Erzurum`un Minikleri İspanya`da Yarı Finale Çıktı

İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen Costa Brava 2011 Futbol Turnuvası’nda Türkiye`yi temsil eden Erzurumlu minik futbolcular yarı finale yükseldi.


İspanya`daki Costa Brava Futbol Turnuvası`nın üçüncü günü de geride kaldı. Turnuvada 11 yaş altı kategorisinde Türkiye’yi temsil eden Anadolu Spor Akademisi Erzurum Futbol Takımı, Romanyalı rakibi Alba Lulia ile 1-1 berabere kaldı. Erzurumlu minikler, 224 takımın kıyasıya yarıştığı turnuvada yarı finale kaldı. Kaptan Özgür’ün vuruşuyla başlayan Alba Lulia karşılaşmasına tempolu başlayan minikler, daha ilk dakikalarda Ahmet’in kullandığı frikik vuruşunu fırsata çeviremedi.Takımın dinamosu Sencer ise rakip kaleyi sık sık yokladı. Her iki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı golsüz sona erdi.
İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Erzurumlu miniklerdi. Kaleci Şahin`in asistini iyi değerlendiren Adem, Erzurum ekibini 1-0 öne geçirdi. Ancak miniklerimizin galibiyet sevinci sadece 5 dakika sürdü. Alba Lulia’nın golüne kaleci Şahin engel olamayınca da durum 1-1 oldu. Zorlu geçen mücadelenin ardından maç 1-1 sona ererken, Erzurum futbol takımı averajla ikinci sıraya yerleşerek yarı finale yükseldi.

Teknik Koordinatör Nazım Saraçoğlu, galip gelecekleri maçtan 1 puanla ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayarak, “1-0 öndeydik ama oyun esnasında bir hata yaptık, onun sonucunda da kalemizde golü gördük. 1-1 bitti, istediğimiz bir sonuç değildi ama finale çıkıp kupayla Türkiye’ye dönmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.