Trabzonspor’u Yenen Cska Yükselmeye Devam Ediyor

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Trabzonspor’un Rus rakibi CSKA Moskova kötü gidişata `dur` dedi.

Kendi sahasında Trabzonspor’u 3:0 yenen CSKA, Rusya Premier Ligi’nde de Roborto Carlos’un takımı Anzhi’yi deplasmanda 5:3 mağlup ederek çıkışa geçti.


CSKA son üç ayda oynadığı futbolla ve aldığı sonuçlarla zor günlerin ardından olumlu sinyaller vermeye başladı. Trabzonspor’u Moskova’da farklı mağlup eden Rus temsilcisi, Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda 4 puan toplayarak 2 sıraya yükselirken, Rusya liginde de aldığı galibiyetle şampiyonluk iddiasını sürdürüyor.


Rusya liginde sezon sonuna yaklaşırken, sakatlıklardan dolayı önemli oyuncularından yoksun kalan CSKA maçlara motive olamayışı ile eleştiriliyordu. Oynadığı son iki karşılaşmada farklı galibiyetler elde eden Moskova ekibi taraftarlarını mutlu etti.


RUS BASINININ AKLI FENERBAHÇE’DE KALDI

Rus basını, CSKA’ya farklı mağlup olan Karadeniz ekibinin Şampiyonlar Ligi’ne kazayla katıldığı ve İnter’i deplasmanda yenmesini tevafuk olarak yorumluyor. Basında bordo-mavililer hakkında devamlı Fenerbahçe’nin yerine katıldı vurgusu yapılıyor. İnter’in zor günler geçirdiğine dikkat çekilerek, Trabzonspor’un galip gelmesi şans olarak değerlendirildi. Rus gazetelerine göre İnter eski günlerine dönecek ve tekrar grubun favorisi konumuna gelecek. Spor yazarları, Trabzonspor’un hücuma dayalı oyun yapısına dikkat çekerek, CSKA’nın rakip alanda oluşacak boşlukları iyi değerlendirdiği takdirde deplasmanda galibiyete ulaşabilir yorumunu yaptı.


CSKA’NIN YENİ YILDIZI SEYDOU DOUBİA

2010 yılında Young Boys’tan CSKA’ya 10 milyon euroya transfer olan Fildişi Sahili 23 yaşındaki oyuncusu Seydou Doumbia kulübün yeni yıldızı olmayı başardı. Hücum hattında oynayan Doumbia hızı, çevikliği ve attığı gölleriyle dikkatleri üzerine çekti. Lille ve Trabzonspor filelerine ikişer gol atan yıldız oyuncu, şu anda Şampiyonlar Ligi gol krallığında birinci sırada. Genç oyuncunun ismi şimdiden Chelsea gibi büyük kulüp isimleriyle anılmaya başladı. CSKA formasıyla çıktığı 53 maçta 39 kez fileleri havalandırdı ve 6 asist yaptı.


RUSYA’NIN YENİ ARSHAVİN’İ, ALAN DZHOGAEV

CSKA’nın 21 yaşındaki genç oyuncusu Alan Dzhogaev Rusya’nın yeni Andrey Arshavin’i olarak gösteriliyor. Çevikliği, tekniği ve oyun zekasıyla milli takımda Arsenal’ın Rus oyuncusu Arshavin’in yerini dolduracak şeklinde yorumlar yapılıyor. Aralık 2007’de CSKA Moskova’ya transfer olan genç yetenek henüz 17 yaşındayken ilk maçına 27 Ocak 2008’de çıktı. Dzhagoev’in yıldızı 2008’de CSKA’nın Sportak Moskova’yı 5:1 yendiği maçta parladı. Milli formayı ilk kez 2008’de Almanya’ya karşı giyen yıldız oyuncunun bir şutu direkten geri dönmüştü. CSKA formasıyla sahaya 141 kez çıkan Dzogaev, tolamda 36 defa gol attı ve 26 asist yaptı.


CSKA Moskova 2 kasım 2011’de Şampiyonlar Ligi grup elemeleri çerçevesinde deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. CSKA B Grubu’nda 3 maçta 4 puan toplayarak ikinci sırada yer alıyor.