Galatasaray, Kendi Sahasında Gaziantepspor`a Boyun Eğdi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig`in 8.

haftasında sahasında konuk ettiği Gaziantepspor`a 4-2 yenildi. Sarı-kırmızılı takım, bu sezon sahasında ilk mağlubiyetini alırken, Gaziantepspor ise yeni teknik direktörü ile ilk kez üstüste ikinci kez kazanmayı başardı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sözlerine insan hayatının maçlardan çok daha önemli olduğunu vurgulayarak başladı ve Van`da gerçekleşen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar rahmet diledi.Terim, "Terörle üzüldük, depremle daha çok üzüldük. Allah yardımcıları olsun. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu tip konularda ülkemin yaptıklarından dolayı bir Türk olmanın da gururunu yaşıyorum. İnşallah herkes bir an evvel normal hayatına döner" ifadelerini kullandı.

Basın mensupları tarafından Gaziantepspor maçı hakemi için sorulan soruları yanıtlayan Terim, "Böyle bir durumda hakemler hakkında konuşmak kolay. Ama ben bir prensip edindim. Kulüp olarak, Galatasaray Spor Kulübü, konuşulması gereken yerde konuşur. Söylenmesi gereken şeyleri söyler. Nasıl bir duruş sergileyecekse, her kurum, her kuruluş ve kişi için, Galatasaray bunu yapacak güçtedir, başkanından yöneticisine, camiasına, taraftarına kadar" dedi.

Fatih Terim, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Çok enteresan bir durum var. Sizin sorularınıza cevap olarak herhangi bir şey söylersem, düşünebiliyor musunuz, bir de ceza yeme ihtimalim var. Kim için, ne için ben bu cezayı yiyeyim, takımımı yalnız bırakayım ? Söylenecek o kadar çok şey var ki, ama bazen sessiz kalmak, çok şey söylemekten çok daha ağır olsa gerek. O yüzden bireysel tavır yerine, kulübümüzün tavır alması gerekiyor diye düşünüyorum. Kulübümüz de bu refleksi gösterecektir. Hakemler ile ilgili konuşmama kararımı devam ettiriyorum.Hakikaten konuşacak bir şey yok. Bu yüz ifademi nasıl algılarsınız bilmem; ama hakikaten de konuşacak bir şey yok" Karşılaşmanın ardından Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Ali Dürüst`ün açıklamaları hatırlatılan Terim, "Benim de alışık olmadığım bir açıklama. Anlayın artık, Ali Bey`in sabrının ne kadar zorlandığını. Galatasaray 2. Başkanı böyle bir açıklama yapıyorsa, demek ki, olayla ilgili daha derin bilgi sahibi olmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Fatih Terim, ayrıca Gaziantepspor`u mücadelesini, aldığı üç puanı, oyuncuların ortaya koyduğu emek için tebrik etti. Terim, kendi öğrencilerini ise şu sözlerle övdü: "Kendi oyuncularımı da alınlarından öpüyorum, kutluyorum. Olabilecek mücadeleyi yaptılar, sekiz kişiyle de yaptılar, dokuz kişiyle de yaptılar. Kaybedebiliriz. Galatasaray, daha çok kaybedecek. Ama oyuncularımı kutluyorum, dediğim gibi" Medical Park Antalyaspor maçının ardından karşılaşmanın hakemini eleştirdiği söylenen Terim, "Ben geçen hafta hakemler hakkında konuşmadım. Nezaket sınırları içerisinde bir tespitte bulundum. Penaltı verdi, sarı kart verdi, faul verdi. Benim bunlarla hiç ilgim yok. Geçen haftaki hakemin de adını ağzıma almadım, hala almıyorum. Sadece oynanan dakikaların az olduğunu ifade ettim. Bunu da nazik şekilde ifade ettim. Ben, söyleyeceğim bir şeyi oldukça açık şekilde anlatıyorum. Telefondan bana soru soran basınmensubuna gizli gizli söylemiyorum, kodlar anlatmıyorum. Açık söylüyorum. Benim konuştuklarım yoruma açık değil; çünkü açık. Bunun üzerinde bir şey yok" ifadelerini kaydetti.

Antalya`daki maç için sadece bir tespitte bulunduğunu anlatan tecrübeli teknik adam, "Bizim oyunumuz kimseyi ilgilendirmez. Ben yönetimime hesap veririm, kimseye değil. Bazen 100 dakika oynarız, atamayız, o kimseyi ilgilendirmez. Hayatımız boyunca bir bahane sürmedik, sürmeyiz. Ben açık konuşuyorum. İnsanlar da açık konuşmalılar, yürekleri varsa. Benim gibi. Ben diyorum ki; maç eksik oynanmıştır, o kadar. Umarım bundan sonra nazik davranışlara nazik cevaplar verilir" dedi.

Fatih Terim, ikinci yarıda da kırılma anları olduğun vurgulayarak şöyle konuştu: "Oyuncularımız, ikinci yarıda aldıkları taktiksel talimatla da olması gerektiği gibi oynuyorlar. Bence çok kritik zamanda 2-2`yi bulduk. Ancak hiç istemediğim bir şeyi, tek hat kalmayı görüyoruz. Galatasaray`da bunu oldukça istisnai durumlarda görebilirsiniz. Yani birkaç dakika oyunu tutabilsek, her şey çok farklı olabilir, bir kişi eksik. Oyunun en etkili isimlerinden, Sabri, kazandığı bir top sonrası faul kararına maruz kalıyor. Herkes birbirini iyi anlıyor. Orada da Sabri kırmızı kart gördü" Terim, "Oyuncularıma bir yandan kızıyorum, diğer yandan hakikaten övgüler yağdırıyorum. Kötüden başlayayım. Oyunu bir süre tutabilirdik. Golden önce Sabri ve Eboue`nin yerlerini değiştirmiştik ve etkili olmuştu. Övgü gönderdiğim konu ise şudur: `iki kişi de eksik olsalar, üç kişi de eksik olsalar, 2-2`yi kabullenmeyen bir yapı geçti bugün. Bu da övgüye layık bir taraf. Her takım bu şekilde davranamayabilir. Ancak maçın normal analizini yapabilmek için eşit olmak lazım. Sadece sayılar da yetmez"ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, bir basın mensubunun Sabri Sarıoğlu`nun gördüğü kırmızı kartla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: "Size göre faul olabilir, olmayabilir. Ama yaptıran sebebe de bakmak lazım. Meşru olarak, doğru olarak, yapılan itirazı görmüyorum. Ama insanı da bazen çileden çıkarırlar. Futbolcu olarak da, insan olarak da, Türk Ceza Kanunu`nda dahi tahrik önemli bir madde, bildiğim kadarıyla" Gaziantepspor karşısında birçok talihsizlik yaşadığını anlatan tecrübeli teknik direktör, "Ben en sakin, en sağlıklı durması gereken insanım Türk Futbolu için. Şimdilik. Servet ve Sabri`nin metrekare olarak hemen aynı yerde kırmızı kart gördüğünü söyleyebilirim. Sorunuza bu espriyle yanıt vereyim. Oyuncu atılabilir. İtirazım yok. Savunacak değilim. Gerekli cezaları da göreceklerdir. Oyun içinde iki tane kırılma anı yok, bana göre 22 tane var. İyi analiz edin, birçok kırılma anı. İki tane, herkesingörebileceği veya süzebileceği kırılma anı var. Onu iyi analiz etmek lazım. Açıkçası çok uzun yıllar bu işin içinde olan bir teknik adam olarak, bu konuları konuşmaktan hoşlanmıyorum. Futbol konuşmalıyız. Benim hatalarım konuşulmalı, oyuncularımın yaptığı iyi şeyler konuşulmalı. Ama maalesef bu konular gündeme geliyor; çünkü olayı belirleyen de bu konular oluyor" şeklinde konuştu.

Galatasaray`ın böyle yaralardan güçlenerek çıkacağını vurgulayan Terim, "Sekizici haftada lider olma ihtimali olan bir takım, kaybettikten sonra hayata küsecek hali yok. Galatasaray, çok kimseyi sevindirmez, Galatasaray`ın kendi içinde o gücü vardır. Yenilecektir Galatasaray ama Galatasaray`ın ağır yara almasını bekleyenlerin, daha çok beklemesi gerekecektir. Galatasaray, güçlü ve kenetlenmiş çıkacaktır. Hem takım, hem kulüp, hem camia olarak" dedi.

Stattan ayrıldıktan sonra Florya`ya gidip orada kalacaklarını anlatan Terim, "Bu programı daha önce yapmıştık. Hasar tespitini tüm birimlerle toplanıp Florya`da yapacağız. Üç gün sonra maç yapacağımız için, sakat arkadaşlarımızın yetişeceğini pek düşünmüyorum. Kırmızı kartlar görenler de olmayacak. Onlarsız Kayseri`ye gideceğiz. Daha çok işin başındayız, Galatasaray her sıkıntıdan kendine önemli mesajlar çıkaran bir yapıya sahiptir. Bu mekanizma çalışacaktır. En iyi şekilde Kayseri`de çıkıp mücadeleedecektir" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal`ın röportajı hatırlatılan Fatih Terim, "Başkanımızı dinledim, çok güzel röportaj oldu. Esasında birçok teklif var, diğer tekliflere sıcak bakmak istiyorum. O konuları halletmek için. Türk futbolunun bir yerinde olmak istiyorum. Bazı şeyleri halletmek için oralarda olmak istiyorum. Ancak o güne daha var" dedi. Terim, Galatasaray`ın bir değişim içinde olduğunu da kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ocak ayında da, önümüzdeki haziranda da değişecektir. Değişmeli. Görüşü, uygulaması da oyuncuları da değişecektir. Bu olmalıdır. Hep söylüyorum, bu araları kayıpsız geçersek, yapabileceklerimizi başkan ve teknik heyet olarak daha kestirmeden uygulayabiliriz. Yapılacak devrimler, daha rahat uygulanabilir. Bu isteğe, arzuya, coşkuya, arada bir de müsaade edilirse, galibiyete ihtiyacımız olacak. Galatasaray, güzel, doğru yönde değişecektir" değerlendirmesini yaptı.

Galatasaray`ın Brezilyalı futbolcu Felipe Melo da diğer büyük rakiplerine gösterilen saygının kendilerine de gösterilmesi gerektiğini söyledi. Melo, hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini savunarak, "Türkiye`deki diğer büyük takımları seyrediyorsunuz, aradaki farkı görebiliyorsunuz. Biz büyük bir takımız, Galatasaray`ız. Nasıl ki diğer büyük takımlara saygı gösteriliyorsa, bizim de aynı saygıyı görmemiz gerekiyor. İnsanlar hata yapabilirler. Hata bir kere olur, iki kere olur ama 3-4 olduğu zamanbunun anlamı değişiyor. O yüzden biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın Çek oyuncusu Tomas Ujfalusi ise karşılaşmanın hakeminin kötü bir yönetim sergilediğini, ancak kendilerinin de hakemlerin arkasına sığınmamaları gerektiğini ifade etti. Hakemlerin de herkes gibi hatalar yapabildiğini dile getiren çek oyuncu, "Hakemler de sizin gibi bizim gibi insanlar. Tabi yaptıkları hatalardan dolayı biz bir bedel ödeyebiliyoruz ama kesinlikle bütün suçu hakemlere atmamak lazım. Biz nasıl hata yapıyorsak onlar da mutlaka hata yapacaklardır. Bugünkü hakemin iyi biryönetim göstermediğini düşünüyorum. Ama sonuçta Galatasaray olan, büyük takım olan biziz. Sadece hakemlerin arkasına sığınmamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. GAZİANTEPSPOR CEPHESİ Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan ise hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Ercan, "Maçın başında talihsiz bir şekilde, kişisel bir hatadan dolayı geriye düştük. Sonra tam zamanında golü bulduk. Galatasaray 10 kişi kaldıktan sonra anlamsız bir şekilde geri çekilip onları oyuna ortak ettik. Daha sonra goller bularak maçı kazandık. Eksiklerimiz de var. Bu galibiyet onları kapatmıyor ama hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi.

Karşılaşmanın hakemi Abdullah Yılmaz`ın oyunun hakimiyetini kaybettiğini ifade eden Ercan, "Böyle bir maç olmasını beklemiyorduk, ancak bunlar futbolun içinde var. Hakem maçın başında kart göstererek oyunu kontrol altına almaya çalıştı ama sonra kaybetti. Biz de sertliğe sertlikle karşılık verseydik, eksik kalabilirdik. Ancak biz bunu yapmadık" diye konuştu.

Gaziantepsporlu futbolcu Serkan Kurtuluş da güzel bir galibiyet aldıklarını anlatarak, "Oyuna iyi başladık, 1-0 geride olmamıza rağmen, hakimiyet bizdeydi. Kazanacağımızı düşünüyordum. Galatasaray`ın eksik kalması bizim oyunumuzu kolaylaştırdı. İkinci galibiyetimizi aldık, önümüzde Trabzonspor maçı var, umarım bu seri devam eder. Lige kötü başladık ama her zaman iddialı bir takımız" açıklamasında bulundu.

Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo`nun kendisini tahrik ettiğini dile getiren Serdar, "Melo benim üstüme oynadı, sürekli gelip konuştu. Sonra benim oynadığım yere geldi ve devam etti. Zaten 9 kişi kalmışlardı. Bir kırmızı kart daha görebilirlerdi, ama ben kulak asmadım" dedi.

Kırmızı-siyahlı futbolcu Orhan Gülle ise kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA