Avrupa Erkekler Kulüpler Kupası Başladı

Avrupa Golf Birliği ve Türkiye Golf Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Antalya`da başladı.

29 ülkeden 87 golfçünün katıldığı şampiyonanın ilk gününde Fransa`nın De Lyon takımı -6 puanla günün birincisi oldu.

Avrupa Golf Birliği ve Türkiye Golf Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Antalya`nın Belek Turizm Merkezindeki National Golf Kulübü`nde başladı. Türkiye`de dördüncü kez düzenlenen turnuvaya, Almanya, Avusturya, İngiltere, İspanya, Almanya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Rusya`nın da aralarında bulunduğu 29 ülkeden yaklaşık 87 golfçu katılıyor. Şampiyonaya iki takımla katılan Fransa`nın De Lyon takımı -6 puanla birinci, Ormesson takımı ikinci, Polonya`nın Toya Golf Clubtakımı ise üçüncü, Türkiye`nin Klassik Golf Club takımı ise ilk günde altıncı oldu.

Şampiyona Komite üyesi ve TGF Başhakemi Nasut Akosman, Türkiye Golf Federasyonu(TGF) olarak bu yıl çok kısa aralıklarla iki tane uluslararası şampiyonayı gerçekleştirdiklerini belirterek," Bu kez Avrupa Golf Birliği`nin Avrupa Erkekler Kulüpler Şampiyonası`na ev sahipliği yapıyoruz. 29 değişik Avrupa ülkesinden oyuncular var. Her ülkenin takımı 3 kişiden oluşuyor. 90 yakın oyuncu sahada golf oynuyor. 3 gün devem edecek ve son günde en iyi skoru yapan takım Avrupa şampiyonu olacak. Bunu futboldaki AvrupaŞampiyon Kulüpler Kupası gibi düşünebiliriz. Önemli bir şampiyona ve biz bunu Avrupa Golf Birliği ile birlikte düzenliyoruz. Bugüne kadar bu şampiyonayı 4.`sünü gerçekleştiriyoruz. Daha önce 3`ünü İstanbul`da 4.`sünü Antalya`da düzenliyoruz" diye konuştu. Akosman,"Türkiye`yi İstanbul`dan gelen Klassis Golf Country Club`ü temsil ediyor. Bugün ilk gün Türk takımından da ümitliyiz" dedi. Yaklaşık 13 yıldır golf oynadığını söyleyen Klassis Golf Country Club`ü oyuncularından Hamza Hakan Sayın, "Bugün oyunumuzun ilk günü, takım olarak bu gün için +3 aldık. İlk gün olarak iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Daha önceki yıllarda Klasik Golf Kulübü olarak bu turnuvayı iki defa kazandık, buradaki müsabakada da elimizden gelenin en iyisini yapıp istediğimiz dereceyi elde etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı

Bugün başlangıçta biraz zayıf oynadığını söyleyen Güray Yazıcı ise "Bu gün ilk dokuzlukta kendime göre pekiyi değildim. Daha sonrasında daha güzel vuruşlar yaptım. Toplamda artı üç bitirdim, az da olsa takıma bir katkım oldu. Bazı hatalarımızı gördük, onları çalışıp yarın için daha iyi oynayacağımı düşünüyorum" dedi. Takım olarak ilk gün için iyi bir skor aldıklarını belirten Gencay Asan da "Ben kendi açımdan pek iyi oynamadım bugün. Birkaç çukurda sıkıntı yaşadım. İlerdeki iki gün için daha iyi skorlar alacağımı düşünüyorum. Mutluyuz, kötü oynamadık. Tabii ki bu turnuvayı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bugünkü yarışmanın 2012 yılında geçirilecek Golf Şampiyonasına bir hazırlık olduğunu söyleyen Türk Milli Takım Koçu Sperncer Henderson da "Düşünüyorum ki, oğlanlar bugün çok iyiydi. Onlardan ikisinin iyi rekor göstermesi sevindirici, iyi başlangıç, sonraki iki günde de oyunlarını geliştireceklerine umut ediyorum. Düşünüyorum ki, çok genç milli bir takım ve şu an her şey 2012 yılında geçirilecek olan şampiyona için hazırlanıyor. Kış boyunca zamanımız çok ve gençler çok yoğun çalışacaklar" dedi

Kaynak: İHA