Annesinin Desteğiyle Dünya Karate Şampiyonluğunu Kazandı

Malezya`da düzenlenen 7.

Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası`nda altın madalya kazanan 19 yaşındaki Tuğba Tek, İzmir`in gururu oldu. Bir fabrikada işçilik yapan annesinin desteğiyle hem üniversiteyi kazanan hem de dünya şampiyonluğuna uzanan Kemalpaşa Karate İhtisas Kulübü sporcusu Tuğba`nın şimdiki hedefi, büyükler dünya şampiyonluğu.

Türkiye, Malezya`nın Melaka şehrinde 81 ülkeden 717 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada 6 altın, 5 gümüş ve 1 bronz madalyayla genel sıralamada ikinci oldu. Millî takımın başarılı sporculardan birisi de "Kumite" dalında 21 yaş altı bayanlar 60 kiloda altın madalya alan Tuğba Tek`ti. Kemalpaşa ilçesinde oturan Tuğba Çinli, Venezuelalı, Kazak, Amerikalı, Avustralyalı ve finalde Japon rakiplerini 4-1 yendi. Sporda olduğu gibi eğitim hayatında da başarılı olan genç sporcu, Ferzent Bulum Lisesi`nden ikincilikle mezun olarak Aksaray Üniversitesi Matematik Öğretmenliği`ni kazandı. Şampiyona sebebiyle üniversiteye henüz başlayamayan dünya şampiyonu Tuğba, başarısında en büyük payın, annesi Leyla Tek`e ait olduğunu söyledi. Maddi ve manevi desteğini her zaman üzerinde hissettiğini belirterek, şunları söyledi: "Hedefim, üniversiteyi bitirip öğretmen olmak. Karateye de sonuna kadar devam edip büyüklerde dünya şampiyonluğuna ulaşmak istiyorum ancak bugüne kadar her türlü zorluğa rağmen beni destekleyen annemin biraz olsun rahatlaması için üniversiteyi okurken bursa ihtiyacım var." dedi.

Öğrencisini Adnan Menderes Havalimanı`nda karşılayarak kutlayan antrenör Şerafettin Ilık ise, Tuğba`nın yokluk içinden çıkan bir şampiyon olduğunu söyledi. Spora 2003 yılında ailesinin yönlendirmesiyle başlayan Tuğba`nın zeki, başarılı ve sağlam karakterli bir sporcu olduğunu belirten Ilık, ondan daha büyük başarılar beklediğini ifade etti.