Antalya’ya Yapılacak Stadyum İçin En Uygun Yerin 100. Yıl Olduğu Düşünülüyor

Antalya`ya yapılması planlanan stadyum yeri yavaş yavaş netlik kazanıyor.

Şehre yapılması düşünülen stadyumun 100. Yıl bölgesine yapılacağı işaretleri netlik kazanırken, yapılan anketlerde bu bölgenin daha uygun olacağını gösteriyor.
‘Yeni Antalya Stadyumu Değerlendirme Rapor`u toplantısı Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası (AESOB) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Milletvekilleri Vecdi Gönül, Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, Stadyum Proje Sorumlusu Orhan Gorbon ve birçok Antalya protokolü katıldı.
Toplantının başkanlığını yöneten AK Parti Milletvekili Vecdi Gönül, stadyum konusunda daha öncede Antalya`daki bütün sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin 13 Ağustos`ta bir araya geldiğini hatırlattı. Antalya`nın stadyum ihtiyacının herkesin sorunu olduğunu kaydeden Gönül, " Antalya için elbette bir spor sahası, spor kompleksi gerek gençlerimizin ihtiyacı gerekse de Antalyaspor`un ihtiyacının karşılanması için ortaya çıkmış bir zarüretir." dedi.
Gönül, stadyum için daha önceden 8 yer belirlendiğini, 2 ilave yer daha eklenerek bunların 10`a çıktığını aktardı. Gönül, stadyum için alınacak kararın yer itibarıyla çok hassas olduğunu hatırlattı. Şehre yapılması planlanan stadyumun proje sorumlusu Orhan Gorbon,
Antalya`nın yaşadığı stadyum sorunu konusunu 2005 yılından bu yana takip ettiğini ve daha önceki yerel yönetim döneminde 2 proje belirlediklerini aktardı. Antalya`nın asıl sorunu ile yakından ilgilendiklerini kaydeden Gorbon, Türkiye`nin en iyi stadyumları olarak bilinen Şükrü Saraçoğlu, Türk Telekom Arena, Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Kadir Has Stadyumu`nun eksikliklerini dile getirdi. 10 farklı yerle ilgili bir çalışma yaptıklarını kaydeden Gorbon, yaptıkları kısa bir çalışmanın ardından puanlama verdiklerini, stadyum için düşündükleri yerleri şu şekilde sıraladı: “100. Yıl, Kepez Dokuma, Kepez Pil Fabrikası, Aksu Çamköy, Kepez Kara Yolları, Kızıltoprak, Kepez Baraj Mahallesi, Kepez Mahallesi, Konyaaltı Çakırlar, Döşemealtı Yeşilbayır.”
Gorbon, bu puanlama sisteminde yurt dışındaki stadyum yerlerinden esinlenerek objektif bir değerlendirme yaptıklarını açıkladı.

İŞARETLER 100. YILI GÖSTERİYOR
Şehre yapılması düşünülen stadyumun yeri konusunda toplantıda da mini bir anket düzenlendi. Toplantıda söz alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, stadyum yeri konusunda gönlünden geçen birinci yerin Çamköy olduğunu, ikinci yerinde 100. Yıl alanı olabileceğini aktardı. Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu’da 100. Yıl alanının uygun olabileceğini belirterek, “100. Yıl sayesinde elde edilecek rant Antalyaspor’un menfaatine olacaktır. Sabit gelir için bu bölgeyi bizde önemsiyoruz.” diye konuştu.

Toplantıya katılan büyük salt çoğunlukta 100. Yıl’a stadyum yapılması konusunda hem fikir olurken bu bölgeye ticari alan yapılmamasını önerdi.
Öte yandan Mustafa Akaydın, stadyumun şehirde önemli etkinliklerde de kullanılabilmesi için Avrupa’da olduğu gibi maç günleri hariç çimlerinin saklanarak diğer sosyal etkinlikler için kullanılabileceğini aktardı.