Ergin Ataman: İzmir’e Kazanmak İçin Gidiyoruz

Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi`nin 2.

haftasında yarın deplasmanda Pınar Karşıyaka ile yapacakları maçı kazanmayı amaçladıklarını söyledi.

Ataman, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, Pınar Karşıyaka maçının zor olacağını, ama İzmir`e kazanmak için gittiklerini dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, deplasmandaki maçın önemine değinerek, şu ifadeleri kullandı:
“Çok önemli bir sürece giriyoruz. Pınar Karşıyaka, Türk Telekom ve Fenerbahçe Ülker ile 3 önemli maça çıkacağız. Bu serinin ilk maçı olan Pınar Karşıyaka deplasmanında kazanıp, bu seriye galibiyet ile başlamak istiyoruz. Pınar Karşıyaka takımı disiplinli basketbol oynayan ve saha avantajını iyi kullanan bir takım. Kadrosunda bizim tanıdığımız isimler var. Geçen seneden temel Türk oyuncularını korudular ve iyi bir kadro kurdular. Tabii ki biz onlardan daha tecrübeli ve kaliteli bir takımız. Bu deplasmanda Serhat Çetin ve Barış Hersek sakatlıklarından dolayı oynayamayacaklar. Zor bir maç olacak, ama kazanmak için oraya gidiyoruz.”

KARTAL ÖZMIZRAK: TECRÜBELİ VE KALİTELİ BİR TAKIMA SAHİBİZ
Siyah - beyazlı takımın genç oyuncusu Kartal Özmızrak ise tecrübeli ve kaliteli bir takıma sahip olduklarını ifade etti. Takımın kadrosundaki en genç oyuncu olan Kartal, yarınki rakipleri Pınar Karşıyaka`nın güçlü bir ekip olduğunu ve zor bir deplasmanın kendilerini beklediğini söyledi.

Genç oyuncu, Pınar Karşıyaka`nın pota altında etkili oyunculara sahip olduğuna dikkati çekerek, “Aynı zamanda saha ve seyirci avantajlarını iyi kullanıyorlar. Geçen hafta Banvit takımını yenmeyi başardılar. Chatman gibi önemli bir oyuncuya sahipler. Rakibimize göre daha tecrübeli ve kaliteli bir takıma sahibiz. Ayrıca Deron Williams ve Semih Erden gibi önemli isimlerimiz var. İzmir`den galibiyet ile döneceğiz.” dedi.

Ligin ilk haftasında kendi sahasında Bandırma Kırmızı`yı 107-69 gibi farklı bir skorla yenen siyah - beyazlı takımın, Pınar Karşıyaka ile yapacağı karşılaşma yarın saat 17:00`de, Karşıyaka Spor Salonu`nda oynanacak.
Öte yandan Beşiktaş Milangaz, sezonun ilk deplasman karşılaşması için İzmir`e gitti. Siyah-beyazlı ekipte Serhat Çetin ve Barış Hersek dışında sakat oyuncunun bulunmadığı açıklandı.