL OYUNDA

İkinci yarıya Medical Park Trabzonspor, Alanzinho'nun yerine Halil Altıntop'u oyuna alarak başladı. Yavaş yavaş oyunu riske etmeye başlayan ev sahibi ekip, ikinci yarının başlamasıyla birlikte rakip kaleyi abluka altına almaya başladı.

Oyunu adeta tek kaleye çeviren Karadeniz ekibi, Volkan Şen ve Halil Altıntop ile kaleyi yokladı. Özellikle Halil'in 56. dakikada yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu kaleci Ömer'in çizgi üzerinde kontrol etmesi ev sahibi ekibi mutlak bir golden etti ancak bu pozisyondan kısa bir süre sonra aranan gol, bu sezon oynadığı maçları boş geçmeyen Burak Yılmaz'dan geldi.

58. dakikada topu hızla rakip ceza sahasına getirmek isteyen Burak, yay civarında kayarak yaptığı vuruşla topu Ömer'in kollarının altından filelerle buluşturup farkı bire indirdi.

ZOKORA KIZARDI, BURAK YİNE AFFETMEDİ

Beraberlik golü için saldırmaya devam eden Trabzonspor'da 75. dakikada kazanılan serbest vuruşu Didier Zokora, hakemin düdüğü çalmadan kullandığı için ikinci sarı kartını görererek takımını 10 kişi bıraktı. Aynı serbest vuruşta Glowacki ile Ali Turan arasında topsuz alanda yaşanan pozisyon sonrası hakem Suat Arslanboğa beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı atışını Burak Yılmaz gole çevirdi ve maçta dengeyi sağladı.

Kalan sürede 10 kişi oynayan Trabzonspor galibiyet golü için baskısını sürdürdü. Özellikle Colman'ın uzun pasında Burak'ın ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı vuruş esnasında Avni Aker adeta gol için ayağa kalkmıştı ancak yıldız golcünün vuruşu yandan dışarı gitti.

Volkan Şen - Pawel Brozek değişikliği ile forvetleri üçleyen Şenol Güneş, beraberlik için son kozunu oynadı ancak karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 2-2 berabere sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

90' +4Emrah Başsan ceza sahası içi sağ kısmından çok sert vurdu, top az farkla auta gitti.
90' +2Colman soldan ceza alanına girdi ancak topu iyi değerlendiremedi.
90' Maç 5 dakika uzayacak...
89' Burak Yılmaz uzun topa hareketlendi, cez alanında Deniz'i geçse bomboştu ama başarılı olamadı..
87' Emrah Başsan(Girdi) - Kerem Şeras(Çıktı) (M.P. Antalyaspor)
84' Son dakikalarda Trabzonspor geri çekildi ve rakibini üzerine çekip kontratakla şans arayacak gibi bir izlenim veriyor..
82' Tita sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine savunma topu uzaklaştırdı.
80' Burak'a doğru nefis uzun pası alan golcü oyuncu topu sürmeden uzak köşeye güzel vurdu ama top az farkla auta gitti..
77' Ve Burak Yılmaz penaltıda golü attı. 11. golünü Ömer'in seçtiği köşeye attı Burak ancak hamleye rağmen top ağlarda...
77' GOOOLLL Burak
76' Sağdan gelen ortada ceza alanında Uğur İnceman'ın rakibini çektiğini belirten Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi..
75' Kırmızı kart Zokara Trabzonspor 10 kişi
74' Pawel Brozek(Girdi) - Volkan Şen(Çıktı) (Trabzonspor)
72' Trabzonspor atağında Adrian sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Ömer'de kaldı.
69' Adrian sol ayağıyla sağ çaprazdan uzak köşeye vurdu, top az farkla köşeden auta gitti..
68' Burak ceza alanına bomboş pozisyonda girebilirdi ama Ali Turan müthiş bir mahle yaptı, Burak'ın da faulü tespit edildi..
66' Musa Nizam'ın Musa Aydın'a derin pasında ofsayt bayrağı kalktı..
64' Halil Altıntop ceza alanına nefis girdi, önünüde açtı ama son anda Musa Nizam araya girdi..
62' Volkan Şen'e sağ kanatta yapılan faulün ardından Adrian ortasını yaptı, Erkan'ın ters kafa vuruşunda top direğin yanından kornere gitti. Kornerde topu Sedat karşıladı, ikinci ortayı ise Ömer kaptı..
60' Zokora rakibine yaptığı müdahele sonucunda sarı kartla cezalandırıldı..
58' Zokora'dan pası alan Burak ceza alanına topla nefis sokuldu, Deniz'i geçti ve vurdu, Ömer'in kolları arasında top ağlara gitti. Burak bu maçta da gol atarak yine boş geçmedi..
58' GOOOLLL Burak
56' Mutlak gol kaçtı ! Burak Yılmaz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Halil altıpas önünde kafayı vurdu ve Ömer son anda topun sahibi oldu.
54' Trabzonspor mutlak golü kaçırdı. Volkan Şen sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Halil hareketlendi ama altıpas içinde dokunamayınca savunma topu kornere gönderdi.
52' Trabzonspor atakları sıklaştı.. Volkan Şen uzaktan kaleyi denedi ama bu şut da kaleyi bulmadı..
50' Sidney Cristiano Dos Santos Tita(Girdi) - Mehmet Eren Boyraz(Çıktı) (M.P. Antalyaspor)
49' Sakatlanan Mehmet Eren Boyraz oyundan çıkacak..
47' Trabzonspor sağ kanattan atak başlangıcında Ali Zitonu topu kesti
46' Alanzinho yerini Zokora'ya bıraktı
46' Burak Yılmaz yaptığı faul sonucu sarı kart gördü.
46' İkinci dakika Antalyaspor'un vuruşuyla başladı

TRABZONSPOR 0-2 ANTALYASPOR İLK YARI SONUCU

45' +1Trabzonspor'da Burak Yılmaz ofsayt pozisyonunda kaldı.
45' İlk yarı 2 dakika uzayacak..
44' İlk yarının son anlarında oyun sıkça faul kararlarıyla duruyor..
42' Adrian inanılmazı kaçırdı.. Sağdan kazanılan kornerde Burak ortaladı, ön direkte Adrian bomboş pozisyonda dokundu ve top herkesin bakışları arasında yandan auta gitti..
40' Antalyaspor atağını soldan sürükleyen Musa Nizam elle oynadı ve sarı kart gördü..
38' Burak bu kez asist denedi, sağdan ceza alanına ortasında Halil topa kaydı ama dokunamadı. Dokunsa golün gelmesi içten bile değildi..
37' Adrian soldan ceza alanına ortaladı, Erkan topu kafayla uzaklaştırdı, sağdan Serkan'ın ortasında da defans topu kaptı..
36' Colman uzak mesafeden nefis bir şut gönderdi, üst direği sıyıran top az farkla auta gitti..
35' Halil Altıntop(Girdi) - Marek Sapara(Çıktı) (Trabzonspor)
34' Trabzonspor'da sol kanattan Colman serbest vuruşu kullandı. Mehmet Eren topu kaptı ve atağa kalktı. Top orta alanda Antalyaspor'da.
33' Kerem yaptığı faul sonucu sarı kart ile cezalandırıldı.
32' Burak Yılmaz rakip yarı alanda yerde kaldı.
31' Halil Altıntop oyuna girmek için hazırlanıyor.
30' Deniz Barış topu uzaklaştırdı. Trabzonspor tekrar yükleniyor. Adrian'ın ortasını Burak kafayla kaleye gönderdi.Top Şonal'da kaldı.
29' Antalyaspor atışı kullandı. Glowacki topu kesti. Sapara ile sağ kanattan atakta Trabzonspor, Deniz Barış topu kornere gönderdi.
28' Trabzonspor farkı azaltmak için ataklarını sıklaştırdı. Afiran sol kanattan atak başlatıyor. Burak Yılmaz Ali Turan'a faul yaptı. Burak ve Ali Turan arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.
27' Trabzonspor tekrar oyuna başladı.
26' GOOLLLL Ali Zitouni
25' Trabzonspor'da top kaybı. Ali Zitouni topla Trabzonspor'un sol kanadında buluştu.
23' Trabzonspor yarı alanında altığı topla rakip kaleye yöneldi. Deniz Trabzonsporlu oyuncuları geçerek topu filelerle buluşturdu.
22' GOOOLLL Deniz Barış
22' İbrahim Dağaşan ile yeni bir atak girişiminde Antalyaspor, orta alanda topla Deniz Barış buluştu..
21' Antalyaspor sol kanadından Musa Nizam ile atağa kalkerken pozisyonu Giray kesti. Antalyaspor taç atışını kullandı. Giray Ali'den önce topa müdahele etti ve top tekrar Trabzonspor'un sağ kanadından taça çıktı.
20' Sapara topu Antalyapsor ceza sahasına gönderdi. Attığı bölgede kimse yok.
19' Antalyaspor'da Kerem'den top kaybı. Kerem Colman'ı faul ile durdurdu. Giray ile Trabzonspor orta alanda atak başlatmak istiyor.
18' Top Antalyaspor'da Alanzinho rakibine sol kanatta sert bir faul yaptı ve sarı kartı gördü.
17' Ömer kaleci atışını kullandı. Top Alanzinho'da kaldı. Burak Yılmaz kendi sol kanadında yerde kaldı. Hakem faul kararı verdi.
16' Ferhat ile Trabzonspor hücumu, top Burak'ta. Burak uzaktan şansını denedi. Aut.
16' Ali Zitouni'nin pasını Glowacki kesti. Antalyaspor kendi sağ kanadından taç atışını Erkan ile kullandı. Ceza sahası içinde Kerem'in çektiği şut auta çıktı.
15' Sedat korneri kullandı. Alanzinho topu kendi sol kanadından taça gönderdi.
12' Alanzinho sağ kanada Volkan'a pas attı. Volkan Şen'in ortası kaleci Ömer'de kaldı.
11' Trabzonspor oyuna başladı. Orta alanda Antalyaspor'dan Musa yerde. Antalyaspor sağ kanattan atağa kalktı. Alanzinho topu kaptı.
10' Antalyaspor orta alandan atağa kalktı. Top sağ kanatta Musa Aydın'da.Musa'nın yaptığı orta kaleci Tolga'da kaldı.
10' Antalyaspor kendi sol kanadından atağa kalkmak isterken Volkan'ın yaptığı faul ile oyun durdu.
9' Adrian'ın ortasında top kaleci Ömer'de kaldı.
8' Giray'dan Serkan'a uzun pas. Top sağ kanatta Serkan'da, Deniz Barış topu kornere gönderdi.
8' Antalyaspor İbrahim Dağaşan'la rakip yarı alanan uzun bir top gönderdi. Ofsayt
7' Colman atışı kullandı. Antalyaspor savunması uzaklaştırdı.
7' Adrian serbest vuruşu kullandı. Rakip ceza sahasında seken topu Ömer kornere gönderdi.
5' Volkan Şen'in faulünde Ali Turan yerde kaldı. Antalyaspor kendi sol kanadından serbest atış kullanacak
4' Volkan Şen yerde kaldı. Suat Arslanboğa oyunu durdurmadı. Antalyaspor'dan bir top kaybı daha. Serkan topu rakip yarı sahaya gönderdi. Trabzonspor adına bir top kaybı daha.
4' Antalyaspor Kerem ile hücuma çıkmak istedi. Trabzonspor'da Serkan kendi yarı alanının sağında topu kaptı.
3' Antayaspor topu kaybetti. Burak topu sola atarak oyunun yönünü değiştirdi. Alanzinho kontrol edemedi.
3' Trabzonspor'da köşe vuruşu kullanıldı top Ömer'de kaldı.
2' Trabzonspor sağ kanadından Sapara ile atakta Volkan'ın ceza sahasına gönderdiği topu Ömer kornere gönderdi.
1' Karşılaşma Trabzonspor'un vuruşuyla başladı.

TRABZONSPOR
Tolga Zengin
Serkan Balcı
Giray Kaçar
Glowacki
Ferhat Öztorun
Sapara
Colman
Volkan Şen
Alanzinho
Mierzejewski
Burak Yılmaz

ANTALYASPOR
Ömer Çatkıç
İbrahim Dağaşan
Kerem Şeras
Erkan Sekman
Musa Nizam
Musa Aydın
Ali Zitouni
Sedat Ağçay
Deniz Barış
Ali Turan
Mehmet Eren