Ali Dürüst hakemleri bombaladı

Ali Dürüst, “Hakemlerin, başkanlarından aldığı talimatla sahaya çıktığını düşünüyorum. Galatasaray'ı kaosun içine çekmek istiyorlar” dedi. Terim ise “Kulübümüz her kurum ve her kişi için bir duruş sergileyecek güçtedir” diye konuştu

Galatasaray cephesinde maç sonrası Merkez Hakem Kurulu ve hakemlere çok büyük öfke vardı. İkinci Başkan Ali Dürüst, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, hakem Abdullah Yılmaz ve yardımcılarını yaylım ateşine tuttu.
Dürüst, “Hakemlik adına utanç verici bir geceydi. Galatasaray daha 3 puan kaybeder, ama bu şekilde futbolu çirkinleştirmeye kimsenin hakkı yok. Seyirciyi galeyana getirmek için her türlü şey yapıldı. Futboldaki kaosun içinde olmayan Galatasaray’ı kaosun içine çekmeye çalışıyorlar. Sahadaki hakemlerin, başkanlarından aldığı talimatla sahaya çıktığını düşünüyorum. Henüz 5. dakikada verilen sarı kartla olay kendini belli etmiştir. Yardımcı hakemin kırmızı karta müdahale ederken yüz ifadesini TV’den izlediğimiz zaman fazla bir şey konuşmaya gerek olmadığını gördük” diye konuştu.
Teknik Direktör Fatih Terim de, hakem Yılmaz’ı eleştiri yağmuruna tuttu. Terim, “Ümit ediyorum Galatasaray Kulübü söylenmesi gerekenleri söyler. Nasıl bir duruş sergilenecekse, her kurum, her kişi için Galatasaray bunu yapacak güçtedir” dedi. Terim şöyle devam etti:
“Gaziantep’i mücadelesi için kutluyorum, ama Ali Dürüst’ün bile sabrı zorlanmışsa durumla ilgili daha derin bilgi sahibi olmanız gerekir. Emeğinizin haksız yere karşı tarafa verilmesine tepki gösterirsiniz. Bunu yaptıran nedenlere bakmak lazım. Futbolcu reaksiyon gösterecektir. Aylardır pres çalışıyoruz. Sabri presi yapmış faul değil, bu yüzden kırmızı kart görüyor. Galatasaray güçlenerek buradan çıkacaktır. Büyük camiaların refleksleri budur. Ligin 8. haftasında lider olabilecek bir takımın hayata küsecek hali yok.”
Fatih Terim, Başkan Ünal Aysal’ın, “Hocamızı gelecekte idari görevlerde düşünüyorum” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise “Başkana teşekkür ederim. Birçok teklif var. Bazı konuları halletmek için açıkçası böyle anlarda o tekliflere sıcak bakmayı istiyorum” yorumunu yaptı.

Gümüşdağ, Adliye’de
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ dün İstanbul Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen ve şike soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’le buluştu. Gümüşdağ, adliyeye hakimler ve savcıların kullandığı kapıdan girerken, içeride 1.5 saat kaldı.
Seçen ve Berk’le görüştüğünü vurgulayan Göksel Gümüşdağ, “Daha önce de ziyaretler yapmıştık. Yine Rutin bir ziyaret gerçekleştirdik. Genel bir değerlendirme oldu. TFF olarak hepsini konuştuk. Değerlendirmenin olumlu geçtiğini düşünüyorum” dedi.

Birlik gösterisi
Galatasaraylı taraftarlar, şehitlerimiz ve Van depreminde yaşamını kaybeden vatandaşlarımız için, "Ülkemizin başı sağolsun" yazılı pankart açtı. Sarı-kırmızılı futbolcular ise "Depremzedelerimizin acısını paylaşıyoruz" yazısıyla sahaya çıktı. Taraftarlar ayrıca "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk-Kürt kardeştir, bölücüler kalleştir" tezahüratı yaptı. Depremde vefat eden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşu da yapıldı. Galatasaraylı taraftarların getirdiği yardım malzemeleri Van'a götürülmek üzere tıra yüklendi.