Federasyon Başkanı Gözgeç: Boks Camiası Emin Ellerde, Kimse Merak Etmesin

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, son günlerde bazı medya kuruluşlarında, kendisi hakkında yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.


Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, hakkında yapılan suçlamalarla ilgili, ``Ne elmas kaçakçılığı yaptım ne de özel şirket kurdurup para aktardım.`` derken, ``Tarla fareleri vardır, güneşli günlerde toprağın altına saklanırlar, dumanlı günlerde yuvalarından dışarı çıkarlar.`` diyerek, şunları söyledi:
``Bu pislikleri boks camiasından temizleyeceğime söz veriyorum. Boks camiası emin ellerdedir, kimse merak etmesin.``
Başkan Eyüp Gözgeç’in yaptığı basın açıklaması şu şekilde:
``Bu mesajı 1 yıldır ilk defa yazıyorum. Ve bundan sonra bütün haklarımı herkesten hukuk önünde soracağım. Hem taşeronlarından, hem de patronlarından. Söz konusu olan mahkeme kararını bu siteden açıklıyorum. Ne elmas kaçakçılığı yaptım, ne de özel şirketler kurdurup para aktardım. Ben işadamıyım ve gerçek sanayiciyim. Uyduruk fabrika sahibi değilim.
İşyerimde çalışan birisinin ölümle sonuçlanan iş kazası sonrası çıkan bir mahkeme kararı vardır ve buna saygılıyım. Herkesin yargı kararlarına saygı göstermesi lazımdır. Gizliliği olan bir kararın açıklanması ise suçtur. Bu suçu işleyenler hakkında yargıya başvurdum ve dava açtım. İnternet sitesinde sahte sabıka kaydı aldığımı ispat etmeyen müfteridir. Müddei, söylediğini ispat etmekle yükümlüdür. Bu insanları Allah’a havale ediyorum.``
``Tarla fareleri vardır, güneşli günlerde toğrağın altına saklanırlar, dumanlı günlerde yuvalarından dışarı çıkarlar.`` diyen Başkan Gözgeç, açıklamalarına şöyle devam etti:
``Tarla fareleri vardır, güneşli günlerde toprağın altına saklanırlar, dumanlı günde yuvalarından dışarı çıkarlar. İçinde Allah korkusu olmayan, hayatları iftira ve yalan üzerine kurulmuş ahlaksızlar, 2 ay önce Ankara’da olağanüstü bir şampiyona düzenlediğimizde ve bu Avrupa Şampinası’nda Boks Milli Takımımız 4 madalya aldığında inlerine girdiler. Takımı, çocukları tebrik etmeyi bir tarafa bırakalım, finalleri bile seyretmeyi içlerine sindiremeyenler, utanmadan ve sıkılmadan bu camianın maddi ve manevi yıllarca kanını emenler yerlerinde duramıyorlar.``

BU PİSLİKLERİ BOKS CAMİASINDAN TEMİZLEYECEĞİM
Başkan Gözgeç, ``2008 kongresinde boksu mahkeme koridorlarından kurtaracağız diye camiaya söz verildi. Bu sözü verenler, utanmadan ve sıkılmadan, birbirlerine ana avrat küfür edenler şimdi el ele vermiş, bana karşı iftira ve yalan kampanyası yapıyorlar.`` diyerek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
``Çamur at izi kalsın. Fakat bilmedikleri bir şey var. O iz bende kalmaz, kayar gider. Boks camiasına yeminim olsun, bu pislikleri bu camiadan temizleyinceye kadar savaşım sürecek. Yanlarına almaya çalıştıkları insanlara da dürüst davranmıyorlar. Onlara da, bu ay seçim var, 3 ay sonra seçim var, 4 ay sonra seçim var diyerek birsürü faydalı hakem ve antrenörün de başını yaktılar. Yüreği yetiyorsa çıkıp kendi adaylığını açıklasın. Dışarıda adam aramayı bırak, hergün bir aday ismini telafuz ediyorlar.

Sevgili boks camiasının değerli mensupları…
Herbiriniz, ayrı ayrı değerli ve önemli insanlarsınız. Herkes aday olabilir, başkan olabilir ama olamayacak lekeliler bellidir. Vampir gibi emdikleri kanı artık bulamayacaklar. Kavga spor kavgası değil, kavga rant kavgasıdır. Boks federasyonunun koltuğunda kim olursa olsun, artık emin ellerde olacak. 74 milyon insanımızın hakkını ve hukukunu koruyacak saygın bir camia haline gelecektir. Geleceğimiz aydınlık, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.``