36. Yeşil Bursa Rallisi`nin Galibi, Burak Çukurova ve Ünal Tezel İkilisi Oldu

Türkiye Ralli Şampiyonası`nda 2011 sezonunun sondan ikinci ayağı olan 36.

Yeşil Bursa Rallisi, Bonus Parkur Racing adına yarışan Burak Çukurova-Ünal Tezel ekibinin 1.`liği ile sonuçlandı. Pegasus Racing`den Fatih Kara-Bilge Ayan`ın genel klasman 2.`liği elde ettiği zorlu rallinin 3.`sü Castrol Ford Team Türkiye`den Emre Yurdakul-Burak Erdener ikilisi oldu

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen 36. Yeşil Bursa Rallisi, Uludağ ve Orhaneli-Keles bölgesinde yer alan 133,21 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 482,96 kilometre uzunluğundaki parkurda gerçekleştirildi. Yarışta geçilen 12 özel etapta liderlik için Murat Bostancı-Onur Vatansever, Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, Burak Çukurova-Ünal Tezel ve Ercan Kazaz-Emire Cantürk ekipleri arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. İkinci özel etapta Bostancı`dan liderliği devralan Kazaz,üçüncü özel etap sonunda da liderliğini korumayı başardı. Seyirci özel etabında Yağız Avcı`nın 2,8 saniye arkasında kalan tecrübeli pilot, günü 1,3 saniye farkla ikinci sırada tamamladı. Kazaz`ın 9.9 saniye ardında ise takım arkadaşı Burak Çukurova yer aldı.

Yarışın ikinci günü Bonus Parkur Racing`den Ercan Kazaz-Emire Cantürk ikilisi motor arızası ile yedinci özel etapta yarışa veda etti. Aynı özel etapta Castrol Ford Team Türkiye`den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi de mekanik bir sorun ile yavaşlamak zorunda kaldı. Sekizinci özel etap olan Hüseyinalan`da Castrol Ford Team Türkiye`den Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi etabı tamamlasalar da servis alanında yarışı terk edince Bonus Parkur Racing`den Burak Çukurova-Ünal Tezel zirve mücadelesinde rahatbir nefes aldı. Yarışın kalan özel etaplarını da başarı ile tamamlayan Çukurova-Tezel birinciliğin sahibi olurken, aynı zamanda Sınıf 2 birinciliğinin de sahibi oldu. Yarışın genel klasman ikincisi son iki özel etapta en iyi zamanı yapan Pegasus Racing`den Fatih Kara-Bilge Ayan oldu. Ford Fiesta R2 ile mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye ekibi Emre Yurdakul - Burak Erdener ikilisi de üçüncü sırada finişe gelerek podyumu tamamlayan ekip oldular

Yarışın Sınıf 3 birinciliğini bayan ekip Serpil Pak-Merve Hasbay elde ederken Sınıf 5 birincisi Fatih Kara - Bilge Ayan, Sınıf 6 birincisi Emre Yurdakul - Burak Erdener, Sınıf 7 birincisi Cüneyt Göz - Ersin Ören, Sınıf 8 birincisi Tezcan Dalfidan - Eda Özer ikilisi ve sınıf 9 birincisi de Ali Murat Pekdemir - Tolga Tezeken ekipleri oldular. En iyi bayan pilot ve en iyi genç pilot Burcu Burkut Erenkul, en iyi bayan co-pilot Eda Özer, En genç co-pilot Ceren Ergün olurken, bireysel olarak iki çeker otomobilile yarışan en iyi pilot olan Ferhat Tanrıbilir-Burak Koçoğlu ikilisi Technospray özel ödülünün sahibi oldular. Genel klasman ikincisi Fatih Kara - Bilge Ayan aynı zamanda iki çeker kupasını da elde etti.

Yeşil Bursa Rallisi`nde Yağız Avcı - Bahadır Gücenmez ikilisi podyum dışında kalsalar da sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğu, Castrol Ford Team Türkiye ise Takımlar Şampiyonluğunu matematiksel olarak garantiledi.

2011 Türkiye Ralli Şampiyonası`nda sezonun ileriki bir tarihe ertelenen (beşinci ayak yarışı) son ayağı Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) organizatörlüğünde 19-20 Kasım 2011 tarihlerinde Antalya`da gerçekleştirilecek Hitit Rallisi olacak.

Kaynak: İHA