Edremit`te Cumhuriyet Koşusu Bayılttı.

Cumhuriyetin 88.

yılı kutlama törenleri kapsamında Edremit’te gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu’na katılan öğrenciler iyi bir derece alabilmek için mücadele etti. Koşularda iki kız öğrenci baygınlık geçirince hastanelik oldu.
Soğuk havaya rağmen Edremit’te 410 öğrenci Mustafa Kemal Atatürk için koştu. Bunlardan 401’i yarışmayı tamamlayabildi. Koşularda iki öğrenci de tansiyonları düştüğü için hastanelik oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Edremit’te Cumhuriyet Koşusu Ülkü yolu güzergahında yapıldı. Lise ve İlköğretim Okulları arası Gençler kız, erkek, Küçükler Kız-Erkek ve Yıldızlar Kız-Erkek olmak üzere toplam 6 kategoride yapılan Cumhuriyet Koşusu’na 410 öğrenci katıldı.
Gençlik ve Spor Edremit İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalara katılan genç erkekler 3 km, genç kızlar 2 km koşarken, yıldız erkekler 2 km, yıldız kızlar Bin 500 metre, küçük kızlar 1 Km ve küçük erkekler ise Bin 200 metre koşarak birinci olmak için mücadele verdi.
Yarışmada 6 dalda ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri Edremit Kapalı Spor Salonunda öğleden sonra düzenlenen bir tören ile verildi.
Atatürk Koşusuna 1968 yılında katıldığı Balkan Atletizm Yarışmaları’nda Maraton Dalında birinci olan İsmail Akçay gözlemci olarak katıldı.

Yapılan koşularda Genç Erkekler dalında 3 bin metre koşan Turgay Doğan birinci, Doğukan Güneş ikinci ve Necip Can Kartal üçüncü oldu. Genç kızlarda ise birinciliği 2 bin metre koşan Fatma Erol, ikinciliği Ayşenur Mavik elde ederken üçüncülük ise Esra Batur’un oldu. 2 bin metre koşan Hakan Şaban birinci, Mustafa Yıldız ikinci, Yiğitcan Polat ise üçüncülüğü elde etti. Yıldız kızlar ise bin 500 metre koştu. Müsabakalarda rakiplerini geride bırakan Büşra Kardaş birinci olurken, Melis Çoban ikinci, Ceren Eymen üçüncü oldu. Bin 200 metre koşan küçük erkeklerde Furkan Tanrıverdi birinciliği yakalarken, Ali Eren ikinciliğe imza attı. Bu branşın üçüncüsü ise Muhittin Cem Erol oldu. Bin metrede küçük kızlarda dereceler ise şu şekilde oldu; 1. Nefise Karatay, 2. Zeynep Yıldırım ve 3. Fatma Batur. Ayrıca Cumhuriyet Kupasında takım dallarında birinci olan okular da ödüllerini törene katılanların elinden aldılar.