M. İdmanyurdu 0-1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de 7. haftanın kapanış maçında Beşiktaş deplasmanda karşılaştığı Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de 7. haftanın kapanış maçında Mersin İdman Yurdu ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan karşılaşmada gülen taraf tek golle Beşiktaş oldu. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 19. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti.

Son dönemde kötü sonuçlar alan Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu'nu Edu'nun yerine maça 11'de başlayan Mustafa Pektemek'in golüyle geçerken; kaleci Cenk Gönen'in yaptığı birbirinden kritik kurtarışlar galibiyette büyük rol oynadı.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 13'e yükseltirken; Mersin İdman Yurdu 10 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de hafta içi oynanacak olan 8. hafta maçlarında Beşiktaş perşembe günü ezeli rakibi Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak. Mersin İdman Yurdu ise aynı gün Sivasspor deplasmanına konuk olacak.

İKİ TAKIMDA DA EKSİK ÇOK

Beşiktaş, sahaya sakatlıkları bulunan tecrübeli oyuncuları kaleci Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Hugo Almeida, Guti Hernandez ve Manuel Fernandes'den yoksun çıktı.

Mersin İdmanyurdu'nda ise İbrahim Kaş ve Andre Moritz kart cezalısı olduğu için kaleci Hakan Arıkan ise sakat olduğu için forma giyemedi. Nobre, eski takımına karşı ilk 18 de sahaya çıktı.

CARVALHAL'DEN DEĞİŞİKLİKLER

Arka arkaya kötü sonuçlar alan Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos carvalhal kadroda değişikliğe gitti. Lig maçlarında Ekrem Dağ'ı sağ bekte oynatan Carvalhal bu kez Roberto Hilbert'e şans verdi. Orta sahada Fernandes'in yokluğunda Veli Kavlak'ı görevlendiren Portekizli teknik adam, ileri uçta performansı oldukça tartışılan Edu'nun yerine de Mustafa Pektemek'i 11'de başlattı.

KONTROLLÜ TEMPO

Mersin'de oynanan karşılaşmanın ilk on beş dakikalık mücadelesi orta şeklinde geçti. Bu bölümde iki takım da orta sahayı kalabalık tutarak kalesinde tehlike yaşamamak istedi. Siyah-beyazlılar ilk dakikalarda topu ayağında daha çok tutarak Mersin'i baskı altına almaya çalıştı. Mersin İdman Yurdu ise dakikalara ilerledikçe topa daha çok sahip olmaya ve Beşiktaş kalesine ataklar geliştirmeye başladı.

PEKTEMEK ŞANSINI İYİ DEĞERLENDİRDİ

Ev sahibi Mersin İdman Yurdu kısa süreli baskının ardından golü bulamazken; Beşiktaş 19. dakikda Edu'nun yerine maça 11'de başlayan Mustafa Pektemek ile öne geçti. Simao ile Hilbert'in duvar pası sonrasında Alman oyuncu Hilbert yerden ceza sahasıan ortasını yaptı. Mustafa Pektemek ise yerden köşeye düzgün bir vuruş yaparak Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

VELİ KAVLAK VE QUARESMA ETKİSİ

Öte yandan Beşiktaş'ın deplasmanda oynadığı maça 11'de başlayan Veli Kavlak gösterdiği performansla dikkat çekti. Topla buluştuğu anlarda rakiplerinden etkili bilek hareketleriyle sıyrılan Veli Kavlak ilk yarıda iki önemli tehlike de yarattı. Maçın henüz 2. dakikasında ceza sahasına rakiplerinden sıyrılarak giren genç futbolcu uygun durumda topu dışarı attı. 22. dakikada ise ceza sahası dışından çektiği sert şut üst direkte patladı. Veli Kavlak'ın yanı sıra ilk yarıda Ricardo Quaresma da istekli oyunuyla ileride dikkat çeken bir diğer isim oldu.

CENK GÖNEN DUVAR ÖRDÜ

Beşiktaş karşısında kendi sahasında geriye düşen Mersin İdman Yurdu ilk yarının sonlarına doğru Cenk Gönen'in koruduğu kalede iki önemli tehlike yarattı. Karşılaşmanın 37. dakikasında Ben Yahia'nın köşeye giden şutunda Cenk Gönen gole izin vermedi. Dakikalar 41'i gösterdiğinde Beto'nun kale sahasının hemen önünden vole vuruşunda Cenk harika bir refleksle kalesini bir kez daha gole kapattı. İlk yarıda başka gol olmayınca Beşiktaş soyunma odasına tek farklı üstünlükle gitti.

MERSİN'İN TEK DÜŞÜNCESİ GOL

Mersin İdman Yurdu ikinci yarıya beraberlik golünü bulabilmek için daha baskılı başladı. Beşiktaş topun arkasında kalarak Mersin ataklarında boş alan bırakmamaya çalıştı. Mersin ileri ucunda görev yapan Beto rakip ceza sahası içinde zaman zaman etkili olmasınra rağmen son vuruşlarda etkili olamadı. Beşiktaş ise ileride sadece Mustafa Pektemek'i bırakarak kontrataklarla gol aradı.

MERT NOBRE OYUNDA

Ev sahibi Mersin İdman Yurdu golü bulamayınca teknik direktör Nurullah Sağlam oyuncu değişikliğine gitti. Maçın 63. dakikasında Beto ve Hakan Bayraktar kenara gelirken; bu iki ismin yerine Yannick Kamanan ve eski BeşiktaşMert Nobre girdi. 71. dakikada ise sakatlanan Ben Yahia'nın yerine Hasan Üçüncü kalan bölümde görev yaptı. Siyah-beyazlı takım teknik direktörü Carlos Carvalhal ise Mustafa Pektemek'in yerine Filip Holosko'yu oyuna almayı tercih etti.

QUARESMA ZOR OLANI YAPTI

Değişikliklerden sonra maçın 72. dakikasında oldukça net bir fırsatta Beşiktaş, Ricardo Quaresma ile farkı ikiye çıkarma fırsatını değerlendiremedi. Holosko sağ kanattan ceza sahasına girdikten sonra pasını kale sahası önünde bomboş durumda olan Quaresma'ya çıkardı. Quaresma'nun uygun durumda yaptığı vuruşta bir dakika önce oyuna giren Hasan Üçüncü topun önüne yatarak gole izin vermedi. Öte yandan 80. dakikada ise Quaresma'nın pasında kale sahası önünde topla buluşan Holosko karşı karşıya durumda kaleci Sehic'i geçmeyi başaramadı ve Beşiktaş bir kez daha net bir fırsatı harcamış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

90' Beşiktaş ceza sahasında bir karambol, topu savunma uzaklaştırdı. İkinci orta Boum'dan geldi, Cenk iki hamlede topun sahibi.
90' Boum'un ortasında Nobre topu kafa ile indirdi. Erman zor pozisyonda seken topa vuruşunu yaptı ama top farklı şekilde dışarıya gitti.
90' Maçın sonuna 5 dakikalık uzatma süresi ekleniyor Cüneyt Çakır tarafından.
90' Simao topa dokundu, Edu bir adım atıp şutunu attı. Ancak bu zayıf şutta top İbrahim Sehiç'te kaldı.
89' Simao bu kez yerde kaldı ceza sahasının dışında yerde kaldı. Beşiktaş tehlikeli bir yerden frikik kullanacak.
89' Simao'nun ortasını savunma kafayla uzaklaştırmak istedi top yine siyah beyazlılarda kaldı. İkinci kez topla buluşan Simao şık bir hareketle ceza sahasına girdi ve topu ortaya çevirdi, Çağdaş uzaklaştırdı.
88' Beşiktaş bir kontra atak fırsatı da Edu ile yakaladı. Edu ağır kalınca ayak koyan Çağdaş, topu kornere attı.
87' Beşiktaş'ta son oyuncu değişikliği: Veli Kavlak'ın yerine oyuna giren Mehmet Aurelio oldu.
87' Mustafa Keçeli sol kanattan yine hücuma katkı verdi. İlk ortasını savunma ön direkte karşıladı, ikinci ortası ise ceza sahası çizgisine yavaşça gitti ve Beşiktaşlılarda kaldı.
86' Holosko savunmanın arkasına sarktı ama top kalecide kalırken Slovak oyuncu için ofsayt bayrağı kalktı.
84' Cenk'ten bir müthiş kurtarış daha. Erman serbest vuruşta ortayı yaptı. Çağdaş kafayı vurdu, Cenk direğin dibine gelen topu harika çıkardı.
83' İsmail oyuna devam ediyor ve oyuna girer girmez N'Duka'ya faulu yaptı. Mersin İdman Yurdu, sağ çaprazdan tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
82' İsmail Köybaşı ceza sahası ile sol taç çizgisi arasında kalan bölgede Nobre ile çarpışarak yerde kaldı. İsmail'in tedavisi saha içinde yapılıyor şu an.
81' Beşiktaş'ta Quaresma oyundan çıkarken kaptanlık bir başka Portekizli Simao'ya geçti.
80' Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Kaptan Quaresma'nın yerine Edu oyuna girdi.
78' Holosko yine sağ kanattan etkili geldi. Ceza sahasına girdi, iki kişi arasından pasını çıkarmak istedi ama bu kez savunma izin vermedi pasın geçmesine.
76' Quaresma yine sol kanattan hızlandı. Çok rahat bir şekilde Erhan'ı geçip ceza sahasına girdi. Ama ortaya çevirmek yerine son çizgiye inmeyi düşününce topu ayağından açtı ve top auta çıktı.
75' Erhan Güven orta saha yakınlarında sol taç çizgisi civarında Quaresma'yı faulle durdurdu. Hakem Erhan'ı uyarmakla yetindi.
74' Simao sağ kanattan yavaş adımlarla ceza sahasına girdi. Quaresma'ya çıkartmak istediği pasta savunma araya girerek tehlikenin büyümesine izin vermedi.
72' N'duka'nın pasında Kamanan yayın üstünde topun üzerinden atladı. Erman gelişine şut atmayı tercih etti ama top kaleyi bulmuyor.
71' Mersin İdman Yurdu son oyuncu değişikliğini yapıyor: Ben Yahia'nın yerine oyuna Hasan Üçüncü dahil oldu.
70' Veli'nin savunmanın arkasındaki boşluğa gönderdiği topa Holosko'dan önce Boum yetişti.
69' Mersin İdman Yurdu'nda Ben Yahia oyuna devam edemeyecek gibi görünüyor. Ben Yahia kenara alınırken, Nurullah Sağlam da bir oyuncusunu yanına çağırdı yedek kulübesinde.
67' Kamanan ceza sahası içine doğru havalandırdı topu. Egemen sert şekilde topu uzaklaştırmak istedi, bu top Ben Yahia'nın yüzüne geldi ve Ben Yahia yerde kaldı.
66' Simao'nun sol kanattan kornerinde Sivok topa elle müdahale edince sarı kart görüyor.
65' İsmail şık hareketler yaptı rakip yarı alanda. Sonrasında Ernst ile ver kaç yapan İsmail ceza sahasına girdi, Boum topu kornere atan isim oldu.
63' Mersin İdman Yurdu'nda oyuncu değişiği; Beto'nun yerine Yannick Kamanan oyuna giriyor.
60' Beşiktaş'ta da Carlos Carvalhal Holosko'yu yedek kulübesine çağırdı, o da oyuna girebilir kısa süre sonra.
59' Mersin İdman Yurdu'nda Nobre ve Kamanan iki golcü oyuna girmek için hazırlanıyor.
58' Mustafa'nın sol kanattan ortasını Egemen kafa ile uzaklaştırdı.
57' Bu arada hakem avantaja bıraktığı pozisyonun ardından Ben Yahia'ya yaptığı hareket dolayısıyla Hilbert'e sarı kartını çıkardı.
57' Ben Yahia savunmanın arkasında Beto'yu topla buluşturmak istedi, Beto için ofsayt bayrağı havada.
57' N'Duka sağ kanattan hareketlendi yine. Bu oyuncunun yerden ortası Beşiktaş savunmasını zorlamadı.
56' Veli ceza sahası sol çizgisinden ortasını yaptı, ceza sahası yayının üstüne düşen topta Quaresma'dan önce Mustafa araya girdi.
55' Mersin İdman Yurdu'nda rakip rakip yarı alanın ilk metrelerinde Veli'yi faulle durduran Zurita sarı kartla cezalandırıldı.
55' Erman Özgür ara pasında topu Beto ile buluşturmak istedi. Ceza sahasına gelen topa Sivok daha yakın.
54' Bugün sahadaki oyuncuların kollarında siyah bant olduğu gibi, Beşiktaş teknik direktörü Carlos Carvalhal'in de ceketinin sağ kolunda siyah bant olduğu göze çarpıyor.
53' Topun başına gelen Quaresma'nın ortasında Ernst arka direkte faul yapıyor rakibine.
52' Mustafa oyuna döner dönmez takımına faul kazandırdı. Beşiktaş atak yönüne göre sağ taç çizgisi yakınından faul kazandı Beşiktaş.
51' Mustafa Pektemek kontra atağa çıkarken orta sahada yerde kaldı. Hakem avtanja bırakırken Beşiktaş hücumdan yararlanamadı.. Mustafa tedavisi için kenara çıkıyor şimdi.
50' Veli'nin pasında Necip ceza sahasında topla buluştu. Necip çok dar açıda kalınca orta yapmayı denedi, ama içeride hiç bir takım arkadaşı yok.
50' Sağ kanattan kullanılan kornerde top Beto'da kaldı. Beto ceza sahası içindeki kalabalıkta şutunu attı, top üstten auta çıktı.
49' Beto' ceza sahasına girmeyi başaramadı. Şutunda top savunmadan kornere gitti.
48' Quaresma sol kanattan hücuma çıkan Simao'nun önündeki boşluğu gördü. Quaresma'nın trivela pasında Simao, yerden ortasını yaptı. Veli'den önce Çağdaş araya girdi.
47' Çağdaş sol kanattan hücuma katılan Mustafa'yı gördü. Mustafa Hilbert'ten kurtulup ortasını yaptı, Cenk ön direğe gelen ortada topu yuruklayarak uzaklaştırdı.
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı M.İdanyurdu'nun vuruşuyla başladı

MERSİN İDMANYURDU 0-1 BEŞİKTAŞ İLK YARI SONA ERDİ

45' Mersin İdman Yurdu son 10 dakikada baskısını giderek arttırmaya başladı. Soyunma odasına gol bularak gitmek istiyor ev sahibi.
42' Beşiktaş pozisyonu geçiştiremedi, N'Duka ceza sahasında topla buluştu, çaprazdan vuruşu üstten auta gitti.
42' Kornerde çok önemli bir pozisyon yakaladı Mersin. Sağ kanattan gelen ortada Beto voleyi vurdu, Cenk müthiş kurtardı. Sonrasında Mersin İdman Yurdu oyuncularının penaltı beklentisi ama hakem devam dedi.
41' Hakan Bayraktar savunmanın arkasına koşu yapan N'Duka'yı düşündü. Egemen ile N'Duka'nın mücadelesinde top kornere çıktı.
40' Beşiktaş bu vuruşu da Simao ile kullandı. Simao bir kez daha orta yaptı, Egemen rakibine faul yaptı ceza sahası içinde.
39' Ernst sol kanattan hücuma çıkan İsmail'in önündeki boşluğu çok güzel gördü. İsmail'in pasında Veli istediği pozisyonu yaratamadı. Daha sonrasında rakip yarı alanın ortalarında Quaresma'ya yapılan harekete faul kararı çıktı.
38' Mustaafa Keçeli'nin pasında Ben Yahia, ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluştu. Şık bir bilek hareketiyle topu önüne alan oyuncunun sert şutunu Cenk zorlukla çıkardı.
37' Beto ceza sahasına girmek istedi, ancak Egemen'i geçmeye başaramadı.
36' İşte onlardan biri daha. N'duka sağ kanattan ceza sahasına girdi ancak İsmail bu kez rakibine geçiş izni vermedi. Bu pozisyonda içeride 4 Mersinli vardı.
35' Mersin İdman Yurdu'nda Nobre'nin sakatlığı ve Andre Moritz'in cezası sonrasında hücum opsiyonları azalmış görünüyor. Ev sahibinin en büyük umudu N'Duka'nın sağ kanattan bindirmeleri.
33' Sivok sağ bekten hücuma çıkan Hilbert'i düşündü. Bu uzun pasta Hilbert ofsaytta yakalandı.
31' Ben Yahia'nın ortasında top Cenk'in elinde kaldı.
30' Hakan Bayraktar'ın ara pasında Erman sol kanattan hareketlenmek istedi, savunma Erman'ın topla buluşmasına izin vermedi.
29' Defanstan dönen topla hızlı hücuma çıkmak istedi Mersin İdman Yurdu. Simao, bu atağı faulle kesti ve sarı kart gördü.
29' Simao'nun ortasında yine savunmadan döndü top.
28' Quaresma Mustafa Keçeli'den çok güzel sıyrıldı ve ceza sahasına doğru hareketlendi. Çağdaş Atan ancak rakibini faulle durdurabildi.
27' Beşiktaş Mustafa Pektemek'in golü ile öne geçtikten sonra oyunun kontrolünü tamamen eline almış durumda.
24' Quaresma yine çık hareketlerle rakibinden kurtuldu. Onun sağ kanada pasında Hilbert ortasını yaptı, bu orta isabetli olmadı.
23' Beşiktaş hızlı çıktı hücuma. Quaresma, Mustafa Pektemek'in önüne oynadı. Mustafa'nın son çizgiden çevirdiği top Sehiç'in ellerinde kaldı.
22' Beşiktaş 2. gole çok yaklaştı. Veli çok şık çalımlarla ceza sahasına doğru yaklaştı. Ceza sahası yayının hemen üstünden yaptığı şutta top, üst direkten geri geldi
20' Beşiktaş iki kez soldan geldi başarılı olamadı. Ancak bir sonraki hücumda sağ kanatta Hilbert topla buluştu. Onun yerden ceza sahasına çıkardığı topta, Mustafa direğin dibine yaptığı şık vurulla golü attı.
19' GOOOOLLL- Mustafa Pektemek Beşiktaş'ı öne geçiriyor deplasmanda.
18' Simao Mersin İdman Yurdu yarı sahasının ilk metrelerinde Hakan'ın müdahalesiyle yerde kaldı.
17' Erman sol kanattan korneri kullandı, savunma topu bir kez daha kornere attı. İkinci korneri ise Beşiktaş savunması zorlanmadan uzaklaştırdı.
16' Erman bir kez daha solda Mustafa'yı gördü. Mustafa'nın arka direğe ortasında Erhan topla buluştu. Onun vuruşu savunmaya çarpıp kornere çıktı.
15' Mustafa Keçeli, sürekli hücuma çıkıyor sol bekten. Bu kez boş kaldı, Hakan'ın pasında sol çaprazdan ceza sahasına girerken yerden ortaladı. Savunma topa ayak koydu ve uzaklaştırdı.
14' Faulü kullanan Simao'nun ortasında, Mersin savunması topu uzaklaştırdı. Hilbert bir kez daha ortaladı, ancak yine isabet yok.
14' Quaresma etkili geldi bu kez. Sağ kanatta Simao'ya atmadı Quaresma ve Mustafa onu faulle durdurdu.
13' Maçın şu ana kadarki bölümünde en dikkat çekici mücadeleler Mersin İdman Yurdu sağ kanadında yaşanıyor. N'Duka ve İsmail karşı karşıya sürekli.
12' Maç hızlanmaya başlıyor. N'Duka sağ kanattan hareketlendi ve İsmail'den kurtuldu. Son çizgiden ortasını ön direğe yaptı, top Cenk'te kaldı.
12' Quaresma sağ kanattan hücuma çıkan Simao'yu çok güzel gördü. Simao'nun rahat pozisyonda ortası isabetli değil. İkinci pozisyonda Simao yerde kaldı, hakem devam kararı verdi.
11' Bu kez sol kanattan Erman Özgür orta yapan isim Mersin'de, Cenk çıkıp topu kontrol etti.
11' Çağdaş savunmasından uzun bir topla N'Duka'yı topla buluşturdu. Sağ kanatta topla buluşan N'Duka, İsmail'den kurtulup ortasını yaptı. Top sol kanattan taça çıktı.
10' N'Duka ve Erhan ikilisiyle sağ kanattan hücum etti Mersin. N'Duka bindirme yapan Erhan'ı düşündü. Ancak Erhan topu oyun alanı içinde tutamadı, aut.
9' Quaresma sol kanattan içeriye doğru kat etmek istedi, ancak iki oyuncunun presi altında topu kaybediyor Portekizli yıldız.
8' N'Duka sağ kanattan ceza sahasına doğru inmek istedi, İsmail rakibini geçirmedi.
5' Quaresma kendi orta yuvarlağın kendi yarı alanına bakan kısmında bir kez daha yerde kaldı. Boum'a uyarı geliyor hakemden.
4' Sivok savunmadan uzun bir top çıkardı. Bir başka eski BeşiktaşÇağdaş Atan, topu taça atan isim.
3' N'duka Mersin'de sağ kanattan hareketlenmek istedi. Ancak Beşiktaşlı oyuncular N'duka'yı faulle durdurdu.
2' Beşiktaş Veli ile etkili geldi. Rakip yarı alanın ortasında topla buluşan Veli, şık hareketlerle ceza sahasına kadar girdi. Ancak vuruşunda kaleyi bulamadı Veli.
2' Quaresma'nın orta alanda kaybettiği topta hızlı hücuma çıkmak istedi Mersin İdman Yurdu, ancak Beto pasını aktaramadı.
1'Karşılaşma Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı.

MERSİN İ.Y.
Sehic
Erhan Güven
Boum
Çağdaş
Mustafa Keçeli
Zurita
Ben Yahia
Hakan Bayraktar
N'duka
Erman
Beto

BEŞİKTAŞ
Cenk
Hilbert
Sivok
Egemen
İsmail
Necip
Ernst
Veli
Quaresma
Simao
Mustafa