Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Fransa`nın

Avrupa Golf Birliği ve Türkiye Golf Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası`nı Fransa`nın Golf Club De Lyon takımı kazandı.

Avrupa Golf Birliği ve Türkiye Golf Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Antalya`nın Belek Turizm Merkezindeki National Golf Kulübü`nde düzenlendi. 3 gün süren veTürkiye`de dördüncü kez düzenlenen turnuvaya, Almanya, Avusturya, İngiltere, İspanya, Almanya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Rusya`nın da aralarında bulunduğu 29 ülkeden yaklaşık 87 golfçu katıldı.

Şampiyonaya iki takımla katılan Fransa`nın Golf Club De Lyon takımı birinciliği, yine aynı ülkenin takımı Ormesson ikinciliği, Finlandiya`dan Kymen Golf kulübü ise üçüncülüğü elde etti. Türkiye`nin Classis Golf Club Country takımı şampiyonayı dördüncü olarak tamamladı.

Şampiyona sonrası düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golf dünyasının en prestijli turnuvalarından olan ve Avrupa`nın önde gelen sporcularını bir araya getiren Avrupa Golf Birliği EGA`nın en önemli turnuvalarından olan European Men`s Club Trophy`de şampiyonun Fransa`dan çıktığını söyledi. Ağaoğlu, turnuvaya emek veren herkese teşekkür ederek, amaçlarının Türkiye`ye daha büyük turnuvalara kazandırmak olduğunu kaydetti. Bireysel sıralamada en iyi golfçu GolfClub De Lyon takımından Saddier Adrien oldu. Adrien`e madalyasını TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu verdi. Başkan Ağaoğlu, ardından sırasıyla dereceye giren takımlara madalyasını verirken, şampiyon takıma kupasını da takdim etti.

Ödül töreninde Başkan Ağaoğlu`na Avrupa Golf Birliği Temsilcileri Monigue Löhlein ve Tommy Basguille eşlik etti. Başkan Ağaoğlu, desteklerinden dolayı Avrupa Golf Birliği temsilcilerinde plaket takdim etti. Ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA