Nevzat Şakar: En Kötü İhtimalle İkinci Olarak Gruptan Çıkacağımıza İnanıyorum

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Şampiyonlar Ligi’nde en kötü ihtimalle ikinci olarak gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi.


Şakar, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, bazen futbol takımlarının iyi oynadığı zaman da kazanamayabildiğini ifade etti.

Trabzonspor’un da CSKA Moskova karşısında iyi oynamasına rağmen maçı farklı kaybettiğini hatırlatan Şakar, “Tabi ki bu bizi son derece üzdü. Şu an 4 puanımız ve önümüzde oynayacak üç maçımız daha var. İnter ile aramızda 2 puan var. Kalan üç maçta puan kayıplarını telafi edip grubu en azından ikinci olarak tamamlamak istiyoruz. Gruptaki şansımız devam ediyor. CSKA’yı evimizde yenersek 7 puan yapacağız. Ben en kötü ihtimalle ikinci olup gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Asbaşkan Şakar, Fenerbahçeli bir grup taraftarın CSKA Moskova maçında rakip takımı desteklemesi ve Trabzonspor lehine tezahüratta bulunmasına ise çok ağır ifadelerle tepki gösterdi. Yapılan davranışı doğru bulmadığının altını çizen Şakar, şöyle konuştu:
“Bir avuç, bir azınlık. Ben onların Türk kanı taşıdıklarını da düşünmüyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyoruz. Orada esas olan Trabzonspor değil. Biz Türkiye adına, ülkemiz adına başarı elde etmek için uğraşıyoruz. Onları da Fenerbahçe kulübüne mal etmek istemiyoruz. Çünkü bunlar bir grup azınlık. Bu doğru olan bir şey değil.”

“BURSA MAÇINI KAZANIP İDDİAMIZI DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Ligde bu hafta deplasmanda oynayacakları Bursaspor maçını da değerlendiren Şakar, Bursaspor’u yenip ligdeki iddialarını da devam ettireceklerini dile getirdi. Takım olma adına önemli hamleler yapıldığını anlatan Şakar, “Futbolcular arasında birbirini tanıma ve uyum süreci atlatılıyor. Takımımız güçlü, kadromuz geniş. Sakatlıklarımız var, 5-6 oyuncumuzdan mahrumuz. Takımımız hem ligi, hem de Şampiyonlar Ligi’ni kaldırabilecek bir durumda.” ifadelerini kullandı.

Takımda bulunan 31 futbolcunun hepsinin da kaliteli olduğunu ifade eden Şakar, Burak Yılmaz’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki cezasını tamamlamasının da takım için bir avantaj olduğunu kaydetti.

Medyada son olarak kaleci Onur’la ilgili çıkan transfer haberlerini de değinen Şakar, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Futbolcularıyla ilgili çıkan transfer haberlerinin Trabzonspor’u yıpratma adına yapıldığını ileri süren Şakar, “Onur ile iki yıllık daha mukavelemiz var. Biz Onur’la ilgili gerekli fedakarlıkları yaptık, en iyi yerlerde ameliyat yaptırdık. Onur ile ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Menajeri geldi şartlarını sundu. Bizde şartlarımızı sunduk. Transfer görüşmelerinde bir anda anlaşma olmaz. Kısa sürede bitirip kulüpte kalacağını düşünüyorum. Bir problem olacağını sanmıyorum.” dedi.

Geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Robert Vittek’in de geçtiğimiz günlerde ülkesinde ameliyat olduğu bilgisini veren Şakar, şuanda da Almanya’da rehabilitasyon tedavisi gördüğünü belirtti.
Henrique’nin de takımla birlikte çalışmalara başladığını hatırlatan Şakar, bu futbolcunun da 20 gün içerisinde sahalara döneceğine inandığını dile getirdi.
Asbaşkan Şakar, Başkan Sadri Şener’in Şike Yasası’nın değiştirilmesiyle ilgili Kulüpler Birliği tarafından hazırlanan metne attığı imzanın da sadece taraftarların yaptığı olumsuz davranışlardan dolayı kulüp başkanlarının sorumlu tutulmasından ibaret olduğunu savundu. Şakar, “Başkanımız Sadri Şener, sadece taraftarlardan sorumlu yönetici konusuna imza atmıştır. Taraftardan sorumlu yönetici hiçbir takımda olmadığı için bu sadece başkanın üzerinde kalıyor. Stadyumunda çıkabilecek her hangi bir olayda başkan sorumlu oluyor Orada çıkabilecek bir olaydan kulüp başkanları neden sorumlu olsun. Buna karşı olarak bir imza attı başkanımız.” ifadelerini kullandı.