Şota: İkinci Yarıdaki Oyunumuzla Galibiyet Alabilirdik

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Mersin İdman Yurdu ile zor bir maç oynayacaklarını; hafta içinde bildiklerini ifade ederek, "Maçın ikinci yarısında iyi bir futbol sergiledik.

Galibiyet alabilirdik. Ama skoru eşitledikten sonra değerlendiremediğimiz pozisyonlar oldu." dedi. Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da, beraberlikle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Şota, futbolcuları oynadıkları oyundan dolayı kutlayarak, maçla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
"Hiç beklemediğimiz bir gol yedik. Sonra kırmızı kart. 10 kişi kalarak gol yedik. 2-1 olunca takım bırakmadı. Bunu net gördük. Seyirci de bırakmadı. Ben memnun kaldım. Seyirci ile sonucu çevirmeye çalıştık. Herkes içeride kazanmak ister. Üçüncü maçı da kazanamadık. Kolay maç olmadı. Sonuçta futbolcularıma ve seyirciye teşekkür ediyoruz. Sonuna kadar mücadele ettik. Bir puan aldık. Futbol böyle bir oyun. İyi oldu. Kaleci Gökhan Değirmenci’nin babası maç arasında beyin kanaması geçirdi. Geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."
Kayserisporlu futbolcu Zurab da, 3 puan için çıktıkları maçta istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

Zurab, "Şanssız bir gol yedik. Kırmızı kart gördük. İkinci yarıda hocamızın verdiği taktikle iyi oynadık. Bir puanı kurtardık. İlk golde elimden geleni daha çok yapabilirdim. Gökhan adına da iki gol attığı için sevinebilirim. İlk golde elimden daha fazlasını yapabilirdim ama olmadı. Maç başa baş gitti. Daha iyi olabilirdi 3 puan yerine bir puanla yetiniyoruz." dedi.

Troisi de, Mersin İdman Yurdu takımını başarı bulduğunu belirterek, "Biz daha iyi pozisyonlar elde ettik. Ama değerlendiremedik." diye konuştu.


NURULLAH SAĞLAM:
Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da, "Gerçekten Kayserispor gibi gücü inkar edilemez bir takıma karşı oynadık. Her zaman sistemini saha içinde oturtmuş bir takım. Türkiye’nin en iyi statlarından biri. Böyle bir takımla oynamak zordu. Oyunu üç bölüm konuşabiliriz. Oyunun ilk bölümünde kora kor bir mücadele oldu. İlk yarının sonunda rakibimiz 10 kişi kaldı. Soyunma odasında sakin olmayı istedik. Ama maçın ikinci yarısında beraberlik oldu. Son bölümde ise rakibimiz daha atak oldu. Motivasyonla daha iyi oynadı. Beraberlikle ayrılıyoruz." dedi.

Sağlam, İlhan’ın kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Amrabat’ın yeteneğini biz değil Avrupa tartışmalı. İlhan gibi çabuk oyuncu karşısında bile çok etkili oldu. İyi ekarte etti. Daha sonra da İbrahim Kaş bile durduramadı. Bükemeyeceğimiz bileği öpeceğiz. İnşallah bundan sonraki maçlarda da böyle zevkli futbol ortaya koyar." diye konuştu.

Mersin İdman Yurdu oyuncusu Boum da, "Bu maçta biz bir ve 3 puan istedik. Bizim için her maç çok önemli ve final havasında. İyi top kontrolü yaptık ve top oynadık. Kayserispor iyi bir takım. İkinci yarı iyi oynadı; ama biz mutluyuz. Bir puan aldık. Son iki ve üç hafta büyük viraj var. Fenerbahçe ve Beşiktaş geliyor. Her zaman 1 ve 3 puan istiyoruz ve sıfır puan istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Morrison Ozokwo da, önemli 1 puan aldıklarını belirterek, "Hedefimiz 3 puandı. Bugün biz çok zor maç oynadık. Bir puan aldık. 29 yıl sonra Mersin Süper Lig oynadı. 5 maçta 10 puan bizim için çok çok güzel. Çok zor maç gelecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş. Biz çok güzel oynuyoruz. Çok güzel olacak. Hedefimiz çok güzel." dedi.