Fenerbahçe, Beşiktaş Derbisinin Hazırlıklarını Sürdürdü

Fenerbahçe, Beşiktaş ile oynayacağı lig maçının hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri’nde bugün akşam saatlerinde yaptığı ve sadece ilk 30 dakikası basına açık tutulan antrenmanla devam etti.

Mehmet Topuz, antrenmanın tamamında, takımla birlikte yapılan çalışmalarda yer aldı.


DİA FRANSA’YA GİTTİ
Samsunspor maçında sakatlanan ve tedavisi için Fransa’ya giden Issiar Dia antrenmanda yer almadı. Bağırsak enfeksiyonu geçiren ve bugün Universal Hastaneler Grubuna bağlı Çamlıca Alman Hastanesi’nde serum tedavisi gören Selçuk Şahin de dinlendirildiği için çalışmaya katılmadı. Sağ kasık bölgesinde ağrı hisseden Joseph Yobo da tedbir amaçlı olarak antrenmana çıkmadı. Yobo, tedavi ve çalışmalarını tesislerde sürdürdü.
Serdar Kesimal ve Serkan Kırıntılı, Bireysel Oyuncu Antrenörü Dolu Arslan eşliğinde takımdan ayrı yaptıkları çalışmalarla antrenmanı noktaladı.
Volkan Demirel, Dolu Arslan eşlğinde bir süre koşu yaptıktan sonra, Kaleci Antrenörü Murat Öztürk ile birlikte hafif bir çalışma gerçekleştirdi.
Dünkü A2 maçında görev alan oyunculardan Gökay İravul ve Hasan Erbey, rejenerasyon çalışmasıyla antrenmanı tamamladı. Gelecek Nesil Turnuvası’nda, 26 Ekim Çarşamba günü, Maltepe Stadı’nda İngiliz ekibi Aston Villa ile karşı karşıya gelecek Fenerbahçe U19 Takı kadrosunda yer alan Berk Elitez ve Recep Niyaz da antrenmanda yer almadı.

Beşiktaş maçı hazırlıkları, 26 Ekim Çarşamba günü Can Bartu Tesisleri’nde yapılacak antrenmanla tamamlanacak.


KOCAMAN: BEŞİKTAŞ MAÇINI İNŞALLAH KAZANACAĞIZ; BU GÜCE DE SAHİBİZ
Can Bartu Tesisleri`nde antrenman öncesi basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, perşembe günü Beşiktaş`la yapacakları maçla ilgili öngörülerini paylaştı.

Kocaman, Beşiktaş`ın derbi mücadelesinde karşılarına nasıl bir takımla çıkacağını tahmin edemediğini belirterek, "UEFA Avrupa Ligi`nde Dinamo Kiev ve ligde de Mersin İdmanyurdu ile yapılan mücadelelerin bu sezonki sürecin dışında oyuncu profilini değiştirmeye çalışan bir takım gibi göründüler. Hangi takımla karşımıza çıkacaklarını merak ediyorum. Daha koşan mücadele eden yıldız oyuncu sayısı azalmış olarak mı çıkacaklar, yoksa geçen sezon başından beri kurguladıkları oyuncu profilleri mi olacak, onu ben de bilemiyorum. İki kadroya göre değişken bir oyun bekliyorum. Onların seçeceği oyuncu profilinin maçın dengelerinde önemli rol oynayacağını düşünüyorum.`` şeklinde konuştu.
Beşiktaş maçını kazanmaları durumunda galibiyeti kime armağan edeceği şeklindeki bir soruya Kocaman, ``Umarım kazanırız, inşallah kazanacağız da, bu güce sahibiz. 3 Temmuz`dan beri sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ama bir gerçeği gördük ki, kulübüne çok bağlı, çok seven bir taraftar grubumuz var. Bizi ayakta diri tutan en önemli ekip Fenerbahçe kitlesi. Çok büyük bir tutkuyla bağlılar takıma. Kazandığımız her maç, sadece Beşiktaş maçı değil, bunun içinde başkan da var, yöneticilerimiz de var, ben de varım, kardeşim de var herkes var. Umarım kazanırız, kazandıktan sonra paylaşmak ve armağan etmek çok kolay. Ama kazanmak çok zor. Benim önce dileğim kazanmak.`` yanıtını verdi.

Kocaman, bu sezonun ilk 7 haftasıyla geçen sezonun 7 haftalık süreci de kıyaslayarak, geçen sezon aynı sayıda maçta 13 puan topladıklarını hatırlattı.

``Çok gol atmak çok puan getirmemiş. Ama az gol yemek çok puan getirmiş. Temel parametre olarak bu öne çıkıyor gibi görünüyor.`` diyen Kocaman, şöyle devam etti: ``Geçen sene çok daha tecrübeli bir takım vardı. Bu seneki kadro yapısına bakıldığında bu anlamdaki tecrübesi eksik olabilir. Ama artan bir şeyimiz var ki Samsunspor maçında da öne çıkan duygulardan birisiydi. Bizim için şu ara en önemli, korumak istediğim, takım savunması. Hem mental olarak hem de sahaya yansıması olarak daha iyi duruma gidiyoruz. İlk yarıda kalan 10 maçta en önemli isteğim, dileğim gol yeme açısından bu yüzdeyle devam etmemiz. Bunu sürdürdüğümüz zaman, 34 maçtaki periyota yansıtabilirsek bir numaralı favoriyiz."

"LUGANO`NUN EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR"
Fenerbahçe`nin bu sezon duran toplarda geçen senelere oranla etkisinin azalmasında Lugano`nun olmayışının etkisi sorulduğunda ise Aykut Kocaman, ``Lugano kesinlikle bu konuda dünyadaki en becerili oyunculardan birisi. Eksikliğini hissetmeyeceğimizi söylemek fazla iyimserlik olur. Fenerbahçe, Alex bu takıma geldiğinde bu yana özellikle Luciano, Nobre, Önder, Selçuk, Van Hooijdonk`un olduğu dönemde bütün takımlara hakimiyet kurmuştu. Şu anda genel futbolcu yapısıyla Alex hala olmasına rağmen, duran toplar konusunda yüksek beceriye sahip olmadığımız bir gerçek. Bu içten gelen bir şeydir. Benim oynadığım dönemde de Kemalettin çok iyiydi bu konuda.`` yanıtını verdi.

Bu arada Aykut Kocaman, ters bir durum olmaması halinde kaleyi Volkan Demirel`in koruyacağını belirtirken, Mehmet Topuz`un da durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.